Viatza in Germania (cap. 64)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Aschiuta, eu iti povestesc situatia mea.
Si eu am avut un bebe-plangaret, la fel, timpul treaz si-l petrecea plangand, orice ii faceam. Nici afara nu puteam sa merg cu el, urla incontinu. Am inceput sa caut pe Internet, noi eram la sfarsitul puterilor de nopti nedormite si zile stresante. Am citit atunci despre intoleranta la lactoza. Medicii la fel imi spuneau, toti bebei plang si ma cam expediau cum ca as avea mofturi. Nimeni nu m-a ajutat cu ceva. In sfarsit, am ales sa incerc singura sa rezolv situatia si m-am dus la farmacie si am intrebat daca exista lapte pt copii alergici. Si am primit lapte pt copii alergici la tot felul.Tin minte ca dupa ce i-am dat lui fiu-miu sa bea, era intr-o duminica, a adormit si pt prima data am avut liniste in casa. Noua nu ne-a venit sa credem ce simplu a fost....era chestie de intoleranta la lactoza. I-am mai dat odata iar lapte normal si situatia veche se repetase si atunci am stiut sigur care a fost problema.
Mai mult, dupa primul vaccin, situatia se inrautatise si mai mult pt ca sistemul lui imunitar era atacat de vaccin. Mi-am bagat picioarele in toata medicina si medicii din Olanda si am facut cum am crezut eu ca era mai bine si l-am dus la vaccinat mult mai tarziu, cand am simtit eu ca copilul meu se intarise si devenise puternic. Asa a inceput si cariera mea in medicina alternativa.....impinsa de medicina moderna
Dar, s-ar putea ca copilul tau sa aiba altceva, am auzit de franturi de oase sau traume fizice de la nastere. E bine sa cercetezi, sa asculti instinctul tau de mama.
Mult succes is bafta cu puiul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Aschiuta, felicitari pentru bebe si te inteleg perfect prin ce treci.
Pe mine in primul rand m-a ridiculizat familia, nu intelegeau de ce ma plang eu de plansul unui bebelus. Ei bine, am hotarat cu sotul meu sa-i sunam atunci cand incepeau turele acelea lungi, au fost unele si de 4 ore legate...cu mici intreruperi de supt, alteori refuzate.Asa s-au lamurit cat de cat.
Mie mi-a fost jena sa-i zic pediatrei pana la 4 luni, cand eram deja distrusa moral si ea a fost draguta si intelegatoare si i-a facut consult amanuntit, iar apoi ne-a sugerat sa mergem si la psihiatrie infantila, negasind vreo cauza fizica. De disperare, ne-am dus. Acolo nu ne-a dat un verdict clar, dar a observat ca este mai activa decat un bebe de varsta ei si ne-a recomandat s-o culcam in camera separata. Noi ii pusesem patutul la noi in dormitor. Si asa a inceput o noua etapa.
De la 4 luni si pana la 2 ani jumate aproape ca nu am avut noapte neagra full, poate le numar pe degete.
A durat muuuult, exagerat de mult, dar cu pasi mici, mici, lucrurile s-au indreptat. Acum la 3 ani jumate doarme bustean si este destul de cumintica.
Sa n-o mai lungesc, Aschiuta draga iti recomand cu toata caldura sa-ti iei o bona, de doua ori pe saptamana ca sa-ti poti aduna puterile, altfel te vad in situatia mea si nu doresc nimanui.
Te pup si mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Cristina,
probabil ca exista anumite clasificari ale Gymnasiilor. Insa, din experienta itzi spun ca, indiferent ce alegi. tot se vor gasi care sa te intrebe: Da de ce l-ai dat acolo? sau Aa, pai Gym la care e al meu e cel mai tare, etc.

Ca sfat: orientatzi-va sa fie in zona casei sau cit mai aproape. Facetzi o lista cu 3-5 Gym ( e mai mult decat suficient) si mergeti si le vedetzi la Tag der öffene Tür (aici e undeva pe la sf.- lui ianuarie si inceput de februarie......la voi, rpobabil putzin mai tarziu); Acolo avetzi ocazia sa vedetzi scoala, copilul sa participe eventual la ore,; putetzi vorbi cu profesorii si copii din clasele superioare.
Apoi, facetzi o lista scurta (la noi pe Anmeldung se puteau trece doar 3 Gym) si.......discutzatzi cu copilul. Decizia la noi am luat-o impreuna, tzinind cont de ce avantaje ofera Gym la care este, dar is de prietenele ei care au mers la acelasi Gym si cu care e si in aceeasi clasa. Conteaza f mult, nu numai pt teme, ci si pt socializare mai rapida. Ei pleaca dintr-o scoala mica cu pina in 250.300 copii si ajung intr-un Gym cu peste 1100 copii.

L anoi au fost decisive Ag-uri si Wahlunterrichtele (cu mult mai multe decat la celelalte Gym); apoi franceza de la clasa a 6-a, spaniona sau chineza de la a 9-a; Mathe.Club de la a 5-a.......Acum, depinde si de copil si ce inclinatzii are.

