Dezamagita de Circul Globus
Am fost ieri la spectacolul 4U de la Cirul Globus cu fetita mea de 4 ani. Am vrut sa vada si ea "pe viu" animale, clovni, numere de magie etc. M-am dus crezand ca voi retrai impreuna cu ea magia circului din copilaria mea ... Dezamagire totala pentru mine si partiala pentru ea (ca n-avea termen de comparatie si nu stia la ce sa se astepte).
Sa zicem ca am trecut peste socul initial al pretului biletului ... 45 de lei pentru niste locuri cat de cat centrale, ca sa vada copilul ceva. Deci 1 adult + 1 copil = 90 lei.
Surpriza numarul 2 - la intrare, in fata Circului, o gramada de "rromi" cu baloane, luminite, sclipiciuri si tot felul de chinezarii, care ti se varau in suflet si ii bagau sub nas copilului produsele lor ... Fii-mea, de 4 ani, nu e obisnuita cu de-astea, pe la noi nu sunt asa multi si asa insistenti, plus ca ea e topita dupa baloane, asa ca da-i si plange ca ea vrea balon si explica-i ca il luam poate dupa ce iesim, daca-i mai gasim
Surpriza numarul 3 - intram, ne preia o tanti cu biletele si ne conduce pana la locul nostru ... Am fost confuza si nedumerita ... Nu stiam daca trebuie sa-i dau bacsis, ca la hotel cand iti cara cineva bagajele ? Cine le plateste pe tantile astea ? Noi, din pretul biletelor ? Cred ca totusi as fi putut sa-mi gasesc si singura locul, ca nu sunt analfabeta, iar niste placute cu litere si cifre ar fi fost mai ieftine ... si de altfel exista, poate doar niste sageti indicatoare ar fi lipsit.
Surpriza numarul 4 - holul plin de plante decorative mari (am inteles ca in timpul saptamanii este un fel de florarie cu vanzare) si de chioscuri cu tot felul de masti, snacksuri, jucarii - o gramada de tentatii pentru copii.
Si acum dezamagirile legate de spectacolul propriu-zis:
A fost mai degraba un spectacol de revista decat unul de circ, cu animale putine si dresuri foarte slabute, acrobatii nu foarte spectaculoase, o gramada de balerine si dansatoare, Animal X si K1 ca trupe de muzica (nu prea sunt pentru copii ...), dansuri lascive si destul de explicite ...
Daca s-a intentionat un spectacol pentru adulti / adolescenti, de ce Dumnezeu nu scrie clar pe afis, ca sa stie omul la ce sa se duca ? Culmea e ca sala era plina de copii, nu stiu ce-or fi inteles saracii din unduirile domnisoarelor si cantece cu "am bani si ti-am dat tzeapa" ...
Fara jonglerii, clovni, scamatori, trapezisti, dresura de caini sau de cai ...
Am fost foarte dezamagita, copilul s-a plictisit dupa maxim o ora, si eu m-am plictisit cam tot atunci ...
Si in plus, primim si un sondaj de opinie la care probabil ar fi trebuit sa ridicam in slavi Circul de Stat si sa infieram Circurile particulare ...
Per total, am ramas cu un gust foarte amar, care ma va face sa aleg pe viitor circurile particulare, in speranta ca se vor apropia mai mult de ideea mea de circ.
Sunt eu "demodata" sau a mai trait cineva senzatiile astea ?
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Raspunsuri
claujro spune:
Banuiesc ca atunci cand ai hotarat sa mergeti la acest spectacol ai vazut afisul sau ai intrat pe situl circului sa vezi informatii despre spectacol. Nu ti-a vandut nimeni bilete amagindu-te ca sunt clovni, dresuri si acolo ai gasit altceva.
Faptul ca sunt plasatoare mi se pare o chestie de civilizatie, asa ar trebui sa fie peste tot, sa nu bajbai tu cautand locul ci sa te indrume ei. E un lucru pozitiv.
