Albinutze de Mai-Iunie 2009(91)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otiliap spune:

serialbastre, acu ma uitam pe blogul tau culinar si am dat peste poza cezarei mancand caras prajit. cat de cuminte sta ea in scaunel!!! felicitari!! la noi, matei sta pe masa, servindu=se singur din farfurile noastre. cand se plictiseste, se cere jos si incepe sa patruleze prin bucatarie, pe hol, se uita afara la catelul nostru care sta pe covorul de la intrare, il pupa prin ochiurile usii, iar noi cu mancarea dupa el. dar important e ca termina din farfurie.

meniul zilei
- 7,30 - 180 ml formula
- 11- mar cu portocala, biscuite si cereale
- 13,30 - ciorba de pui cu smantana
- la somn - 250 ml lapte
- la trezire - paste cu mozarella si busuioc
- seara - cred ca va servi salata orientala, cu noi
- pe la 20 - 20,30 - iaurt cu fructe de padure si cereale
- la somn - 250 ml lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Cezara mananca numai in scaunel, altfel nu o pot tine locului. Si asa dureaza foarte mult mesele ei, pentru ca sta cu mancarea-n gura.
Mereu ma minunez ce bine mananca Matei si ce mult lapte bea. Eu ma chinui pentru 50-100 ml seara si dimineata.
Cezara are trei mese plus cele doua cu lapte, la trezire si la culcare. Evit sa-i dau ciuguleli intre mese, ca nici atat nu mai mananca. Mancare gatita mananca o data pe zi la pranz, dimineata fructe cu biscuiti si branza de vaci (dar putina, ca altfel o simte si nu-i place), si pe la 18 iaurt cu cereale. Rar mai ciuguleste ceva cand mancam noi seara, mai mult de curiozitate.
Si ca tot vorbesc de mancare, eu nu i-am dat Cezarei carne de porc deocamdata.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Concurs Clipe de vara - ser1, ser2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Bine v-am regasit, albinute si mamici. Nu am scris de foarte mult timp, dar m-a strigat cineva de cateva ori si ma simt deja datoare cu un raspuns(Beca, Ana, va multumesc ca ati intrebat de noi!)

Dominic e tot cu muci de o luna incoace, de cand a inceput Sergiu gradinita. Totusi, ma bucur ca nu face forme mai grave de raceala, desi e enervant cati muci trebuie sa sterg:)
La 1,5 ani are 10,100 kile si 83 cm. E tot slab, asa o fi felul lui, ca de mancat mananca. De umblat umbla bine, prin casa chiar fuge, mai incearca si catarari care nu reusesc tot timpul. De multe ori il ajuta fratele sa urce si apoi nu mai are grija sa-l si coboare. Si asa a mai aterizat pe jos:)
Cu vorbitul a avut o perioada de staagnare, de vreo 2 luni, ba chiar si cuvinte pe care le spunea inainte, nu le-a mai zis. Apoi, dintr-o data si-a dat drumul, de vreo 3 saptamani ne uimeste. Zice tot felul de cuvinte: mama, tata, papa, caca, haide, hai-hai, pa, nu, da, uit-o(cand gasim ceva), cald, tiunghi(un triunghi de plastic), doua(cand are doua chestii la fel in maini), au-au cand se loveste, ouu (oul), otu (optul de plastic), tisi (tessi, cateaua socrilor), face hamham, miau, cra-cra...
Ieri a invatat sa zica 'haina' si se tot ducea la cuier, punea mana pe haine si repeta. Si asa a tinut-o toata ziua. Azi dimineata cand s-a trezit a inceput sa zica iar:)
Cu somnul la fel de prost, adica ziua maxim 1,20, dar de multe ori intrerupt si readormit de mine, noaptea 2-3 sculari minim, si pe la 6 incepe sa se foiasca mult zic ca din cauza gazelor.
De mancat mananca destul de bine, desi nu-i dau chiar orice. Are preferinte fata de mancaruri sarate. Ii dau carne de curca, pui, peste, conserva de ton, pasta de ton, ficat, oua, iaurt simplu, legume si fructe ce accepta, ca nu prea ii plac fructele.

Pe dinti il spal de la 6-7 luni, inainte cu degetarul, de care s-a plictisit, asa ca am schimbat cu periuta normala pt 0-2 ani, pe care o accepta daca il las sa se joace in chiuveta in timp ce-l spal, si uneori se mai spala si singur:) Ii pun si pasta fara fluor - nenedent

Am uitat sa zic ca are 16 dinti de la 15 luni :)

Lauraa, LA MULTI ANI FERICITI ALATURI DE CEI DRAGI!

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

La multi ani,Lauraa,multa sanatate si numai bucurii!

SoriLea: nu a costat nimic revaccinarea...ca doar e obligatoriu vaccinul,nu??si nu e vina copilului ca nu " a prins" vaccinul sau,mai degraba,nu i-a fost facut prima data...Pupici si bafta,poate iese totusi IDR-ul bine si nu e nevoie de revaccinare.

