cele 10 porunci

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

convingerea mea intima este ca diferentele intre ortodocsi/catolici-protestanti sunt de o natura mult mai profunda. Eu nu cred ca ne inchinam aceluiasi Isus. (2 Corinteni11:4)

Unii un micut Isus, cu o mama atotputernica, iar altii au un Isus atotputernic, atat de atotputernic incat Ioan discipolul sau, care la un moment dat statea "razemat pe pieptul lui Isus" (Ioan 13:25, Ioan 21:20) cand L-a intalnit in toata gloria sa a «a cazut la picioarele lui ca mort» (apocalipsa 1:17)

doar parerea mea, fara nici o pretentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

LadYJ,ma asteptam sa te iei de fraza aia,credeam ca ma-ntrebi pe ce ma bazez,dar vad ca stii tu ca am auzit-o eu de la cineva si ca e poveste din trecut de pe ulita,eu am citit-o nu f demult si sursa mi se pare credibila,dat fiind ca autoarea ei e pe jumatate evreica,convertita la ortodoxie si mai traieste si la Ierusalim.

Si tocmai asta am afirmat, ca evreii si musulmanii prezenti la fenomenul luminii nu cred in miracol,de-asta nu ma mir nici de cei de la distanta ca nu cred.

Eu nu zic ca nu sint repezita si ca n-am prejudecati sau ca nu judec strimb,dar mai uita-te si la mesajele altor participanti si-ai sa vezi ca,daca si-au exprimat simpatia pt israel sau au vorbit la fel de ironic fata de ortodocsi,nu le-ai luat in seama.Nu stiu de ce am impresia ca,atunci cind vine vorba de credinta omului(ortodoxa adica),cel mai bine e sa fie moderat si bine cu toata lumea.Stilul meu poate ca e mai aprins si,cind esti implicat cu sufletul intr-un subiect,poti sa mai gresesti.

Eu o sa tin cont de ce-ai spus tu(mai ales ca n-am fost niciodata la psiholog)si o sa fac cit pot sa ma ameliorez

(si daca-mi permiti si de la mine un sfat,cind un client iti stirneste antipatia,vezi sa n-o lasi sa se simta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Patou,ce sa mai zic,ca ar fi a 2-a oara la sb cind Maica Domnului e "atacata",nu mai zic nimic,ca am zis deja si oricum nu se va vedea decit ca tot un ortodox s-a luat de un protestant,invers nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Katya,noi stam de vorba ca fetele, pe teme religioase, nu suntem in niciun cabinet aici, nu e nimeni ´´clienta´´ mea, si nu dau ´´sfaturi´´ cu parafa. Vorbim si noi, relaxat, se poate, asa-i?

Nu stiu ce inseamna ´´femeie pe jumatate evreica convertita la ortodoxie´´. Adica stiu, dar acum nu inteleg, e evreica sau e ortodoxa? Si nu, ineptia aia nu-i apartine..din pacate , ti-am zis, e veche si lunga povestea.

Patou, interesant ce zici tu, poti explica mai pe larg te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ok...eu m-am lamurit, ptr mine e clar si logic ca la baza celor 10 porunci sta iubirea, cum bine ati zis si unele dintre voi
si in fct. de cata iubire avem fiecare in sufletelul nostru, reusim mai mult sau mai putin sa respectam si poruncile...
Katya, am citit, multumesc

acum...eu nu am inteles in astia cativa ani de cand tot intru eu si incerc sa ma lamuresc, in anumite privinte(nu m-am lamurit, ba din contra)de ce se iau drept atacuri personale, parerile, farame de credinta, ale participiantilor la discutie??

Pare ca avem un simt al proprietatii extrem de dezvoltat, caci imediat cum ceva nu comvine auzului, gata, se sare cu argumente, uneori cu ironii, chiar violenta verbala in a demonstra contrariul.
Poi...pentru mine e clar ca cei ce scriu aici, CRED...ori credinta nu ar trebui sa ne uneasca?