Vanzatorii ambulanti nu cred ca sunt responsabilitatea lor ci mai degraba a celor care le-au dat autorizatii- respectiv a primariei, iar daca nu au utorizatii atunci e treaba politiei nu a circului.
Snakuri , sucuri si chipsuri s-au vandut dintotdeauna in holul circului, mereu au fost standuri cu asa ceva. Cine vrea cumpara, cine nu, nu.
kigallu spune:
Acest spectacol este vandut la scoli si gradinite ca fiind minunat pentru copii, animale salbatice, dresaje extraordinare, clovni...etc...Consider ca i se face o publicitate falsa si nimeni nu se sesizeaza. Am vazut doamne invatatoare sau educatoare foarte incantate, care dansau si se comportau ca si cand ar fi fost la club.
Am fost surprinsa sa descopar un show lasciv, exagerat, cu donsoare aproape dezbracate. Burtocika are dreptate.
Pe viitor nu voi mai merge la circ cu finuta mea. Duminica am fost la Muzeul Satului la o expozitie despre Japonia. Aer curat,pisici prietenoase, ikebana workshop, am avut ce vedea si invata. Recomand cu caldura activitatile cu adevarat culturale si nu bataia de joc pe care o reprezinta spectacolul 4U.
beshter spune:
Burtocika, si la teatru exista plasatoare ca sa te indrume si sa-ti vanda programul spectacolului. Si, pe vremuri, existau si la cinematograf*. Pe cuvant daca ma dumiresc ce te-a deranjat atat.
Nu inteleg nici treaba cu plantele decorative din hol. Mari sau mici, care e supararea, de fapt?
La restul nu ma bag pentru ca nu merg la circ. Nu-mi place sa vad animale dresate si nici clovni (fug de ei ca de alte alea).
P.S. De ce pui 'rromi' intre ghilimele?
P. P. S. Esti sigura ca nu erau niste romani verzi dar bruneti?
Edit: *nu mai sunt plasatoare la cinematograf pentru ca cinematografele (semi)independente sunt (semi)falimentare, nu pentru ca a crescut procentul de alfabetizati.
ariel_7000 spune:
Am fost si eu la spectacolul acesta saptamana trecuta, impreuna cu sotul si cu fetita.
Mie plantele din hol mi-au placut, caci iubesc plantele naturale si le detest pe cele de plastic. In pauza le-am admirat impreuna cu fiica mea, care si ea era tentata de jucariile (scumpe) si mancarea "trash", insa i-am explicat de ce nu luam de acolo si nu am avut probleme. plus ca am lasat-o sa-si ia de acasa 2-3 jucarele, balon a primit acasa caci am provizii, iar papa, mereu avem dupa noi un pachet de biscuiti, un baton de cereale, apa/suc de casa. asa ca...
plasatoarele...nu mi s-a parut nimic exagerat, din contra, mi-a placut ideea, caci eu, ca si tine, da, stim sa citim, insa exista si oameni care nu stiu sa o faca sau nu pot...
spectacolul: clovneriile nu mi-au placut niciodata, asa ca nici pe astea nu le-am apreciat. dresura nici aia nu-mi place, insa fiica-mea a fost impresionata sa vada leii, tigrii si caii...la noi au fost cai!!! chiar superbi! erau 2 caluti negri, niste splendori. mai erau si 2 cai pagi, pe care i-a admirat alex a mea. au fost chiar si niste camile la inceput...
acrobatiile...pt mine au fost punctul forte al spectacolului! chiar am zis super! mai ales numarul de la sfarsit, cel cu "bazinele" cu apa, mi s-a parut minunat.
animal x, nu mi-a placut...nenea ala chiar zbiera si era zgomotos. k1, da, mi-a placut, caci chiar au talent. in schimb, trupa aia de manelisti....brrrrrrrrrr, odios!!! si dansurile de care ziceai...manelism rau de tot, care-mi displace in orice situatie. in schimb, nu am vazut ca altii sa fie afectati, din contra! si mici si mari cantau si dansau pe muzica aia si pe versurile alea ... bleah! insa tedinta asta de manelizare e de multi ani. e suficient sa deschizi tv-ul, sa mergi prin oras...
da, e (si) spectacol de revista, insa pe site scrie clar ca e spectacol de circ si variete
tragand linie, consider mult prea scump biletul la acest spectacol, nu as mai merge la el, dar nici nu pot zice ca a fost odios per total, ci doar bucati din el... poate la altul mai reusit voi merge.
Am inteles ca de pe 16 este alt spectacol, fiica-mea va merge vineri cu scoala. Noroc ca acolo, fiind grup organizat, da numai 18 lei pe bilet
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro Banuiesc ca atunci cand ai hotarat sa mergeti la acest spectacol ai vazut afisul sau ai intrat pe situl circului sa vezi informatii despre spectacol. Nu ti-a vandut nimeni bilete amagindu-te ca sunt clovni, dresuri si acolo ai gasit altceva. |
Pai tocmai, ca am bajbait pe site-ul circului cautand informatii si nu am vazut decat generalitati, nu mi-am putut da seama despre ce e vorba ... Dupa ce am venit acasa am cautat pe net si am gasit o recenzie despre spectacol care l-a descris foarte bine si pe care, daca as fi vazut-o inainte sa cumpar biletele, sigur nu m-as mai fi dus. Am aflat (tot ulterior) de la o colega care merge in fiecare an cu copiii la circ ca asa sunt toate spectacolele de cand este Brandusa Novac directoare ... asta este viziunea ei artistica ... Bine ca stiu acum, sa nu ma mai duc la Circul de Stat.
Din pacate informarea nu este punctul forte al site-ului circului, nici macar o schema clara a salii nu sunt in stare sa puna, e o poza minuscula din care nu-ti dai seama ce locuri sa alegi.
Am pus "rromi" intre ghilimele pentru ca m-am temut ca daca scriu "tigani" o sa fiu acuzata de rasism. Si nu, nu erau romani verzi, dar bruneti, traiesc de ceva vreme in Bucuresti ca sa recunosc diferenta ... Nu cred ca aveau autorizatii de vanzare si n-am spus ca ar fi fost responsabilitatea Circului (desi asa cred), ci doar mi-am relatat impresiile si ce anume m-a deranjat la tot evenimentul.
Nici eu nu ma omor dupa clovni si dresura de animale, dar asta pentru ca am 36 de ani ! Copilului i-ar fi placut, si mie mi-au placut la varsta ei. Si eu asta asteptam de la un spectacol de circ ...
N-as fi avut nimic impotriva plasatoarelor, daca nu m-as fi gandit ca am platit un bilet foarte scump si din acest motiv, iar circul se vaita ca nu are bani ... Plasatoare exista, in schimb garderoba e inchisa, asa incat trebuie sa stai cu hainele in poala.
Plantele nu m-ar fi deranjat nici ele, doar ca mi s-au parut prea multe si un pic apasatoare.
N-am zis de spectacol ca ar fi "odios", doar ca nu mi se pare potrivit pentru copii si ca este mai degraba un spectacol de revista decat de circ.
Da, stiu ca era sala plina cu parinti care aplaudau frenetic domnisoarele despuiate si manelistii trecuti de prima tinerete, dar atunci cand pretinzi ca "circul este arta", cum declara Brandusa Novac intr-un interviu pe care l-am vazut pe net, parca te astepti la altceva ...
