Ce facem pe vreme urata?

Ce facem pe vreme urata? | Autor: ianuta

Link direct la acest mesaj

Buna,

A venit frigul si nu mai merge sa iesi la plimbare in parc. Voi ce faceti cu copii in special in weekend? Al meu puiut are 3 ani si merge din vara la gradi, asa ca incerc sa gasesc lucruri frumoase pe care sa le facem impreuna sambata si duminica. Pana acum nu am gasit decat teatrele. La Ion Creanga spectacolele sunt putin cam lungi pentru varsta lui( am vazut Lupul si cei trei purcelusi sambata trecuta), si nu au mereu pentru varsta asa mici. In general sunt recomandate copiilor peste 5 ani.
La Tandarica nu am fost inca deoarece din poze par foarte intunecate piesele, si papusile te cam sperie.
Un teatru de papusi foarte dragut am gasit la Muzeul Taranului in fiecare sambata( si tine si putin)
Voi pe unde ii mai duceti?

Iulia,
mama de Sebica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Eu il scot si toamna si iarna, chiar daca este mai frig. In casa, citim, organizam intreceri cu masinutele, coloram, ne fugarim prin casa, ne jucam cu baloane, dansam, cantam, spunem poezii, facem vizite, primim vizite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Pe la noi vara este doar o amagire, maxim doua saptamani si gata. Noi iesim zilnic, ca altfel ne-am usca in casa.
Pe timp de ploaie, ne punem pelerina si cizmulitzele de cauciuc si luam toate baltile la rand.
Poti incerca proiecte de arta:
- colaje, ii tai decupezi forme geometrice care se pot combina in casutze copaci etc, apoi ii dai lipici si el le lipeste pe un carton sau foaie de hartie;
- intinde un plastic pe jos ca sa eviti dezastrele apoi da-i vopsele si pensula si invita-l la desen;
- faceti stampile din frunze, le adunati de pe afara, puneti vopsele pe ele apoi le preseaza de foaie. La stampile puteti folosi si legume taiate etc.
- arta cu nisip colorat (daca gasiti la librarie), il puteti pune in straturi in sticla, sau exista planse care au adeziv pe o parte si presarati nisip colorat pe ele.
Noi proiecte de arta mai facem si cand nu apucam sa iesim din diverse motive. Isabella e intotdeauna incantata de proiecte din astea, desi fac genul asta de chestii si la daycare.
Avem multe carti pe care le citesc prin rotatie si in functie de preferinte. Ne exersam povestitul pe niste planse care descriu povesti trimise de mamaia din Romania. Favorita este "Punguta cu doi bani".
Eu spun povestea odata si apoi o spune ea, e foarte distractiv.
Joaca cu plastilina este iar o chestie care e la mare cautare. In special daca ii iei si unelte sa se joace, forme intinzator.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 37+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 1 saptamani dar mai sigur 3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

ianuta, chiar daca-i frig si ploua, o plimbare scurta prin parc face bine. Eu il impermeabilizez:)) si-l duc sa arunce cu pietricele in balti.
Acasa ne jucam cu magneti de frigider, facem puzzles, montam, demontam si remontam masinute - si cam tot ce poate fi demontat:)) - desenam pe tabla cu creta colorata, ii citesc din Rahan si-i descifrez ilustratiile, facem mancare impreuna (eu profit sa-i mai strecor un morcov crud), facem curat impreuna (are o perie preferata cu care 'matura').

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La Palatul copiilor sunt tot felul de cursuri la care primesc copiii de la 3 ani in sus (pictura, modelaj, dans). La Fastrackids au cursurile obisnuite si acum vor sa faca si engleza pt cei mici. Ar mai fi sporturile "de sala" - inot, karate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ploaie, ger, frig..tot scoatem putin nasul la aer, zilnic, altfel nu se poate. Asa cum au scris si fetele...mergem la lac, la malul marii, in parc, etc. imbracati adecvat ptr timp si locatie.
In casa pictam, coloram , modelam plastelina, primim vizite, mergem in vizite, ne uitam la desene, dansam, facem gimnastica.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

anya fara suparare dar la palat nu prea ii primeste la 3 ani. Intr-adevar la pictura era saptamana trecuta o fetita de 3 ani in grupa celor de 5-7 dar profesoara a acceptat-o pentru ca ea este foarte flexibila si draguta si in plus mama ei statea cu ea in sala. Iar profesoarele de dans, gimanstica sunt destul de severe cu cei mai mari, nu cred ca au ele rabdare cu cei mici ca sa nu mai vorbim de activitati de genul celor de modelaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Aici aveti o www.desprecopii.com/info.asp?id=2244" target="_blank">lista de idei pentru activitati cu copilul - in casa.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Aici aveti o www.desprecopii.com/info.asp?id=2244" target="_blank">lista de idei pentru activitati cu copilul - in casa.

Iar aici, www.desprecopii.com/info.asp?id=1588" target="_blank">multe labirinturi pentru cel mic.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Daca nu i-as scoate afara pe copii pe frig si ger, si ploaie, n-am iesi din casa decat vreo 3 luni pe an. Aici chiar si la gradi ii scot afara zilnic.

In casa, pictat, plastelina, decupaj, citit povesti. Ai mei au tendinta sa se uite la tv daca sunt acasa sau cel mare sta pe pc. Asa ca prefer sa ies afara, chiar la locuri de joaca, ferme de animale, etc.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

ianuta, pe langa parc si activitatile de casa descrise mai sus, noi mai mergem

in mall
- la plaza avem 2 variante: jos la diverta, unde eu rasfoiesc o carte in timp ce copiii se joaca la un loc de joaca amenajat acolo si care este gratuit sau la et 1, unde costa intrarea si unde mai costa si fisele pentru diverse masinarii de pe acolo (mie nu-mi place pentru ca este amenajat de multa vreme, mocheta e murdara si e aglomeratie cam mare in weekend, deci eu incerc sa directionez lucrurile catre diverta)
- la liberty e un loc amenajat, destul de mare, unde pot intra si parintii; cateodata sunt zile de nastere organizate acolo si nu te lasa sa intri, deci e bine sa dai un telefon inainte; e frumusel locul, mie imi place ca e spatiul mare, sunt si niste masute de colorat si facut diverse activitati; anul trecut Liberty a incercat sa se pozitioneze pe piata ca mall pentru familii cu copii, decin in fiecare weekend au avut cate 2 evenimente pentru copii: spectacole cu Mickey is Minnie, cu SPortacus si Stefania, piese de teatru, magicieni, clowni. Anul asta nu stiu daca vor pastra aceeasi strategie.
- la AFI Cotroceni, am reusit performanta sa stam intr-o sambata de la 10 la 18 fara sa ne plictisim nicio clipa; am inceput in forta, cu patinaj pe gheata; cu bara de training a facut cateva ture si copilul mai mic, care are sub 3 ani. Mai e locul de joaca de acolo de la parter care este super safe dar are diverse dezavantaje: pretul, 35 RON/copil, fetele care supervizeaza si care sunt cele mai plictisite angajate de pe fata pamantului, rar gasesti cate una care sa explice copilului cum se foloseste o jucarie de acolo, si faptul ca e curent de la patinoar); tot la parter sunt barcutele de pe apa si alte masinarii; la etajul 1 vine distractia cea mare, pentru ca au amenajat o zona enorma numai pentru copii; ti se da un card, il incarci cu bani (cat te tine portofelul) si apoi platesti la fiecare jucarie si vezi cum ti se duce creditul (in general fiecare acces costa 5ron sau 10 ron); in weekend a fost si un fel de festival indian unde puteam degusta mancare, cumpara haine si alte suveniruri de provenienta india asa ca am lasat copiii la locul de joaca (exista unul si la acest etaj , tot cu 35RON/copil; aici fetele sunt mai implicate, stau de vorba cu copiii, plus ca poti sta si tu pe margine sa vezi cum se joaca sau sa te mai joci si tu; apoi intrarea e pentru o zi intreaga si poti merge acasa la masa de pranz si somn, si sa revii dupa-amiaza) si am cascat si eu gura pe acolo
- toate mallurile au locuri de joaca amenajate si in plus organizeaza evenimente gratuite pentru copii (la Plaza a fost Sportacus in weekend)

Apoi mai mergem la Decathlon unde ne dam cu biciclete, trotinete, role, si luam la rand toate corturile de acolo (este o mare distractie sa intri in cort si sa probezi toate saltelele si paturile de acolo). Mai poti juca ping-pong sau sunt niste min-porti pentru fotbal. Totul e gratuit, in speranta ca dupa ce te joci, mai si cumperi ceva. EU vreau o trotineta cu suspensii pentru adulti si o incerc saptamanal dar inca n-am convins pe nimeni acasa sa mi-o cumpere.

Mai mergem sa jucam tenis de camp la balon; dar e mai greu pentru ca incercam sa nu deranjam prea tare jucatorii de pe alte terenuri, asa ca trebuie sa ne alegem niste intervale orare la care sa nu fie lume pe acolo.

Mai mergem la piscina acoperita si incalzita, semi olimpica, curata, frumoasa si inca neaglomerata.

Le iau cu mine la cumparaturi la hipermarket, la piata sau la alte magazine.

Mergem la teatru la Tandarica dar nu imi plac piesele. N-am recunoscut nimic din Scufita Rosie - scufita vorbeste cu bunica ei la mobil, si o roaga sa mearga mai spre fereastra ca probabil n-are semnal si n-o aude, sau ii spune ca sunt interferente, lupul are deschisa o pizzerie in padure. Am mai vazut niste piese la ei care nu mi-au placut dar nu m-am lecuit si am mai mers.

Mergem la un loc de joaca mic/mediu, mai izolat, care organizeaza o data pe luna diverse lucruri; acum 2 saptamani a fost intalnire cu scooby doo saptamana viitoare va fi teatru aventurile lui piticot; intrarea e 20ron/copil si adultii gratis. teatrul dureaza 45min si restul pana la 2-3 ore e joaca pe acolo.

ma mai gandesc pe unde mai mergem prin interior si mai revin.

Mergi la inceput