E trist si rusinos la SC sa se propuna divizarea asta, adica ortodoxul sa vb doar cu ortodoxul, protestantul doar cu protestantul, s.a.m.d...

citesc , privesc...e f trist, si e mare pacat, eu una nu vad farama de dragoste intre noi, cred ca asta ar trebui sa dea de gandit, sa vb mai putin, mai intelept, sa simtim mai mult...

nu-s daca m-am facut inteleasa, dar ma tot intreb de vreun an asa incoace, de ce oamenii se simt atat de atacati, de ce o iau atat de personal, de ce se scriu randuri pline de ironie si chiar ura,de ce unii oameni simt nevoia imperioasa de a demonstra ca bisericuta lui e cea dreapta si singura valabila?

Daca D-zeu in dragostea lui ne ingaduie sa traim impreuna, ne uda cu ploaia pe toti, ne incalzeste cu soarele pe toti, de ce oamenii insista sa-L inghesuie in religii???

ma rog...poi daca cineva va vrea sa-mi mai raspunda, o intrebare am si eu referitoare la porunci, nu inteleg ce vrea sa spuna...cum adica sa nu iei numele Domnului in desert??

se refera la a nu-I pomeni numele la fiecare 3 cuvinte?
la blasfemii??

Scuzati eventualel greseli, scriu cu fata in barte, si cu mintea impartita intre voi si tortul din cuptor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

ma rog...poi daca cineva va vrea sa-mi mai raspunda, o intrebare am si eu referitoare la porunci, nu inteleg ce vrea sa spuna...cum adica sa nu iei numele Domnului in desert??

se refera la a nu-I pomeni numele la fiecare 3 cuvinte?
la blasfemii??

Scuzati eventualel greseli, scriu cu fata in barte, si cu mintea impartita intre voi si tortul din cuptor

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

And I saw the river
Over which every soul must pass
To reach the kingdom of heaven
And the name of the river was suffering –
And I saw the boat
Which carries souls across the river
And the name of that boat was
Love.

---Saint John of the Cross

asta e o porunca care o incalcam des in urma cu ceva timp.in ultimul timp ma mai controlez.
eu cred ca se refera la faptul ca numele lui Dumnezeu sa fie folosit dao in rugaciune, in studii biblice sau in momentul cand il slavim.
eu de ex. ziceam ...: Doamne fereste,sau cum zic americanii ..."jiz...", sau "o, my gaj".

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:

sigur ca pot explica... ca m-am aplecat destul de mult asupra acestei afirmatii inainte de a o face. nu stiu insa daca ar fi nimerit s-o fac aici, caci mi-e frica de interpretare. am facut acest "rezumat" a ceea ce cred eu gandindu-ma ca denizel are mare dreptate cand spune ca n-are rost sa incercam sa convingem (ca avem/n-avem dreptate). dar... mi-ar face placere sa discutam despre asta.

despre dragoste... eu cred ca dragoste inseamna sa spui aproapelui adevarul, sa-i spui cand e pe o cale gresita, si toate astea fara sa-l faci sa se simta vinovat, atacat sau judecat... recunosc ca eu nu resusesc intotdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Katya,noi stam de vorba ca fetele, pe teme religioase, nu suntem in niciun cabinet aici, nu e nimeni ´´clienta´´ mea, si nu dau ´´sfaturi´´ cu parafa. Vorbim si noi, relaxat, se poate, asa-i?

Nu stiu ce inseamna ´´femeie pe jumatate evreica convertita la ortodoxie´´. Adica stiu, dar acum nu inteleg, e evreica sau e ortodoxa? Si nu, ineptia aia nu-i apartine..din pacate , ti-am zis, e veche si lunga povestea.

probabil unul din parinti este evreu...de asta e jum. evreica si care s-a convertit la ortodoxism

nu stiu daca v-am povestit, dar la noi la biserica a venit un fost rabin, care de cand s-a nascut a crescut si a trait dupa Lege si traditiile evreice si ne-a povestit cum viata i-a fost schimbata.

S-a convertit la 50+ani si a devenit crestin nascut din nou si pastor dupa ce a citit NT intr-o camera de hotel.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

adica tu citesti Biblia ca sa-ti dai seama cum NU e Dumnezeu?

Dap . In Biblie vezi atat cum e, cat si cum NU e.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ceva interesant http://calugarul.blogspot.com/2009/03/acum-stiu-am-aflat-si-eu-de-nicolae.html

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput