cele 10 porunci

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
Adica, tu zici ca, pe langa acceptarea jertfei lui Isus si acceptarea Trinitatii, ne mantuiesc "nimicurile" mai mult sau mai putin pur crestine atarnate de coada unei religii crestine?

tu stii ce zic eu, ca pe langa acceptarea Jertfei, ne mantuiesc Tainele Bisericii in care lucreaza Iisus Hristos cel Viu, adica ne mantuieste pocainta (in Taina Spovedaniei), ne mantuieste Euharistia, adica impartasirea cu Sfantul Trup si Sange, adica ramanerea in trupul lui Hristos, in Biserica

fireste, daca socotesti ca ortodoxia e doar o religie un pic crestina, se schimba socoteala

Citat:
Deci, mantuirea nu ar fi posibila fara sfinti, moaste, icoane si tot ce separa ortodoxia de protestantismul curat?
Vine Dumnezeu in mod special la Ierusalim ca sa arate ca daca nu cinstim moastele/icoanele/sfintii putem pierde mantuirea?
Daca da, se-nseamna ca Moartea si Invierea sunt ceva destul de slabut sau.... hai... aproape suficient

da, tu stii ca eu asa cred, pentru ca in icoane si in Sfintele moaste este vie Intruparea, si Moartea, si Invierea

Citat:
Si, orice ai zice, Dumnezeu de-a lungul timpului, a aratat ca face orice, numai asta nu face: uite, uite, va aprind lumina!!! Uite, uite, asta e religia adevarata!!!

dar Ilie? e singurul care-mi vine acum in minte, dar mai caut daca vrei dupa ce hranesc copiii si-mi fac lectiile pt maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu moastele, icoanele asigura mantuirea. O persoana poate saruta sau poate sa se inchine toata ziua la icoane, moaste, asta nu inseamna nimic daca nu traieste conform poruncilor, asa ca da, se poate fara moaste, icoane.

In rest as mai avea raspunsuri de dat pt mai toti, dar pt a nu leza, prefer sa tac.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Crinuta ,sigur ca nu moastele,icoanele si sfintii ne mintuiesc,dar aceste elemente sint permanent arme ale protestantilor:de ex ce-avea minunea luminii de la Ierusalim cu moastele?N-avea,dar denizel a amintit moastele,ca sa deturneze lumina.

Dar ia intreaba-i de Taine si-ai sa vezi,mai tii minte la celalalt subiect ca-ntrebai de ele la fiecare pagina si ce raspunsuri ai primit?N-ai primit.

Si totusi in inchisori,cu un preot in celula te botezai,te spovedeai,te-mpartaseai,aveai chiar parte de liturghie.Ce-ar fi facut un predicator fara Biblia lui,nu ma-ntreba,ca nu stiu.

Mamabear,scuze,tu n-ai zis la sb decit ca "te bagi",dar n-ai pomenit de musca-n lapte,scuza-ma ca ti-am atribuit-o,am facut la gafe azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Dar ia intreaba-i de Taine si-ai sa vezi,mai tii minte la celalalt subiect ca-ntrebai de ele la fiecare pagina si ce raspunsuri ai primit?N-ai primit.

numai eu ce ti-am raspuns de cateva ori. ca nu ai fost de acord cu ce am spus asta-i cu totul altceva.

Deci: impartasanie (ortodoxa, sau catolica) = Cina Domnului (protestanta)

spovedanie (ortodoxa sau catolica) = grupuri de rugaciune

casatorie = tot casatorie, botez = tot botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Katya, in ultimile posturi ai pomenit-o pe ´´denizel protestanta´´ de vreo doua ori . Vreau doar sa zic ca daca nu stiai ca Denizel nu e ortodoxa, n-o mai ´´taxai´´ asa. Tu esti inca blanda, dar nu vrei sa stii cate si-a luat Denizel de la suratele ortodoxe, atunci cand acestea au aflat ca vai de mine, Denizel e protestanta, adventista, neoprotestanta sau orice altceva inafara de ortodoxie.

Asta zic, e interesant cum se schimba lucrurile din atac la idee la atac la persoana.

Eu parca am scris aici la subiectul asta, prin primele pagini, ca nu sunt protestanta. Poate ti-a scapat

Am fost botezata ortodox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Patou ,e-adevarat ca tu mereu mi-ai raspuns,dar eu ma refeream la citatele alea cu Duhul Sfint dat preotului care numai el poate transforma piinea si vinul in Singe si Trup,la acelea nu raspunde nimeni.Dar,ca tot e vorba de atac la persoana,daca e sa am constiinta ca am atacat pe cineva,pe tine te-am atacat,asa ca-ti cer iertare(inclusiv si pt privat).

