M-am hotarat.........adoptie(71)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Iti transcriu ce am gasit pe alt forum despre modificarile la legea adoptiei. Noi am finalizat, astazi am depus actele pentru certificat. Maine il ridicam
Va pup, mult succes in continuare

Multumesc mult. Felicitari pt finalizare.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Puffi felicitari, iti doresc sa mearga totul cat mai repede si cat mai usor!

danaionele felicitaaaaari pentru finalizare! Sa aveti o viata minunata impreuna!

Fetelor am doua intrebari, va rog cine stie sa imi raspunda....

1. Asistenta noastra sociala mi-a spus ca lor trebuie sa le vina prin posta copie legalizata dupa sentinta de la tribunal ( incredintarea pentru 90 zile). Trebuie sa fie legalizata acolo in orasul de unde este Vladi ( ca altfel o legalizam eu aici in Bucuresti rapid). Ieri eu am primit prin posta aceste comunicari,insa la DGASPC a zis ca inca nu au venit si ca precis dureaza mai mult sa le primeasca din cauza ca trebuie intai sa fie legalizate....AS mi-a spus ca cele 90 de zile incep din data primirii de catre ei a acestei decizii legalizate...Eu credeam ca aceste 90 de zile incep din data de 02 noiembrie , data la care am avut infatisarea la tribunal. Cum e de fapt, stie cineva?

2. Ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum se procedeaza cu alocatia pentru copil? Eu cred ca de acum ar trebui sa o primim noi din moment ce micutul ne-a fost incredintat de tribunal. In acest sens spuneti-mi cum trebuie sa procedez, ce acte sunt nevoie si unde sa la depun, ce trebuie sa fac?

Multumesc mult!
Astept raspunsurile voastre!

Va pup cu mult drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Buna Kora
Multumesc mult. Intradevar ma uit la certificate si nu-mi vine sa cred.
In legatura cu legalizarea. Daca ai primit si tu o copie dupa sentita , atunci au primit-o si cei din jud copilului. Trebuie sa mai asteptati 15 zile si apoi va duceti la tribunal sa o legalizatie. La mine au legalizat hotarirea cei de la DPC-ul de unde am luat fetele, nu avea nici un rost sa ma duc pina acolo. Asa ca vorbeste la DPC-ul de unde este Vladut si vezi daca au primit ei hotarirea si cind se duc sa o legalizeze. Apoi sa o trimita prin posta la DPC-ul tau.
Acuma cu termenul nu stiu ce sa-ti zic. Intradevar la noi s-a depus dosarul in iulie cu toate ca cele 90 de zile de la momentul incredintarii expirau in iunie. Nu-mi aduc foarte bine aminte cind am primit hotaririle acasa, ca sa pot calcula. O sa ma uit acasa si o sa-ti spun.
In legatura cu alocatia eu am preferat sa astept sa avem certificatele noi. Parerea mea este ca nu se merita sa faci doua drumuri. Intradevar in mod normal alocatia trebuie sa o primesti din momentul in care ai avut incredintarea. Eu saptamina viitoare sper sa am timp si sa ma ocup de alocatii, si atunci o sa-ti spun exact de ce acte ai nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

KoraPop, SoriLea, 2bobocei, alinamolnar si toate celelalte fete... va multumesc pentru urari. Si voua va doresc tot binele din lume.
Noi acum suntem in faza in care ne reinnoim atestatul si trebuie sa ducem iarasi adevewrintele de salariu. Asa ca le am in fata si va citesc cum scrie la noi:
"Se adevereste prin prezenta ca d-na..... este salariata societatii noastre cu contract de munca pe perioada nedeterminatga si are un salariu lunar net de ....
S-a eliberat pentru a-i servi la dosar adoptie."
Asta e tot. Si tot asa le-am avut si pe cele de anul trecut.
Certificatele medicale o sa le luam de la o policlinica din oras... si gata. Cazierele le-am reinnoit deja.

puffy, mami fericita de Andrei Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Buna Kora
Multumesc mult. Intradevar ma uit la certificate si nu-mi vine sa cred.

Felicitari! Mamico si taticului ... sunteti parinti cu acte in regula.
Sa fiti fericiti si sa va iubeasca printesele la fel de mult cat le iubiti voi pe ele.

puffy, mami fericita de Andrei Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

va pup dulce fetelor! nu shtiu cum trece timpul...citesc cu nesatz despre voi cind intr, rar ce-i drept, pe aici...puffy, nimic mai mult decit bucurii multe alaturi de copilash....va pup cu drag shi mi-i dor sa mai activez shi io pe aici...deocamdata timpul imi scapa printre degete....adun toata ziua caserole de prin casa ! papapap

gabi

Mergi la inceput

danaionela multumesc frumos pentru raspuns. AQm vorbit si cu AS lui Vladi care ne-a spus ca dupa cele 15 zile va legaliza sentinta de la tribunal si o va trimite la Bucuresti AS noastre alaturi de dosaul lui Vladi. Mi-a mai spus ca , asa cum banuiam, cele 90 de zile incep de la data pronuntarii sentintei, adica din data de 02 noiembrie. Cred ca AS mea trebuie sa se mai documenteze....hm...,iar la expirarea celor 90 de zile in 2 saptamani maxim AS mea trebuie sa depuna actele la tribunalul din Bucuresti pentru a cere termenul. A mai zis ca aceste termene nu au voie sa fie depasite pentru ca altfel se intra pe viciu de procedura , se pot ivi complicatii care pot duce pana la anularea procesului de adoptie de catre ORA, asa ca e bine sa cunoastem si noi legea si sa le tragem de maneca pe AS daca ele nu o cunosc sau sunt dezinteresate ca sa nu zic altfel....
Cu alocatia am sa ma mai interesez ce e de facut, stiu ca banii sunt o nimica toata, dar nu vad de ce nu i-as lua decat sa ii fac cadou statului care oricum nu stie cum sa ne mai jumuleasca....

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Kora, daca n-ai nevoie urgenta de bani nu-ti pierde vremea cu alocatia.

Eu am facut cererea dupa ce am avut certificatul nou de nastere si mi-au dat banii din urma - respectiv pe aproape un an. Verifica cu asistenta maternala ca nu mai primeste alocatia baiatului (daca mai tineti legatura).

Oricum, cand o fi sa te duci nu-ti pierde vremea pe la DPC (se pot depune actele si acolo). Du-te direct la agentia pentru prestatii sociale (cred ca asa se cheama), stiu ca s-au mutat de curand pe la Universitate.

De vanzare

Mergi la inceput

sunnyday multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ulchen spune:

salutari tuturor fetelor

am mai facut un mic pas, au venit acasa cu ancheta sociala.multe intrebari si de o parte si de alta. acum urmeaza testul, apoi cursurile,mai avem destul.
vreau sa urez felicitari proaspetelor mamici .imi inchipui ce sarbatori frumoase vor avea piticii impreuna cu noile lor familii.

Mergi la inceput