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka *nu mai sunt plasatoare la cinematograf pentru ca cinematografele (semi)independente sunt (semi)falimentare, nu pentru ca a crescut procentul de alfabetizati. |
Si circul nu este falimentar ? De-asta ne-au dat sondajul de opinie prin care ne intrebau daca noi consideram ca ajutorul de la primarie este suficient si ca sporurile primite de ei nu sunt prea mici ?
beshter spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Burtocika
Si circul nu este falimentar ? De-asta ne-au dat sondajul de opinie prin care ne intrebau daca noi consideram ca ajutorul de la primarie este suficient si ca sporurile primite de ei nu sunt prea mici ? |
Am inteles.
Fa o plangere la primarie si cere scoaterea plasatoarelor de la circ.
Edit ca am facut o greseala in mesajul precedent. Exista plasatoare si la cinematograf numai ca nu-ti mai arata locsorul cu lanterna - cum se facea in dulcele stil clasic. Iti taie biletul, sunt pe-acolo in caz ca nu te descurci, iti arata pe unde urci la balcon, trag draperiile si-ti arata pe unde sa iesi. Eu una nu ma simt insultata de trebile astea. Nu-mi imaginez ca ma crede cineva tarata pen'ca mi se arata drumul spre iesire. Iar la teatru cu atat mai putin:))
Androix spune:
Hei, sa nu ne legam de lucruri fara importanta cum gasesc asta cu plasatoarele. Pentru ca pe langa ce povestiti despre spectacol in sine asta chiar e un lucru irelevant. Si copiii mei sunt cat pe ce sa mearga la circ probabil chiar la acest spectacol cu gradinita. Directoarea lor e in concediu medical si asta este motivul pentru care nu s-a mers deja. Dar din ce imi povestiti ma lipsesc bucuroasa. Ziceam ca fac afacerea vietii ca le platesc 17 lei de caciula in loc de 45 dar daca e pe-asa mai bine zic pas si ii duc la teatru pe bilet intreg nu de grup. Desi si pe la tandarica am avut parte de surprize neplacute in trecut dar de manele si manelisti si dansatoare buricoase pe jumatate dezbracate parca nu am avut parte.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Burtocika spune:
Mihaelka, nu cred ca e cazul sa ma iei peste picior ... Daca tu atat ai inteles din mesajele mele si asta este raspunsul tau la ce am scris eu, ma multumesc cu atat, nu incerc sa mai explic sau sa ma justific.
Si sa stii ca am fost si la cinematografe (si nu am vazut plasatoare) si la teatru (si acolo am vazut) si nu am avut aceeasi impresie pe care am avut-o la circ.
Primul meu mesaj era scris din frustrarea si dezamagirea unui om care s-a simtit pacalit. Daca as fi fost doar eu, nu m-ar fi deranjat atat de tare, dar am fost cu copilul, caruia vroiam sa-i ofer o experienta deosebita, asa cum am trait eu in copilarie mergand la circ. Daca spectacolul ar fi fost asa cum m-as fi asteptat, credeti-ma ca nu as fi observat nici plasatoarele, nici tiganii, nici plantele, nici lipsa garderobei si nici biletul nu mi s-ar fi parut prea scump.
Iar daca ziceti ca eu sunt subiectiva sau incuiata, uitati aici un alt comentariu despre acest spectacol:
http://polisagora.com/?tag=spectacol-la-circul-globus
Si cu asta eu inchei, fiecare intelege ce vrea din aceste postari.
Doar ca mie mi-ar fi fost utile astfel de impresii cand am vrut sa merg la spectacol ...
beshter spune:
Burtocika, eu am inteles din mesajele tale ca te-au deranjat plasatoarele+'rromii' care vindeau diverse+plantele decorative mari+manelismele dn spectacol.
Mi-a luat ceva sa inteleg ca legi disparitia plasatoarelor de scaderea pretului biletului. Altfel nu intelegeam surpriza si cu atat mai putin motivul pentru care te-ai fi simtit insultata.
E dreptul tau sa fii deranjata de calitatea spectacolului - si multumim pentru informare - si dreptul meu de a mi se parea ciudat ca amesteci lucrurile. Si ca pui rromi intre ghilimele.