Problema inchidere dosar CIC
Ma adresez mamicilor care au iesit din CIC inainte de termenul de 2 ani si au depus cerere la agentie pentru oprire plata indemnizatie.
Am inceput serviciul in 6 septembrie si am depus la 4 zile cererea de inchidere CIC. Azi cand trebuia sa primesc alocatia si un rest de CIC, m-am trezit cu toata suma in cont. As vrea sa o folosesc, chiar daca nu mi se cuvine, dar imi este cam teama. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi
Raspunsuri
marius spune:
O sa trebuiasca sa returnezi diferenta necuvenita. Poti sa folosesti banii dar cand iti va veni adresa va trebui sa-i returnezi.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Gabrilici spune:
M-ati pus pe ganduri. m-am angajat recent si nu am depus nicio cerere de sistare cic, desi mai avem voie sa stau acasa inca vreo 8 luni.angajatorul a zis ca face toate formalitatile.tr sa fac o cerere la sericiul anterior, sa imi iau cartea de munca si cam atat stiam eu.tr sa ma duc si la oficiul de asistenta sociala si protectia copilului?
Mami de Sofia frumoasa si scumpa
blackgirl0 spune:
Eu personal m-am dus la angajator sa anunt ca vreau sa revin la munca si tot eu personal m-am dus la primarie la serviciul de asistenta sociala unde am depus o cerere ca din data de ... vreau sistarea indemnizatiei de ingrijire copil. Si asta a fost tot.
Mediajust spune:
Teoretic, exista control exact si rapid asupra reintoarcerii la slujba prin cererea de stimulent.
Art.3 din OUG 148/2005, republicata:
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului si solicita dreptul la stimulent, plata acestei indemnizatii se suspenda.
Deci cand te duci sa ceri cei 300 de lei, automat se sisteaza indemnizatia.
Daca nu - oricum te gaseste, iar sumele necuvenite se inapoiaza.
bubulina1 spune:
De cand este stimulentul 300 ron? Eu stiam de 100. Ma rog, eu am depus ambele dosare si ca dovada ca nu a fost prelucrat m-am trezit cu banii. Daca e vina lor, de ce ar trebui sa-i returnez?
Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi
SoriLea spune:
100 stimulent + 200 alocatie copil = 300ron ![]()
Trebuie sa-i returnezi pt ca nu ti se cuvin (nu esti nici prima si poate nici ultima care pateste asta, dar cert e ca-i returnezi)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea -
Mamica fericita
a ingerasului RAZVAN - IONUT
(11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bubulina1 De cand este stimulentul 300 ron? Eu stiam de 100. Ma rog, eu am depus ambele dosare si ca dovada ca nu a fost prelucrat m-am trezit cu banii. Daca e vina lor, de ce ar trebui sa-i returnez? Mamica fericita de Raducu (11.04.2009) Poze cu noi |
Stimulentul este 300 de ron de vreo 4 ani. A fost stabilit prin OU 44/2006, care a modificat OUG 148/2005:
(1) Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 300 lei.
Nu s-a operat in timp util pentru ca probabil ai depus cererile dupa 10 ale lunii. Acelasi act normativ spune cum se prelucreaza dosarele:
ART. 9
(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, denumite in continuare directii teritoriale.
(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.
(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.
Deci se va regla luna urmatoare. Evident ca trebuie sa dai banii inapoi, pentru ca nu ti se cuvin - indiferent din vina cui au ajuns la tine. Uite si textul:
ART. 21
(1) Sumele incasate necuvenit se recupereaza de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al directiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescriptie.
(2) Decizia prevazuta la alin. (1) constituie titlu executoriu si poate fi contestata conform prevederilor Legii nr. 544/2004.
Este titlu - deci te executa fara alte judecati (pentru ca nu vad ce ai invoca in contestatie).
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui SoriLea 100 stimulent + 200 alocatie copil = 300ron SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois |
Asta-i o gluma, cred.
Stimulentul este 300 de lei, alocatia copilului pana la 2 ani este 200 de lei. Nu au nicio legatura intre ele.
moonchild spune:
| citat din mesajul lui bubulina1 Ma adresez mamicilor care au iesit din CIC inainte de termenul de 2 ani si au depus cerere la agentie pentru oprire plata indemnizatie. Am inceput serviciul in 6 septembrie si am depus la 4 zile cererea de inchidere CIC. Azi cand trebuia sa primesc alocatia si un rest de CIC, m-am trezit cu toata suma in cont. As vrea sa o folosesc, chiar daca nu mi se cuvine, dar imi este cam teama. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Mamica fericita de Raducu (11.04.2009) Poze cu noi |
Am patit si eu la fel in septembrie, desi facusem cerere de stimulent de la 1 august am primit indemnizatia in septembrie pt august. Am incercat o zi intreaga sa sunt la DGASPC (aia care era inainte pe Hambarului) si evident n-a raspuns nimeni asa ca am sunat la sectorul 1(unde am depus actele) si mi-au zis ca se intampla frecvent si am de ales intre a merge acolo voluntar sau a astepta de la ei sa imi trimita acasa decizie de recalculare si invitatie sa ma prezint la sediu cu banii, dar sa nu ma astept ca aceasta ultima varianta sa se petreaca prea repede..
Am intrebat daca voi fi penalizata in cazul in care astept sa imi trimita ei decizia si au zis ca nu...asa ca ne-am luat masina de spalat ca tocmai se stricase cea veche si acum pun bani in cont(ca un fel de rate fara dobanda) si sper ca pana se misca ei eu sa ii completez la loc..