Idei pentru un magazin de cadouri
Acum vreo saptamana, doua, stateam in parc cu cumnata si cu iubi si vorbeam despre ce ne-ar fi placut noua sa facem, pe langa joburile pe care le avem deja. Eu am spus ca mi-ar fi placut sa am un magazin de cadouri. Ideea le-a placut si lor si discutia a continuat cu pasii spre materializarea acestei dorinte.
Asadar, daca chiar ar fi sa-mi deschid un magazin de cadouri, ce sugestii/indrumari ati avea?
Ma intereseaza multiple aspecte, de la cele juridice (infiintare - am intrebat si la Legislative, dar nu mi-a raspuns nimeni), pana la produsele pe care sa le includa pentru a avea succes.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Raspunsuri
hristina spune:
Nu vreau sa iti stric subiectul, dar si eu sunt interesata pentru un TCM!
Deci, asteptam sugestiile cunoscatorilor cu mare interes!
Deus spune:
daca ai o relatie cu SUA sa faci un magazin in care sa gasesti produse noi - la noi apar doar in 2-3 ani:-)
sora mea imi trimite produse ce observ ca la noi apar cam in 2-3 ani..
la fel o relatie cu lumea araba - calitate nu doar turcisme de bazar
produse din Asia - nu doar elefantei si bratari:-)
un magazin cu produse bio/raw pentru copilasi
un magazin cu produse de casa pentru siguranta copiilor - aragaze cu sisteme de siguranta(un fel de geam de protectie), etc...am vazut pe un site nemtesc niste chestii foarte utile si interesante - din pacate am pierdut link-ul
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
Victoria_mami spune:
Pe mine ma incanta antichitatile si magazinele specializate. Nu stiu, insa, cat succes ar avea in Ro... cand spun 'antichitati' ma refer, desigur, nu la vechituri de 2 bani, ci la lucruri de calitate.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
ankalaura spune:
Eu am avut dificultati in a gasi o borseta barbateasca, dar nu o tasca de-aia de doi bani de bazar, ci cautam o borseta eleganta, de piele, frumos compartimentata, si cu inchideri frumoase, nu fermoare de plastic sau magneti de-aia ca la taraba. Am comandat una, pana la urma, la unul din putinii producatori de marochinarie de calitate din Ro.
CorinaDani spune:
Neata,
Selene, ar trebui pentru inceput sa te decizi daca vrei sa deschizi magazinul in Braila sau Cluj (spuneai ca vreti sa va mutati acolo)
Trebuie sa te gandesti la urmatoarele aspecte:
- un spatiu comercial potrivit ca dimensiune, amplasare (vad), dotari, valoare lunara chirie si utilitati, salariu vanzatoare (pentru ca tu trebuie sa mergi pentru aprovizionare cu marfa); evident, va trebui sa ai pe cineva de incredere in magazin, poate o ruda dispusa sa te ajute pentru inceput si apoi o vanzatoare priceputa, draguta, vorbareata si descurcareata, de incredere si cu referinte bune
- posibilitatile financiare ale populatiei din zona, sa stii daca vei avea vanzare sau nu
- gama larga de produse, pentru toate categoriile de varsta si sarbatori specifice (Valentine's Day, Florii, Paste, Craciun, sfinti importanti)
- intr-un astfel de magazin mi-ar placea sa gasesc urmatoarele : cadouri haioase pentru rude si colegi (gen diplome "cel mai bun sef", "cea mai buna soacra", cani inscriptionate, seturi simpatice pentru bucatarie - manusa + sort, set sare si piper, scrumiere, oliviera, suporturi sau seturi de condimente in borcanele), seturi de cosmetice sau de calatorie, seturi de saruri de baie, sapunuri parfumate, cosulete cu accesorii pentru baie) diverse accesorii utile si simpatice pentru birou, imbracaminte, jucarii si jocuri pentru copii, am observat ca se vand binisor jucarioarele din lemn
- poti aduce mici obiecte decorative din pietre semipretioase, bijuterii/gablonturi, obiecte decorative feng-shui
- lumea s-a cam saturat de chinezismele ieftine
- merg bine produsele deosebite, exotice, din tari cum ar fi India, Thailanda, tarile arabe; noi avem in Ploiesti un magazin cu produse aduse din India, am vazut niste bluze, esarfe, fuste si rochii superbe, genti de piele extrem de interesante si deloc scumpe (70-80 ron), perne decorative, tabureti de piele, pacat ca magazinul este amplasat intr-o zona aiurea, daca era mai spre centru avea vanzare buna
- de asemenea, trebuie sa te orientezi si in functie de anotimp si sarbatori; poti adauga mici aranjamente florale, cu livrare la domiciliu
- si nu in ultimul rand, pentru ca "reclama este sufletul comertului", trebuie sa-ti faci cat de cat publicitate, atat inainte de deschiderea oficiala, cat si pe parcurs : fluturasi plasati strategic, ori in cutiile postale la blocurile din zona, ori in magazinele cu vad din zona (eu asa am aflat despre deschiderea unei frizerii pentru copii, lasasera pliante la cofetaria din imediata apropiere) publicitate in ziarele/TV locale, sa faci si un site al firmei, cu posibilitatea livrarii comenzilor acasa, cumparare direct de pe site, reduceri sau carduri de fidelitate, etc.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Selene_Bunny spune:
Excelente idei, fetelor!
CorinaDani, de notat postul tau!
Da, si eu m-am saturat de chinezismele si turcismele ieftine, piata e sufocata de ele...
La Braila mi se pare ca sunt chiriile mai mici si concurenta mai putina. La Cluj, chirii mai mari si concurenta mai mare, dar, in acelasi timp, mai mare putere de cumparare.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii