Cati dintre voi au iertat cu adevarat...???

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Eu am incercat sa-ti dau o explicatie pentru care cunosti doar femei inselate. Tocmai ca si mie mi s-a parut ciudat. Acu daca am dreptate sau nu...nici nu conteaza, era totusi o teorie. Incercam sa vad ce au in comun barbatii pe care ii stiu eu. Tu vezi ce au in comun aia de ii stii tu daca experienta mea nu te ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina
Cred ca spuneti asta, pentru ca asta va doriti sa fie, nu ca ati fi sigure pe ei. Nu poti sigur pe tine, darmite pe un altul.

Zina, trec peste lipsa ta de delicatete si iti spun ca pe mine nu ma deranjeaza ca tu (sau altcineva) crezi ca sotul meu ma insala in momentul asta, m-a inselat alaltaieri sau o sa ma insele pe 8 martie. Sau ca tu crezi ca eu ma imbat cu apa cu sirop.
E treaba ta ce crezi.
Daca ideea ca traiesti printre barbati care insala te ajuta sa-ti rezolvi problemele, e ok din partea mea, poti crede ce vrei despre barbatul meu si despre fanteziile mele, numai rezolva-ti situatia cat mai repede .

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Zina, e bine daca tot gasesti ceva bun printre sfaturi si le adaptezi situatiei tale, care oricum numai tu stii care e.

Dar sunt curioasa, ai gasit ceva bun de aplicat din cite s-a scris aici?

Si inca ceva, ai spus ca nu ti-ai lasa copilul sa doarma singur si dezvelit ca sa iti salvezi casnicia. Tu crezi ca peste ani va fi mai important pentru el ca ai dormit cu el pina a dat in pubertate sau ca a avut ambii parinti fericiti linga el? Patura sau familia? Pentru ce crezi ca iti va multumi copilul mai tirziu? (da, eu cred ca este posibil sa ajungeti sa fiti fericiti impreuna - dar nu cu atitudinea pe care o ai acum. nu iti sugerez sa ramai cu el de dragul copilului. dar daca vrei sa iti salvezi casnicia, trebuie sa si faci ceva sa reconstruiesti, vorbele nu au valoare, faptele da.)

Deci care este planul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Zina, sunt de acord ca numarul celor care inseala (barbati si femei) a crescut in ultima perioada. Sau poate este vorba despre o falsa perceptie (dat fiind faptul ca se vorbeste mai deschis despre aceste lucruri - intre prieteni sau pe forum, de exemplu). Nu cred totusi ca se poate vorbi despre o majoritate, iar in ceea ce ma priveste prefer sa traiesc viata de cuplu fara "drobul de sare" deasupra capului.

Daca ai trecut insa prin experienta asta, cred este destul de dificil sa te detasezi de gandul ca s-ar putea repeta. Si din acest punct de vedere, iti inteleg framantarile.

Dar... nu cred ca este vorba despre a face o alegere intre a avea grija de copil si a gasi solutii pentru voi. In opinia mea totul se reduce in prima instanta la doua aspecte (care nu presupun sa faceti schimbari bruste in rutina copilului sau in ceea ce priveste obligatiile de serviciu): sotul tau sa isi doreasca si sa incerce sa iti recastige increderea, iar tu sa ii dai sansa sa faca asta. Reapropierea in plan afectiv si fizic va veni pe parcurs, in momentul in care veti reusi sa comunicati din nou deschis unul cu celalalt, si veti gasi acel punct comun de unde sa incepeti sa recladiti relatia (si nu invers, asa cum suntem tentati sa credem uneori).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Binenteles ca nimanui nu-i place acest gand (adulterul), si multe persoane nu-l accepta, de frica. Nu vorbesc de drobul de sare, adica de ceva care s-ar putea intampla, ci de ceea ce poate s-antamplat deja, dar nu stii. Eu imi sustin parerea, ca multe femei traiesc cu gandul ca sotul lor este fidelul innascut, si, poate nu este chiar asa. Asta nu se intelege. Ca multi barbati stiu sa faca in asa fel, incat sotia nu va simti niciodata, nu se va afla niciodata, si asta pentru ca nu vrea sa-si piarda familia. Nu are rost sa ne amagim, asta este o parte proasta desigur, pe care nici eu nu o aprob si nu-mi place, dar asta este realitatea. Realitatea dura, care unele nu vor sa o vada. Stiti, daca ati fi o albinuta care sa auda ce vorbesc barbatii, in lipsa noastra, in lipsa sotiilor, v-ati schimba opinia. Dar, una peste alta, intr-un fel este bine sa fi asa de increzatoare, doar sa nu afli altceva intre timp, care sa-ti naruie lumea.
Cristoiu, nu cred ca neaparat dormitul impreuna ne va rezolva problemele, si atitudinea asta a mea, de care spui tu poate chiar ma va scoate din impas. Si asta nu inseamna ca atitudinea mea este una gresita, doar pentru ca tu ai interpretat-o asa - sau celelalte doamne de aici-.
Accept, cunosc si femei care nu stiu exact ca au fost inselate, dar isi pun tot felul de intrebari, cunosc si femei care spun ca nu le pasa daca sotul le inseala, atata timp cat acasa ei se comporta bine, cunosc tot felul de genuri. Nu-ti dai seama ca este imposibil, sa cunosc doar un gen de femei?
Denizel, asa vorbesti, de parca mi-ar placea ceea ce spun,legat de infidelitate. Eu nu am nici o parere legata de tine si sotul tau, este treaba ta ce crezi, ce crezi legat de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

