Antrenarea atentiei

Antrenarea atentiei | Autor: ralcat

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de sfatul vostru, al celor care aveti copii activi si plini de idei personale, ca sa zic asa.
Pruncul meu, de 5 ani in curand este evident, istet, activ si plin de calitati . Pe care noi ne straduim sa i le hai sa zicem valorificam. Dar avem o problema in a-i pastra atentia si concentrarea pe o activitate pentru mai mult timp. De exemplu, ieri la biserica la cateheza doamna profesoara le-a povestit despre drumul Fecioarei spre Betleem. El a fost impreuna cu prietena lui Daria la scoala. Toata povestea a durat cam jumatate de ora, dupa care ne-au venit mandri copiii cu foaia pe care este povestea scrisa pe o parte si desenul cu Fecioara pe cealalta parte. La intrebarea noastra despre ce a fost vorba la cateheza, Daria ne-a spus imediat ca a fost despre drumul Fecioarei spre un oras. Mihaiul meu ... cu ochii in soare, mi-a zis "nu stiu" ... poi mami, nu ai fost si tu in clasa? "ba da, dar eu ma uitam la fete, ca-s frumoase" ... no, cum sa-l educ eu ca in timp ce-si exerseaza simtul estetic uitandu-se la fete, poate asculta ce zice profesoara?
Un alt exemplu este ca la gradi, el e mereu printre ultimii care isi termina desenele sau lucrarile. Ale lui sunt mereu puse a doua zi dupa majoritatea copiilor. Pentru ca niciodata nu le termina la timp, el mereu face si d-ale lui sau o lalaie. Educatoarea e multumita ca se intelege bine cu el zice ca pe partea de concetrare putem lucra. Asa e, dar cum ? Ce sa fac ?
Nu stiu cum sa procedam astfel incat sa-l fac sa inteleaga ca atunci cand ai un profesor in fata, ii acorzi atentia ta si il asculti, ca altfel pierzi. Nu de alta, dar anul asta ne mai permitem sa fim cu ochii pe pereti, dar la anu incepe scoala si aici scoala nu e chiar usoara pentru el. Va trebui sa tina pasul in franceza si flamanda nu va fi chiar usor... si nu vreau sa piarda startul.
Imi dati si mie idei, voi cum ati procedat cu ai vostri ?

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat
"ba da, dar eu ma uitam la fete, ca-s frumoase" ...

Mortaaal !!!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat
"ba da, dar eu ma uitam la fete, ca-s frumoase" ...

super, super raspuns!

Stiu ca nu asta asteptai de la noi . Cred ca e normal la varsta lui sa se uite la fete in loc sa asculte o jumate de ora o poveste probabil plictisitoare pt el. Cred ca atunci cand o sa fie chestiuni mai antrenante, o sa fie atent la ce se intampla.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

"ba da, dar eu ma uitam la fete, ca-s frumoase" ...[/quote]

Fara cuvinte. Scurt, sincer si la obiect. Ai o mandrete de baiat
E f bine, pana la urma ca se uita dupa fete, nu? E firesc...si sanatos!!
Nu te supara pe noi..nu raspunsul asta il asteptai..dar e un pui de 5 ani, sunt sigura ca se va schimba, va fi si atent...

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Pai e foarte atent baiatul,dar selectiv: doar la ce il intereseaza

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eu una va multumesc ca mi-l laudati, e dragut tare cand imi serveste asemenea replici, dar eu tot nu stiu ce sa fac cu el in domeniul asta.
Un alt exemplu, mai putin spumos, e ca de vre-un an a invatat cifrele. Avem din tara o carticica faina si pentru fiecare cifra e o mica strofa. Booon, stim stofele (sa-i dea Domnul sanatate bunicii, ca ea i le tot aminteste), dar cand e sa le scrie ... toate in oglinda. L-am tot corectat, el e stangaci, ii tot aratam cum se face corect (nu corectam manuta, ci doar cifra sa nu mai fie in oglinda). Face bine imediat dupa ce-i arati, la 10 minute distanta ... tot in oglinda.
Azi dimineata am cedat nervos si i-am aruncat masinuta decupata din hartie pe care a vrut sa scrie 95 (personajul Fulger din Cars) ... si evident ca erau in oglinda ... a inceput sa smiorcaie ca el a muncit, iar eu, mama insensibila il pun sa mai faca una corecta, sa pot citi.
Dar mi se pare dura metoda, desi a facut-o pana la urma, cum trebuie, dar nu vreau sa ajung la educatie d-asta negativa. As vrea sa-l fac sa intelega importanta ascultarii atente a ce zice omul ala din fata.
Pe mine ma sperie un pic ce urmeaza, desi mi se pare mic la 6 ani fara 2 luni, el la anu la varsta asta va incepe scoala. Unde nu e ca la gradi, nu poti face ce vrei tu, ai reguli, ai teme, ai profesor de ascultat ... si daca la franceza mai pot eu misca un pic acasa (desi sunt incepatoare la randul meu) ... la flamanda am pus-o. Cum sa ma pregatesc de acu cu atentia si concentrarea ca sa nu-l fortez de tot atunci ?

