ceaiuri la bb de 3 luni

ceaiuri la bb de 3 luni | Autor: alina_ianis

Link direct la acest mesaj

bb-le meu are 3 luni si ii dau ceai de anason pt k am avut ceva probleme cu constipatia.acum o saptamana a racit iar medicul pediatru mi-a dat ospamox.intrebarea mea este:ii pot da ceai de patlagina?stie cineva dak ii dauneaza sau nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu zic la varsta asta sa te limitezi la ceaiurile permise pentru bebei:sunt in multe variante Baby Drink, Baby Calm, ceai Humana si altele.Le gasesti in spermarket la raionul de mancare de bebei sau la raionul de ceaiuri sau le gasesti prin farmacii.
In general ce se da la copii asa mici: menta, musetel, fenicul,chimen, anason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Un NU foarte hotarat impotriva ceaiului baby drink...Fetita mea a avut colici si i-am dat acest "minunat"ceai, colici i-au trecut dar ceai tot vroia, mai mult ajunsesem in orice alt ceai sa-i pun si baby drnk altfel nu punea gurita, la 200 ml apa trebuie si un plic de ceai ...Asta pana cand alte fete de pe forum mi-au deschis ochii si am citit si eu apoi ca acest fel de ceai impiedica absorbtia fierului si ca mai mult rau face acest ceai. Apa este foarte buna dc sa-i dai ceai???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Eu ii dau baby calm,ceai de musetel, ceai de menta si ceai de tei...altceva nu i-am dat...baby drink ee plin de zahar..nu as recomanda..si nici cele de la Humana care sunt granule...la fel au zahar...eu i-au ceai numai la punga si nu la pliculete...despre ceaiul de patlagina nu stiu ce sa zic..intreaba pediatrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Daca e alaptat exclusiv nimic altceva decat laptele tau pana la sase luni. Ceaiul nu il ajuta cu nimic. Nu are nici un aport caloric. Colicile pot sa treaca si fara ceai, citeste pe aici ca exista si alte remedii, iar daca il alaptezi bea tu ceaiul pentru colici. Iar pentru raceala exista sigur si alte variante decat ceaiul de patlagina.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_ianis spune:

nu vroiam sa-i dau ceai de patlagina pt colici pt k spre fericirea mea bb-le meu nu a avut colici.iar baby drink nici mie nu mi se pare o solutie.iar ceaiul de anason i l-am dat de nevoie k era saracul constipat si l-a ajutat foarte mult.cel de patlagina am inteles k subtiaza secretiile acelea...dar akm nu stiu ce sa fac.mai bn intreb pediatrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Alina, daca pentru usurarea respiratiei si efect decongestionant intrebi de patlagina, eu zic sa apelezi la mijoace mai simple. Solutia cea mai simpla e sa faci abur in camera de baie si sa intri cu bebe acolo cateva minute - ca un fel de inhalatii. E inca foarte mic, cel mai bine ar fi ca el sa capete doar lapte de la tine si poti sa bei tu cate ceaiuri vrei, inclusiv de patlagina, ceva tot trece si in lapte.
In alta ordine de idei, ospamox... of, banuiesc ca era deja clara infectia bacteriana? Adica avea muci galbeni-verzi, horcaiala in gat? ca daca nu, antibioticele banuiesc ca stii ca nu ajuta la nimic in infectiile virale, ba chiar pot sa faca rau. Nu te supara ca zic, dar tare sunt multi pediatri grabiti sa infiga antibiotice in copii oricat de mici, chiar si cand nu e cazul. Si, repet, la 3 luni e inca foarte mic, daca poti sa scapi fara antibiotic, ar fi foarte bine. desigur, daca e o infectie bacteriana declansata, atunci trebuie antibiotic.

Mergi la inceput