off topic: accept, mi se pare jignitoare afirmatia ta ca numai femeile inselate cunosc alte femei inselate si barbati care inseala. personal, am simtit-o ca pe un "sic!" ca eu am fost inselata si tu nu. pueril.. si nici nu-ti pune in valoare nick-ul, fiindca vad ca accepti destul de putine lucruri.
niciunul din barbatii pe care ii cunosc si sunt infideli nu se scalda in bani, ba unii n-au decit o geaca de blugi sa treaca iarna, nu se dau cu gel si nu se sparg in gadgeturi de fite. si cind am vb de cei pe care ii cunosc m-am referit si la prieteni apropiati si la colegi de serviciu si la vecini de bloc, etc. si pt unii am bagat mina in foc si-i admiram sincer pt cum se poarta cu nevestele, pina m-am ars, ca am aflat ce fac pe linga. asa ca am sa te rog sa-mi ignori posturile, daca n-ai ceva relevant de comentat la ele.

on topic zina... draga mea, cauta un terapeut. macar e un om cu care poti vb toate detaliile pe care nu le poti da aici. te chinui prea mult. spui ca nu poti sa iesi din relatie, de fapt, nu vrei sa iesi si aici cred ca tb sa intelegi si tu de ce stai. cred ca asta te chinuie cel mai tare. faptul ca, teroretic stii ca ai pleca, ca ar trebui sa pleci, dar n-o poti face si nu stii de ce. poate daca ai intelege ce motivatii subconstiente te tin linga sotul tau, ce inseamna el pentru tine in scenariul tau de viata, ti-ar fi mai usor sa duci casnicia cu el. ti-ar fi mai usor sa te impaci cu tine, in primul rind. cred ca noi toti ne ducem mai usor alegerile, fie ele bune sau mai putin bune, daca stim ce cistigam din ele.
imi mai permit un sfat, sper sa nu te supar... spui ca baietelul tau are inca pampers. personal, cred ca e prea mare ca sa mai poarte pampers. nu crezi ca incerci sa-l tii mic, tocmai ca sa fii cit mai ocupata in continuare? si deci, indisponibila pt sotul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

zina, iar ai atitudinea aia ofensiva, ai ajuns iar in acelasi punct cand te certi si contrazici pe toata lumea. din nou, a nu stiu cata oara, citesti superficial, printre randruri, si nu stai sa analizezi intelesul raspunsurilor. tu le pui verdict la prima citire, nu le recitesti, nu le treci prin nici un filtru. este aceeasi situatie ca acum vre-o 2 saptamani in urma cand ti-am dat copy-paste la raspunsurile tuturor fetelor care ti-au scris.
nu inteleg cum de poti sa fii asa superficiala si sa ai o astfel de atitudine cand toata lumea incearca sa te ajute. eu cred ca toate fetele sunt sincere cand iti raspund si iti scriu parerea lor.
da, poate sa nu iti convina, sa nu fii de acord cu ele. este dreptul tau sa alegi ceea ce se potriveste sau nu. dar de aici si pana la atitudinea ta...
daca ai ajuns sa te indoiesti de forum, daca ai inceput sa crezi ca lumea intra pe forum sa joace teatru, ca sa raspunda rautacios si rau-voitor in mod constient... ce sa mai zic! cred ca nu mai are rost sa mai cauti raspunsurile aici din moment ce nu ai incredere in acest forum.
nu as vrea sa interpretezi raspunsul meu ca fiind unul rautacios. pt ca nu este asa. SINCER iti spun: de ce nu incerci sa iti gasesti raspunsurile pe care le astepti la prietenele tale in care ai incredere? eu una asa as face daca conceptul de forum si-ar pierde credibilitatea in ochii mei.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