Andreia

Andreia, mersic! Se pare ca suntem singurele cu copii mai mari pe aici. Asa am sa fac, problema la noi e ca nu stam in München si daca nu merge la Gym. din sat sau oraselul asta unde stam noi, tb sa mearga cu S-Bahn-ul in oMünchen. Asa ca oriunde ar merge in afara de asta al nostru, pica partea cu socializarea, orice coleg de clasa e departe... Mie treaba asta nu-mi place deloc. Plus ca drumul in fiecare zi dus-intors. Pe de alta parte ma gandesc ca daca nu-i place aici, ce fac?? Avem la inc. lui noiembrie sedinta cu parintii si vine cineva de la gymn., am deja o lista de intrebari. La asta de la noi se poate alege inca o lb. straina dintr-a 6-a, au inceput anul asta cu Ganztagschule si mai au niste chestii dupa-amiaza... Pe mine ma sperie putin nr. enorm de scolari, 1500!! Am sa intreb cati sunt in clasa dar... cum poti sa identifici elevii care au nevoie de o atentie speciala la un asemenea nr. de copii? Asta e ce ma framanta pe mine. Daca nu-i place, sau se plictiseste...? Am mai trecut o data cu ea prin asta la sc. primara si din fericire am avut cu cine discuta, dar cand ai 3 clase de copii intr-a 2-a si una bucata copil are nevoie de ceva, ai si posib. sa reactionezi (vb de directoare acuma ca de ea am avut nevoie sa organizeze tot), da' cu atatea sute?? Cred ca am sa fac cum zici tu, ma duc si eu din usa-n usa, ca si-asa n-am nica de facut, si iau Beratung pana ori se satura ei ori noi sau pana ne hotaram.
Andra e f. buna la germana, muzica, limbi straine. La mate are tot note bune dar "tb sa se concentreze" (am incheiat citatu!) Cool, nu? la engleza se plictiseste si o cred, nivelul ei este mult peste ce se face la scoala.
La voi cum merge cls. a 5-a? Chineza dintr-a 9-a?? Asta da "pus creierul la treaba", super! La noi ar fi franceza dintr-a 6-a si italiana dintr-a 8-a si nu mi se pare cine stie ce, avand in vedere ca ai nostri plozi (ca si Bianca) vb romaneste si nu au mari probl. in a invata italiana de ex.
Uite, asta e la noi in sat: http://www.humboldt-gym.de/index.php?id=918
Numai bine!

PS. acu am vazut ca au schimbat ceva pe partea cu limbile straine, de anul asta, cu latina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Buna Cristina,

la noi sunt anul asta 5 clase de a 5-a, fiecare cu 30 de copii. Au engleza 5 ore pe sapt anul asta. De la anul incep cu franceza sau latina. Insa, noi vom opta pt franceza ca mi se pare aberant sa studieze aiurea 8pina intr-a 12-a latina si, la sfarsit, la un eventual interviu sa nu intereseze pe nimeni ca a studiat atitzia ani limba asta. Ce pot sa itzi spun este ca noi am fost al un Tag der öffene Tür si a intrat la ora de latina. Cind a ieist de acolo, ea intelesese jumate din ce se vorbise......prietena ei nemtoaica nua inteles NIMIc. Asa ca, limba romana (pe care ea o studiaza incepind de anul asta in cadrul scolii romanesti de aici), a ajutat-o.

Mergi cu list ade intrebri, nu itzi fa pb ca deranjezi. Vezi insa, ca la sedinta cu parintzii cei de la Gym incearca sa se vinda bine. Realitatea in scoala poate fi, din pacate, alta. De aceea fff important sa vedeti scoala.

Altfel, Bianca merge f bine la Gym. Ea e f buna la mathe. Merge si la Mathe-Club, i-am facut abonament si la Skoyo.de si inca pe un site american, tocmai ca sa nu ajunga sa se pliciseasca numai cu ce fac in clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

fetelor, mersi mult de raspunsuri!

Aschiutza, cand citesc ce scrii, nici nu mai indraznesc sa mai zic ceva. Bebicul meu plange, insa nici pe departe asa de mult.
Imi pare rau ca treceti prin asa ceva.
Fetele pot sa te ajute mai mult aici, eu profit si va citesc
.

am fugit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor ma bucur ca vorbiti despre scoli, ca si noua ne va veni timpul. Ma surprinde placut sa aud ca se preda Chineza Tare as vrea sa stie fiul meu Chnieza. Eu o invat incetul cu incetul prin meseria mea.
Stiti cumva unde exista scoli cu limba Romana? Sau unde sa caut, pe ce site? Fiul meu a inceput sa-mi raspunda NUMAI in Olandeza, cateodata amestecat cu Germana. Sper sa fie numai o faza....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetele, pt colici dati o sansa probioticului de care zicem, e 14 euro si cativa centi si merita fiecare cent.Imi pare rau ca nu l-am avut la Aidan.

Adriana mami de Isabelle Marie - 1 luna si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

Buna fetelor
Urez si eu multa putere noilor mamici si bebelusi mancaciosi.
vin si eu o intrebare:
helbi parca tu ai fost asta vara la o salina pe langa Frankfurt poti sa-mi spui unde anume si cum a fost?
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiul11

Buna fetelor
Urez si eu multa putere noilor mamici si bebelusi mancaciosi.
vin si eu o intrebare:
helbi parca tu ai fost asta vara la o salina pe langa Frankfurt poti sa-mi spui unde anume si cum a fost?
multumesc mult

Noi am fost la salina la Bad Kreuznach, dar acum s-a deschis si in Frankfurt, Windeckstraße, 25.
Sunt saline artificiale, dar "ne-au desfundat" plamanii, sa zic asa!
Am mers cu fetita care a avut jucarii, lopatele, cu care sa se joace cu sarea de pe jos.
A costat 10 euro intrarea pentru adult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

multumesc mult liutzica

Mergi la inceput