Lady J ,dar eu am stiut de denizel ca-i protestanta si chiar mi-a placut de ea pe unde-am citit-o(intr-un sb a fost chiar duioasasi e-adevarat ca una din ortodoxe(de fapt sg ortodoxa de la sb) nu s-a purtat deloc frumos cu ea.In rest,nu stiu de prea multe alte sb trecute unde sa fi scris si mai ales sa fi fost atacata de ortodoxe,ca-n ultimul an de cind bintui eu pe-aici nu ne-am prea intilnit decit in ultima vreme si tocmai ca eu o citesc la sb de psihologia copilului(si inca inconjurata de oale de cenusa de pus in cap)si mergeam pe mina ei ca sa zic asa, ori la sb ala cu revelatia iadului am vazut ca gresea,anume ca-l mintea(pe moment,gindeam eu)pe copil spunindu-i ca iadul nu exista si ma intrebam cum o sa-i spuna mai tirziu ca l-a mintit(asa cum ma-ntreb ce-o sa spun eu ca am mintit de Mos Craciun?).Si pe moment deci increderea mea in abilitatile ei de psiholog s-a clatinat.Pina cind am aflat cum e cu religia ei etc.Deci nu ca o atac eu ca-i protestanta sau ca-i cer socoteala.Daca as avea constiinta greselii,i-as cere iertare,dar daca n-am,ce sa fac,sa ma prefac?

Mi-am adus aminte si de tine c-ai scris ca nu esti protestanta,ma bucur ca esti botezata ortodox (si poate n-o sa-ti vina vreo dorinta sa te nasti din nou,nici macar nu stiu daca scriind asta gafez sau nu,daca da,scuze anticipate pt atacuri sau orice greseli.).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

dar Ilie? e singurul care-mi vine acum in minte, dar mai caut daca vrei dupa ce hranesc copiii si-mi fac lectiile pt maine

Da, Ilie. Ilie e un om !! Insistenta e specifica oamenilor. Doar oamenii ar fi in stare sa zica de zeci si zeci de ori aceeasi chestie, eventual sa-ti schimbe creierul, numai sa gandesti cum vor ei :).

Doina, Dumnezeu nu umbla cu chestii grandioase, pe care sa le vada repetat si periodic toata lumea.
Gandeste-te cand si cum a venit pe lume Isus.
Gandeste-te cum a trait si gandeste-te cum a murit.
Daca Dumnezeu ar fi vrut sa atraga atentia asupra Lui, apai s-ar fi nascut Isus abia peste vreo mie de ani de acum incolo. In anul 3010.
Pana la sacrificiu, L-ar fi stiut toata planeta, ar fi fost subiectul tuturor stirilor si n-ar mai fi avut nimeni motiv sa spuna ca el n-a auzit de Isus si de mantuire.
Numai ca Domnul nu face asa si, daca e sa ajungi intr-un punct, ajungi pe alte cai decat cei care ajung atrasi de reclame luminoase .

Eu imi dau seama ca e o nebunie ca eu sa-ti spun tie toate astea, pentru ca ar fi o nebunie ca tu sa-mi dai dreptate .
Dar, na, stii cum e... ne pare rau ca cel de langa noi nu vede ceea ce noi vedem si... insistam...

Am uitat sa-ti zic, Doina, ca ma bucur sa te vad .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Crinuta ,sigur ca nu moastele,icoanele si sfintii ne mintuiesc,dar aceste elemente sint permanent arme ale protestantilor:de ex ce-avea minunea luminii de la Ierusalim cu moastele?N-avea,dar denizel a amintit moastele,ca sa deturneze lumina.

Nu, Katya, nu e asa cum zici.
Am trecut de ceva vreme de entuziasmul de inceput, cand te folosesti si de arme doar-doar convingi pe cineva ca ai dreptate si cand simti nevoia sa deschizi si sa scrii la toate subiectele de la SC :).
Acum port o discutie. Doar atat!

Am amintit despre moaste, icoane si sfinti ca sa arat diferenta dintre ortodoxie si religiile crestine care nu au moaste, icoane si sfinti .
Deci, tu zici ca moastele icoanele si sfintii nu mantuiesc, dar, din nu stiu ce motiv, Dumnezeu atrage anual atentia asupra unei religii care are in plus fata de alte religii crestine pe moaste, pe icoane si pe sfinti.
A, da, si, ziceti voi, are in plus tainele. Care taine le au si ceilalti, dar, na, nu au continuitatea apostolica [] care sa le faca valabile atunci cand sunt impartite credinciosilor .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Patou ,e-adevarat ca tu mereu mi-ai raspuns,dar eu ma refeream la citatele alea cu Duhul Sfint dat preotului care numai el poate transforma piinea si vinul in Singe si Trup,la acelea nu raspunde nimeni.

nu stiu despre ce citate vorbesti. unde le gasesc?

Mergi la inceput

Citat:
Dar,ca tot e vorba de atac la persoana,daca e sa am constiinta ca am atacat pe cineva,pe tine te-am atacat,asa ca-ti cer iertare(inclusiv si pt privat).

daca-i asa si eu trebuie sa-ti cer iertate, ca nici eu nu m-am lasat mai prejos .

Mergi la inceput