Cris:multumim de intrebare...Ingrid e o nazbatioasa,o agitata,nu sta locului o clipa,sfarleaza,ce mai....de aceea nici nu pot sa intru la calculator decat cand doarme si nu am treaba,altfel nu am nici o sansa...cu mancarea nu prea se impaca,ma scoate din sarite cateodata ce putin mananca,efectiv hranesc toata casa(pisica,plusuri,dulap,icoana,televizor,bec..si tot ce imi mai arata ea sa le dau de mancare)ca s-o fac sa manance...si are tot 10 kile de trei luni incoace,nu a mai pus nimic..si 76 cm...lapte bea cam 120 ml la o masa,in total cam 500-600/zi...bea si noaptea o data..nu stiu cand o sa inceapa si ea sa doarma legat de seara pana dimineata...a inceput de vreo trei saptamani sa rupa si cuvinte,face ca multe animale,arata cu degetelul 1 cand o intreb cati ani are..intelege aproape tot ce-i spun,ce mai,se vede ca e mare deja Si e innebunita dupa tataia...cum prinde telefonul,il pune la ureche si vorbeste cu el: "tatauuuu"...e haioasa tare.
Dinti avem doar 6,asa ca e mai greu cu bucatelele,am avut o perioada cand voma una-doua daca o gadila ceva pe gat..acum s-a mai obisnuit cat de cat cu mancarea pasata cu furculita si nu mai vomita.
Am avut-o si cu diaree saptamana trecuta,am ajuns si la dr.cu ea ca nu-i trecea dupa 2 zile de mucilagiu,mar copt,banana,ceai menta si ceai smochin..i-a dat tratament(a-propos OanaMVT): hidrasec 1 plic/3 ori pe zi, electrolyt de la Humana 1 lingurita dizolvata in 100 ml ceai de menta sau smochin, Enterobiotics 1 plic/zi si Smecta 1 plic de 2 ori pe zi....lapte se poate da,dar se recomanda cel fara lactoza,eu asa i-am dat...si,de la mine putere i-am dat si Furazolidon(vazand ca Smecta nu are efect,l-am inlocuit) de 25 mg, jumatate de pastiluta de 3 ori pe zi...si-a revenit abia dupa 5-6 zile...de regim nu mai spun...mar copt cu orez,banana cu orez,morcov fiert cu orez,supa din zarzavat cu piept de pui,fara grasime.

Cam asta despre noi..avem si poze aici,daca vreti sa ne mai vedeti: http://family.webshots.com/photo/2572160720091093203tlksPy

tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

La multi ani Laura! Te mai asteptam cu vesti

Coraly bine ai revenit.

Nusy si otilia, mutumesc mult pentru raspunsuri. Din ce ati scris voi numai mar copt nu i-am dat dar ii dau azi. Azi mergem si la doctor si o sa insist sa ii dea ceva medicamente ca nu se mai poate asa. Aici se dau medicamende dupa 2 saptamani de diareea si atunci numai ceva slab. Cica trebuie lasat organismul sa se curete si sa se refaca singur. Eu nu mai pot sa il las asa ca a slabit si nici nu mai mananca mai nimic ca e satul de mancare de regim. Mi-e ciuda de mor ca nu mi-am luat prafuri din Romania.

Nu stiu de ce face diaree numai seara, ieri si alaltaieri a facut aproape normal in timpul zilei si seara diaree.

Nusy e dulcica tare Ingrid, ce ochisori albastri are ea. Eu mi-am dorit mult o fata cu ochi albastri (de aia mi-am luat sot cu ochi albastri) dar nu a fost sa fie.

mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

salutare
multumesc de raspunsuri
azi l-am dus la medic desi o sa creada dr ca mi-e drag de el pt ca in 90% din cazuri il duc la medic degeaba. da, are muci, gatul putin rosu dar nimic de speriat. concluzia: tantrumuri ca asa vrea el il vad totusi cum isi freaca gingia acolo unde e umflata, eu zic ca e si maseluta de vina. in rest, intr-o forma excelenta. eu zic ca-i miroase gurita si de la muci, ca nu s-o aerisi caile respirtaorii cum trebuie.
imbracat are 11.8 kg, nu l-au masurat.
otilia, la noi dimineata sunt 10-12 grade (mai putin azi dimineata cand erau 5 brrrrr, in week-end maxima va fi de 30 de grade, yuhuhu), si el sta in carut acoperit cu o copertina de plastic si se face caldut acolo de la soare, cand am terminat de alergat si e cald, il dau jos si alearga la parc.
ioana, eu i-am dat porc lui Nick, de fapt, el a mancat cam de toate
ertina, saru mana, ma bucur sa te revad
Laura, la multi ani!!!! mi-e tare dor de voi. si de Maria!
Oana, de cand are diaree? eu nu cred ca primiti nimic la medic
Corlay, bun revenit si te asteptam mai des
pupici la gasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Andreea nici eu nu sunt foarte optimista ca imi da ceva dar sunt hotarata sa fac urat ca asa nu se mai poate.

