Ghebe retete
Am gasit astazi la Mega Image ghebe proaspete si nu stiu sa le gatesc. Am citit putin pe net despre ele dar am gasit ceva retete cu kaizer si imi displace si apoi am inteles ca sunt putin baloase si ar trebui tinute in otet. Aveti ceva idei?
Acum cativa ani primeam de la o matusa de la munte ghebe la borcan conservate cu otet, erau foarte bune dar eu as vrea sa fac tocanita, mancare din ele.
Raspunsuri
valentinag spune:
Mie ghebele imi plac cel mai mult calite un pic,apoi pun apa peste ele si le las sa fiarba,cand sunt gata torn mujdei peste ele si le mananc cu mamaliga!
Eu le mai puneam in zacusca,dar anul asta n-am gasit cantitate mare.
Merg si mancare,dar eu n-am facut.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Alecsia spune:
Si mie imi plac tot prajite, dupa reteta valentinei. Le consum cu mamaliga si chiar cu branza de burduf
Eu le pun la congelator pentru iarna dar cand le scot le gatesc tot asa. Mama face zacusca de ghebe, iar eu mai pun la pizza sau paste iarna (dar numai ghebele mici). Alte retete nu fac, dar am auzit de gogosari murati umpluti cu ghebe.
lidiadanaila spune:
Eu am crescut intr-o zona cu ghebe , si sunt nelipsite in fiecare an pentru noi !! Mama , mai face si zacusca, dar cel mai bine le mincam cu usturoi. Eu le fac asa :le curat, spal , le pun la fiert si cu sare , cind s-au fiert , le scot cu paleta , calesc separat o ceapa , apoi arunc ghebele peste ceapa calita si le mai las nitel impreuna; arunc mujdei cind am oprit focul , uneori le maninc simple , dar mai fac si cite un copanel prajit sau la punga linga ghebe.....maninci de-ti trosnesc falcile !!!....ce pofta mi-ai facut cu ele, si ghebele mele sunt la mama in congelator !!
ioanaiub spune:
poti sa faci ghebe cu smantana
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
mcm spune:
Le-am calit in ulei si apoi am pus un pic de apa si le-am mai tinut pe foc. Au fost....putine....:)
Data viitoare o sa incerc si cu smantana sau alte legume, acum am vrut sa vad gustul lor original.
danielle_ spune:
Eu mai fac cu maioneza ,si tai si o ceapa marunt...intai le fierb,le las sa se scurga bine,bine,le toc sau le mixez asa putin ,dar sa nu fie prea marunt tocate ,si apoi pun maioneza,sare si o ceapa tocata marunt.....
Mai fac si un fel de ciulama asa de ghebe...reteta luata de la soacra mea...pun o ceapa la calit,apoi pun ghebele si spre sfarsit pun niste smantana si marar taiat marunt....sare,si cam atat!
Mediajust spune:
Eu le fac pane, intr-un aluat ca cel de clatite (ou cu faina si condimente). Inainte le tin cam doua ore in apa rece cu suc de lamaie.
helen75 spune:
Salut,
Poate te ajuta : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130800.
Si, daca ai rabdare sa cauti, tot aici , este un subiect deschis prin 2005 cu retete de ghebe.
Pofta buna !
Alecsia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mnarcisa Mie imi plac mult facute chiftelute. Se fac ca si cele cu carne si sunt o bunatate. **************************** Mami fericita de Narcis George (ap20.02.2000) fratior grijuliu de surioara Mara Ioana (18.11.2008) http://community.webshots.com/album/569593045qaPJzi "Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti." http://bblicurici.blogspot.com/ |
Ai dreptate, am uitat de ele. La noi se numesc parjoale,sunt ceva mai mari si mai plate. Bune rau