vaccin de 4 ani? !?
![](images/user_woman.png)
pana astazi cand m-a intrebat o prietena "in ce zona se face vaccinul de 4 ani" habar nu am avut ca se face asa ceva. eu stiam ca se face ultimul vaccin la 1 an DTPa si IPV, si pe la 1 an+1-3luni ROR VAX (pentru rubeola, rujeola si oreion). lui rares i le-am facut pe cele INFARIX (cu plata), iar rebecai i le-am facut pe cele de stat (gratuite). dar stiu clar ca nu i-am mai facut la niciunul din ei vaccin dupa varsta de 1 an (ultimul fiind cel de rujeola). asa ca lamuriti-ma si pe mine care este treaba cu vaccinul asta de 4 ani? este tarziu sa-l facem acum, tinand cont ca deja au trecut cateva luni de cand baiatul a facut 4 ani? ce trebuie sa fac?
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capra_sp_cu_sp_trei_sp_iezi/capra_sp_cu_sp_trei_sp_iezi.jpg)
capra cu trei iezi spune:
vaccinul care se facea la 2 ani jumate s-a mutat la 4.
si noi avem 4 ani jumate si nu l-am facut din cauza de lipsa de vaccin (am inteles ca nu s-a gasit de niciun fel, nici gratuit nici de cumparat in farmacie). mie asistenta mi-a zis ca se poate face pana la 6 ani.
asta stiu asta ti-am zis!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/karula/karula.jpg)
karula spune:
uite, am discutat de curand aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156185
intre timp eu m-am hotarat sa astept sa apara cel de la stat.
Lillo spune:
Vaccinul de la 30-35 de luni(DTP), daca nu l-ati facut, se face la 4 ani. Oricum nu se gaseste. Noi mai avem o luna si jumatate pana la 4 ani si nici gand de vaccin. Am vb cu pediatrul si ne va contacta cand il va primi sau va gasi de cumparat.
roli25 spune:
La fel si noi. Am prins schimbarea asta a vaccinarii cu DTP de la 2,5 la 4 ani. Asteptam sa apara pe piata...daca o mai aparea...
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mirela0521 spune:
am sunat-o bineinteles de cum am auzit de el. nu mai era la cabinet, mi-a dat un raspuns de genul "se face draga, dar stai linistita ca nu trebuie sa-l facem musai astazi. o sa ma uit in fisa sa vad daca l-am facut la 2,5 ani... stai linistita ca nu arde nimic!"
asa ca pana primesc eu raspunsul de la ea, care sigur nu va fi maine, am zis sa intreb si sa ma documentez.
am dat o cautare pe google si uite ce am gasit:
Ministerul Sanatatii a introdus o noua schema de vaccinare in acest an inlocuind o schema care s-a aplicat timp de 10 ani.
Conform acestei scheme se introduce vaccinarea fetitelor de 10 ani contra cancerului de col uterin (vaccinare pentru HPV, virusul papiloma uman) si se inlocuieste vaccinarea orala anti poliomielita cu vaccin injectabil inclus intr-un vaccin polivalent. Vaccinul DTPa se va face la varsta de 4 ani, apoi dT la 14 ani, urmand rapeluri la intervale de 10 ani.
Vaccinuri obligatorii pentru copii:
A) In maternitate:in prima zi de viata HB-VAX DNA (pentru hepatita B), din a patra zi pana la a saptea BCG (bacil Calmette-Guerin, pentru tuberculoza) ; vaccinarea in maternitate se face numai la nou-nascutii cu o greutate de peste 2500 grame.
B) La varsta de doua luni se vaccineaza DTPa (difterie, tetanos, pertusis acelular), IPV (vaccin injectabil pentru poliomielita) si AHB (pentru hepatita B).
Varianta in schema de la stat TETRAXIM (DTPa si IPV) si HB-VAX DNA, deci doua intepaturi.
La aceasta varsta se poate vaccina optional pentru Haemophilus Influenzae tip B, vaccinul ActHIB fiind oarecum subventionat de stat, avand un pret de numai 100 RON. ActHIB se poate amesteca in TETRAXIM. Alte variante sunt : INFANRIX-HEXA (contine cele sase vaccinuri pentru aceasta varsta, deci necesita o singura intepatura) sau PENTAXIM/PENTACTHIB (DTPa, IPV, HIB) si HB- VAX DNA, deci doua intepaturi.
C) La varsta de patru luni se vaccineaza DTPa si IPV, prin TETRAXIM. Daca se vaccineaza si anti-HIB (optional) se poate opta pentru PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX (DTPa, IPV, HIB).
D) La varsta de sase luni se vaccineaza DTPa, IPV si AHB, deci TETRAXIM si HB- VAX DNA (doua intepaturi) sau, daca se inlude si HIB, PENTAXIM/PENTACTHIB si HB-VAX DNA (doua intepaturi) sau INFANRIX-HEXA (o singura intepatura).
E) La varsta de un an se vaccineaza DTPa si IPV prin TETRAXIM. Daca se include si anti-HIB, se poate asocia Act-HIB (doua intepaturi) sau, cu o singura intepatura, PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX.
La varsta de un an se face prima doza de ROR VAX (pentru rubeola, rujeola si oreion) sau se poate opta pentru PRIORIX, sau se va face la varsta de 13 luni. Pentru copiii care traiesc in colectivitati se poate vaccina incepand cu varsta de noua luni.
F) La varsta de patru ani se vaccineaza DTPa (pentru difterie, tetanos, pertusis acelular). Se va continua cu rapel la fiecare 10 ani cu dT incepand de la varsta de 14 ani.
mirela0521 spune:
dupa cate inteleg, s-a schimbat schema din anul 2009. eu chiar nu imi aduc aminte sa mai fi facut vre-un vaccin la baiat pe la 2 ani jumate. o sa astept raspunsul dr, dupa ce se uita in fise, insa ma indoiesc sa fi apucat vechea schema si sa nu tin eu minte. din cate am citit nu exista acest vaccin nicaieri pe piata si nu se stie cand il vor importa. daca doar pt varianta de stat, sau se va face rost si pt varianta infarix. cam nasoala treaba!!!
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela0521 dupa cate inteleg, s-a schimbat schema din anul 2009. eu chiar nu imi aduc aminte sa mai fi facut vre-un vaccin la baiat pe la 2 ani jumate. o sa astept raspunsul dr, dupa ce se uita in fise, insa ma indoiesc sa fi apucat vechea schema si sa nu tin eu minte. din cate am citit nu exista acest vaccin nicaieri pe piata si nu se stie cand il vor importa. daca doar pt varianta de stat, sau se va face rost si pt varianta infarix. cam nasoala treaba!!! Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008) |
Nu ai carnet de vaccinari? Acolo ar trebui sa scrie TOATE vaccinurile pe care le-au facut copii tai. Incepand din maternitate si pana astazi!
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinamoro/alinamoro.jpg)
alinamoro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 La voi nu se face rapel la ROR? Aici se face intre 4 si 5 ani. My reason |
Rapel la ROR se face la 7 ani, in clasa I (in RO).
La 4 ani se face DTPa, dar nu se gaseste vaccinul deocamdata.
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Alina
![](vampa.gif)
![](indragostita.gif)
![](bonjovi.gif)