mirela, eu cred ca nu e cazul sa ne suparam pe Zina. e un om lovit, care nu s-a vindecat. fiecare are metodele lui de a raspunde la lovituri. ea a incasat si acum asteapta ca agresorul, respectiv sotul, sa vina si s-o mingaie pina ii trece. iar el nu face asta. ea cauta consolarea la noi, dar nu de aici trebuie s-o primeasca, deci n-o ajuta. eu am avut alt tip de reactie, asta e al ei.
de aia ii recomand terapie. si la momentul asta sunt ferm convinsa ca este singura solutie care i-a ramas. sa se puna fata in fata cu ea insasi ca sa inteleaga ce vrea, ce poate sa ceara si sa se obisnuiasca cu ideea ca s-ar putea sa nu primeasca. fiindca oamenii nu ne pot da mereu ce vrem noi, pt ca fiecare actioneaza in functie de limitele, structura si istoria personala.
degeaba ii cerem noi sa faca un plan, sa ia masuri, atitudine... ea nu vrea sa faca, ea vrea sa i se dea ceva. si fiindca nu i se da e doar frustrata si rabufneste. de aici raspunsurile "acide". cred ca ar trebui sa mai avem putina rabdare, daca vrem s-o ajutam. care cum putem, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

dar chiar nu m-am suparat pe zina. am incercat sa o ajut cum m-am priceput. doar ca nu o pot intelege cum de poate sa fie asa de delasatoare in rel cu sotul, pe care spune ca il iubeste si il vrea inapoi, ca ar vrea sa isi reconstruiasca rel si casnicia.
sincer mie nu mi se pare ca face nimic in sensul asta. nu a facut nici un pas, cat de mic, spre sotul ei. in schimb isi amaraste sufletul cu gandurile adulterului si sare la gatul fetelor care ii raspund pe forum. fiecare da raspunsurile in stil propriu, unele ne convin, altele nu... nu e de condamnat nimeni ca nu ne da raspunsul pe care il asteptam noi sa il auzim.
si nici nu e de condamnat ca a ajuns sa se indoiasca de forum. poate ca si alte fete, care au avut diverse probleme, s-au simtit frustrate si dezorientate de raspunsurile primite pe forum. tocmai de aceea ii recomandam sa isi caute raspunsurile intr-un cerc de prietene in care are incredere. daca forumul a facut-o sa isi piarda increderea in sinceritatea raspunsurilor primite de ce sa continue sa fie si mai bulversata?

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

off topic: accept, mi se pare jignitoare afirmatia ta ca numai femeile inselate cunosc alte femei inselate si barbati care inseala. personal, am simtit-o ca pe un "sic!" ca eu am fost inselata si tu nu. pueril..

Si mie mi se pare pueril din partea ta sa dai o asemenea interpretare mesajului meu. Nu am facut decat sa iau de bun ce spuneti tu si Zina, sa va dau credit si sa incerc sa gasesc o explicatie. "sac"-ul e in perceptia ta, poate intr-adevar te roade invidia de femeile care nu au fost inselate...e perfect omeneste sa simti asa...dar eu iti spun ca nu e pur si simplu noroc chior si situatia care te frustreaza intr-atat ti-o mentii singura. Sa nu crezi ca mie sau altora nu ne-a iesit in cale vre-un fustangiu...unele l-au mirosit din prima...altele s-au prins cand a fost cazul...dar eu personal nu cunosc niciuna care sa se fi oprit in loc a jale si sa fi luat atitudinea asta de 'femeie inselata'. Au trecut direct la statutul de femei libere si cu asta basta. E si asta o expeienta de trait, dar nu de transformat in stil de viata.

Mergi la inceput