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ralcat, eu stiu ca la copiii stangaci e foarte frecvent scrisul asta in oglida (si fata mea tot asa le face. Vede modelul corect in fata si ea le face invers). E o etapa care se va corecta in timp, cu exercitiu si rabdare multa.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Problema aceasta am sesizat-o si noi la fetita noastra care acum are 6 ani. Am discutat cu educatoarea si profesoara de engleza cu un an in urma si ne-au zis ca majoritatea copiilor asa sunt la varsta asta. Eu totusi asociez lipsa atentie si a concentrarii pe o perioada mai lunga cu statul prea mult la TV sau in fata computerului si din cauza asta incerc sa limitez la minim aceste activitati. La TV si computer totul se desfasoara foarte repede iar celelalte activitati de genul handcraft i se par plictisitoare prin comparatie.

In ultimul timp am reusit prin joc si pacaleala sa petrecem mai mult timp cu activitati repetitive dar merge destul de greu. Conteaza mult si anturajul copilului, bunicii si activitatile in aer liber dar daca esti majoritatea timpului singura cu el e destul de dificil sa corectezi anumite tendinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ralcat, eu zic ca al tau e superantrenat. In primul rand scrie - ceea ce in Romania nu este cerut copiilor pana in clasa 1. Fiul meu cel mare a invatat sa scrie in clasa 1 (stia literele, de dinainte, dar nu le lega in cuvinte). Fiul meu cel mic are 5 ani, e la grupa mare si abia fac cifrele - pana la 6.
Referitor la activitatei - daca se plictiseste....are dreptate copilul. Fetele sunt mai dragute (poti sa stai linistita, ii plac fetele, nu baietii)
Scrisul/cititul in oglinda sunt foarte frecvente. Eu si acum, cand sunt obosita mai citesc invers decat scrie. Se va corecta, dar inca e devreme.
Ca sa raspund exact la ce te intereseaza. La noi au functionat antrenamentele de karate. Dintr-un copil "ametit" si care nu facuse sport organizat, in mai putin de un an aveam campion national la karate (evident la categoria lui de varsta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Va multumesc mult, sper sa reusesc sa mai lucru cu el cate ceva ...
Ideea e ca ma tem sa nu fie prea dificila intrarea in scoala pentru el, deja va fi unul dintre cei mai tineri din clasa ... inca mi se pare prea mic sa inceapa scoala la 6 ani fara 2 luni.
Pentru ca tranzitia e deja grea, d-apai si in doua limbi ... plus ca acasa tot ce facem e in romana. Tot ce scrie, citeste (mai degraba inregistreaza fotografic simbolul si recunoaste) ... daca nici nu e atent si numa cu ochii dupa fete ...
Sa va mai zic ce mi-a mai facut acu doua zile ? Are o colega cu care isi tot face "cadouri" - felicitari facute de ei in plicuri manufacturate ... no bine, ii duce el Ameliei felicitarea si de bucurie, Amelia il ia cu manutele de cap ... mama si-i pune o stampila pe botic de am ramas lati si io si tatal ei. Ii luam noi de-o parte si le explicam ca doar adultii se pupacesc asa, copiii pe obraz. La care fiu-meu, total nevinovat, evident ... "N-ai vazut mami, cum ma tinea? Ce sa fac?" ... no, mai zi-i ceva mama-sa

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

sTEPH A FACUT UN AN DE MATERNELLE SI ACUM E IN CLASA INTAI....DACA SCRIE REPEDE INCA SCRIE IN OGLINDA, DACA SCRIE INCET SI CU MODEL SE CORECTEAZA SI SCRIE PARTIAL CORECT.....am vazut ca daca ao stresez fac mai rau, asa ca o las...invatatoarea mi-a zis ca nu-i considerata greseala scrisul in oglinda si ca pana la 8 ani se intalneste fecvent. Steph are 6 jumate

cu concentratia nu stiu, ca a mea nu prea are probleme, face c4e-i cer, e atenta, la noi e invers ca daca termina prea repede devine hi fi....si noi facem arte martiale si calarit pt captarea atentieisi urmarirea regulilor

Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput