Reteta: Tort de ciocolata

Reteta: Tort de ciocolata | Autor: Llilly

Link direct la acest mesaj

Aceasta reteta este destinata exclusiv iubitorilor de ciocolata, din randul carora fac si eu parte. Trebuie sa va avertizez ca acest tort cauzeaza dependenta.Va dau cuvantul de onoare ca este absolut delicios.Reteta mi-a dat-o mama. Trebuie sa recunosc ca nu fac parte din categoria bucatareselor foarte iscusite dar urmand pas cu pas instructiunile mi-a iesit un tort delicios(doar la capitolul aspect lasa de dorit).Sa-mi spuneti parerile voastre.
Spor la treaba si pofta buna!



Posteaza reteta direct te rog.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llilly spune:

Aceasta reteta de tort de ciocolata este destinata exclusiv fanilor inraiti ai ciocolatei. Este necesar un avertisment: acest tort poate cauza dependeta.Reteta o voi prezenta pe intelesul tuturor, atat a novicilor in domeniu, cat si a profesionistilor

Blatul

Ingrediente:

8 oua

8 linguri zahar (sub forma de cristale, nu praf)

1 lingura cacao

7 linguri faina

1 varf cutit de praf de copt

Mod de preparare:

Mai intai se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (cu telul sau mixerul). Cand spuma s-a intarit, se adauga pe rand cele 8 linguri de zahar iar amestecul se bate in continuare. Dupa ce am terminat de adaugat zaharul (si am mai batut putin), se adauga pe rand cele 8 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare galbenus adaugat (in aceasta faza nu mai mixam sau batem ci amestecam cu o lingura de lemn). Apoi se adauga pe rand cele 7 linguri de faina, lingura de cacao si praful de copt si se amesteca in continuare pana ce continutul se omogenizeaza.

Tava (de forma rotunda) se unge cu ulei si se “imbraca” in hartie de copt. Se adauga amestecul si se da la cuptorul bine incins in prealabil.

Crema

Ingrediente:

4 ouaReteta: Tort de ciocolata

250 gr zahar

2 pachete unt

1 pachet stafide

1 lingura cacao (optional)

1 ciocolata cu lapte

3-4 cuburi ciocolata menaj

esenta de rom

Mod de preparare:

Ouale intregi se bat bine(folosim telul). Se adauga zaharul, lingura de cacao si intregul amestec se bate in continuare. Dupa ce sunt bine amestecate, se pun la bain-marie(cratita in care se afla compozitia se pune intr-o cratita mai mare cu apa pusa la fiert), se adauga ciocolata menaj si continuam sa batem pana cand intregul amestec capata consistenta unei smantani (nici prea tare, dar nici moale). Se ia de pe bain-marie si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, stafidele se pun intr-un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se lasa sa se inmoaie. Ciocolata de lapte se taie in cubulete marunte.
Cand crema este rece se amesteca cu cele 2 pachete de unt. Se adauga stafidele inmuiate si cubuletele de ciocolata si se amesteca.

Blatul se taie in doua straturi. Se insiropeaza cu acel sirop in care am inmuiat stafidele. La mijloc se pune crema intr-un strat mai gros, apoi cu crema care a mai ramas “imbracam” tortul.

Deasupra se poate orna cu glazura de ciocolata.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Suna delicios!

Avem deja un topic cu torturi (inclusiv de ciocola) - asteptam si alte retete de torturi la subiectul Retete de torturi





O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput