cele 10 porunci

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Denizel, mie cred ca imi lipseste simtul umorului (desi in genere nu sufar de asta) si nu pricep ce vrei sa spui.Poti fi mai explicita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ioanadara, eu nu am glumit deloc.
Doar am sustinut parerea generala, aceea ca Dumnezeu mai si greseste si trebuie sa intervina oamenii pentru a repara greselile Lui.

Exemplu: Sabatul.
E clar care e Sabatul: ziua a saptea, de dupa ziua intai, a doua, a treia, a patra, a cincea, a sasea (ziua intai e duminica, evident).

Stii despre umblarea evreilor prin pustie?
Stii despre mana care le era trimisa din inalturi vineri seara, tocmai pentru ca Sabatul era ziua a saptea, ziua de odihna, zi care trebuia respectata?

Se vede insa ca Dumnezeu a gresit cu Sabatul asta.
Ca daca nu gresea, nu trebuiau sa intervina oamenii ca sa schimbe ceva.
Ei zic ca au schimbat mai multe greseli divine, nu numai Sabatul (ma rog, Cortexia stie mai bine, probabil o sa-ti explice).
Intr-adevar, traim pe pamant nu traim in ceruri, asa ca mi se pare normal ca oamenii sa se ghideze dupa legile lor, faurite de ei, nicidecum dupa legile divine .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Iti multumesc pentru ca ai explicat dar desi eu una chiar de la biserica am venit de vreo ora deci nu sunt deloc obosita cum e cu greselile astea tot nu pricep .

Mergi la inceput

Pai, nu ai ce sa pricepi, Ioanadara!

Unii oameni spun ca Dumnezeu a facut greseli, una din greseli fiind Sabatul.

Greseala lui Dumnezeu a trebuit reparata, deci oamenii au mutat ziua de odihna in prima zi a saptamanii (adica, duminica).

Mai mult, oamenii au si justificari pentru corectia aplicata unei porunci a lui Dumnezeu.

Justificarea
Domle, cum sa fie ziua a saptea zi de odihna?
De unde si pana unde? zic oamenii
Ce-i cu prostia asta? zic oamenii
Gata, schimbam, ziua de odihna e duminica.
Dumnezeu nu stia ca Isus va invia intr-o duminica si a pus gresit sabatul in ziua a saptea, in loc de duminica.
Ia sa schimba noi, ca noi stim mai bine.

N-ai inteles de ce oamenii au facut asta, adica de ce au adus imbunatatiri/modificari legilor divine?
Nici nu ai ce sa intelegi. Nu e nimic de inteles . Nici eu nu inteleg de unde atata indrazneala .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Acum am inteles. Este vorba de neoprotentantism si de explicatiile gasite de oameni privind indreptarea legii stravechi pentru a justifica ruperea de traditie.

Nu mai are sens in cazul asta nici o discutie din punctul meu de vedere pe tema poruncilor(acum am priceput de ce cele date aici in primul post erau ciudat de diferite) si nici pe tema sabatului.
Este chestia cu orbul si surdul ce discuta intre ei.Bineinteles ca nici unul nu il va pricepe pe celalalt oricate explicatii ar da.
Ar fi trebuit la inceputul subforumului asta cu credinta sa se deschida o lista in care sa scrie fiecare dintre participantii la discutie la ce biserica merge pentru ca asa nu am mai pierde timp pretios .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Acum am inteles. Este vorba de neoprotentantism si de explicatiile gasite de oameni privind indreptarea legii stravechi pentru a justifica ruperea de traditie.

Hahahaa, de cate ori mai ai de gand tu, Ioanadara, sa descoperi ca, de fapt, io sunt protestanta? :))

Citat:

Nu mai are sens in cazul asta nici o discutie din punctul meu de vedere pe tema poruncilor(acum am priceput de ce cele date aici in primul post erau ciudat de diferite) si nici pe tema sabatului.
Este chestia cu orbul si surdul ce discuta intre ei.Bineinteles ca nici unul nu il va pricepe pe celalalt oricate explicatii ar da.

Si eu zic la fel :).
Altadata sa nu ma mai intrebi nimic. Sper ca ai retinut pentru viitor: sunt protestanta, nimic din ce cred eu nu poate fi interesant pentru tine!

Mergi la inceput

Neoprotstanta esti dupa ceea ce spui nu protestanta.

La mine nu-i exclus sa uit peste vreun an la cat de rar reusesc sa citesc pe aici si la cata lume scrie pe DC .Chiar te rog sa-mi reamintesti daca nu se face lista pe aici si ne mai intersectam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu nu sunt protestanta. (cu sau fara neo)

Legea noua de care zice Cortexia, cand a fost data? Cand a zis DD: ´´dragilor, de acum inainte odihniti-va in ziua numarul 1, adica Duminica?´´
Intreb serios.

Eu zic asa:
sambata, ziua nr 7 e zi de odihna
Duminica, ziua nr 1 e ziua care aminteste crestinilor ca a inviat Iisus.
Nu e ok asa? De ce ar trebui cele doua zile sa se contrazica si sa-si dispute suprematia? Una-u una, alta-i alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cele 10 porunci la catolici:

Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei in afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit ca sa te inchini lui.

Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in zadar.

Aduti aminte sa sfintesti ziua Domnului.

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti mult pe pamant.

Sa nu ucizi.

Sa nu faci fapte necurate.

Sa nu furi.

Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.

Sa nu poftesti femeia aproapelui tau.

Sa nu poftesti casa aproapelui tau si nici un lucru ce este al lui.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ioanadara, eu nu am glumit deloc.
Doar am sustinut parerea generala, aceea ca Dumnezeu mai si greseste si trebuie sa intervina oamenii pentru a repara greselile Lui.

Exemplu: Sabatul.
E clar care e Sabatul: ziua a saptea, de dupa ziua intai, a doua, a treia, a patra, a cincea, a sasea (ziua intai e duminica, evident).

Stii despre umblarea evreilor prin pustie?
Stii despre mana care le era trimisa din inalturi vineri seara, tocmai pentru ca Sabatul era ziua a saptea, ziua de odihna, zi care trebuia respectata?

Se vede insa ca Dumnezeu a gresit cu Sabatul asta.
Ca daca nu gresea, nu trebuiau sa intervina oamenii ca sa schimbe ceva.
Ei zic ca au schimbat mai multe greseli divine, nu numai Sabatul (ma rog, Cortexia stie mai bine, probabil o sa-ti explice).
Intr-adevar, traim pe pamant nu traim in ceruri, asa ca mi se pare normal ca oamenii sa se ghideze dupa legile lor, faurite de ei, nicidecum dupa legile divine .

o mica corectie:
Manna a fost trimisa in fiecare zi pentru 5 zile, si nu putea fi tinuta de pe-o zi pe alta, in a 6 zi era data si pentru ziua de Sabath si era singura zi in care tinea pentru 2 zile fara sa se strice.(Exodus 16:19-26).

michelle

Mergi la inceput