Cumnata mea i-a dat copilului furazolidon cand a avut diareea si i-a trecut in 24 de ore.

Si eu dau vina pe maselute cand e Eduard mofturos, stiu ca il dor gingiile ca plange daca incerc sa ii bag degetul in gura sa ii simt gingiile. Cel putin in partea din dreapta jos are o umflatura cat un bob de mazare si gingia e albita. Cred ca il doare mititelul.

mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

buna fetelor!
intru asa mai pe fuga, nu prea reusesc sa stau...am avut o repriza de griji cu Naty...acum doua nopti mi-a vomat de 2 ori in jet...apoi dimineata a facut febra 38; am mers la medic si ne-a declarat rosu in gat; ea era somnoroasa rau, cum nu e de obicei, si a dormit vreo 4 ore la amiaza; dupa care s-a schimbat treaba si au incput scaunele apoase unul dupa altul ; asa ca e pe regim alimentar si cam atat...azi n-a mai avut nimic decat un scaun moale, dar macar a fost unul singur...ma intreb ce-o fi cu diagnosticul de rosu in gat? ca totusi copilul mananca bine

Seri, eu pe la iesence intru din an in pasti, dar am un mesaj privat trimis catre Laurra pe 13 august si vad ca nici acum nu e citit, de unde deduc ca n-a mai intrat deloc pe DC nici eu nu inteleg disparitia asta subita

Beca, parca tu intrebasei de carne de porc; eu nu i-am dat niciodata Nataliei, desi sunt convinsa ca i-ar place; dar prefer sa mai asteptam un pic

Otilia, ce bine papa Matei, de fapt stiu ca voi aveti 4 feluri pe zi; noi am ramas tot la 3

fetelor, in special cele care mai alaptati: cata apa/ceai beau bebeii vostri pe zi? m-am lovit de problema asta ieri, cand i-am luat saruri de hidratare fetei si i-am spus farmacistei ca n-am nici o sansa sa-i dau cat scrie pe prospect pentru ca acolo se ajungea pana la 1 litru de apa pe zi ori a mea bea un biberon, maxim un biberon jumatate, adica undeva la 250 ml pe zi; iar farmacista s-a mirat, spunea ca majoritatea beau 3-4 biberoane...

Coraly, ce multe spune Dominic...bravo baiatului! sa stii ca si Naty e asa firava, desi cand o port in brate o simt binicel...asa ca nu-mi fac probleme

Nusy, ce-a crescut si bebelina ta cam asa a sunat si la noi tratemtul cu exceptia faptului ca hidrasecul sau smecta rezolva acelasi lucru, deci ori unul ori altul...mie asa mi s-a spus

Oana, eu ii mai dau uscaciuni Nataliei cand e pe regim, tot felul de covrigei, stiksuri, grisine...daca se poate sarate; iar orezul, supa si ce se mai da gatit tot cu sare i le fac (asa m-a sfatuit dr); prin diaree pierde saruri, in modul asta si le ia cat de cat ianpoi, plus ca mancarea sarata ii provoaca sete si asa o sa se hidrateze mai usor

Laurra, daca ai sa apari prin zona, ai toate gandurile nostre bune! La multi ani fericiti!

---------------------------------------------------
ALICe, mamic de bebic Natalic (2 mai 2009)
---------------------------------------------------
adresa pt albumul de mot alicebirladeanu@rdslink.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

seara buna,

fetelor, va multumesc pt reprimire ..credeam ca ma alungati la odiseea de 8-9 luni
am prins si eu ceva viteza la stick si-am reusit sa vad fetite mumoase si cochete ( ingrid, cezara, maria, miruna ) si baieti pletosi sau mai putini pletosi ( N, P, razvanel nazdravanel, eduard )..cam atat

Coraly, nusy m-au amuzat tare mult povestirile voastre

Otilia, eu zic ca e si lenesa dar mai mult fricoasa. Daca o tin de manute se ridica in picioare si acolo intepeneste, zici ca-i lipita cu super glue...daca o tin din spate de subrat paseste, dar cu ochii la picioare, fundul in spate si face niste pasi de zici ca-i micul gigant...ai zice ca ar vrea sa ajunga dintr-un pas in celalalt colt al camerei
Mai incercam...usor, usor sper sa mergem pana implinim 2 ani.

Lauraa
Maria_bunica unde esti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

alic, a mai trecut supararea ?
si mie mi s epare mult 3-4 biberoane de apa, pai ce, suntem in desert? Nick bea lapte de 2-3 ori pe zi si poate inca vreo 200 ml de apa, uneori si suc cu apa dar nu cred ca bea mai mult de 300 ml de apa pe zi.

Mergi la inceput