Jocuri in casa

Jocuri in casa | Autor: mariana_alex

Link direct la acest mesaj

Buna!
A venit si vremea urata iar timpul petrecut afara s-a redus drastic si as fi vrut sa aflu de la voi cam ce jocuri jucati cu copii vostri. Fetita mea are abia 1 anisor dar observ ca se plictiseste destul de repede si jucariile nu reusesc sa-i retina atentia foarte mult si nici nu-i pot cumpara la nesfarsit noi si noi jucarii.
Asa ca incerc tot mai mult sa o atrag sa ne jucam impreuna DAR cand ii citesc se riDica si pleaca in alta camera(CITIM PE VOCI CU INTONATII....TOT CA SA O ATRAGA CAT MAI MULT), muzica o dansam un pic apoi la fel se intoarce si vrea sa plece, ne dam in leagan, ne jucam de-a prinselea, cucu-bau, cu degetelele, incerc sa o invat culorile, animalutele, mereu ii numesc ceea ce o intereseaza dar parca ar vrea numai sa se invarta prin casa, sa care cheile dintr-o camera in alta, sa o urc la geam si sa se uite afara...O intereseaza mai mult treburile adultilor, sertarile, pantofii etc etc...Nu stiu eu oare sa o atrag la joaca?
Va rog veniti cu idei pentru timpul petrecut in casa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Mariana, pai la un an normal ca vrea chei, oale, sertare...vrea sa exploreze ce-i in jur. La noi, baietelul are 4 ani si nici acum nu are rabdare sa stea la diverse jocuri, el se joaca cu ce-i place lui: mosii craciuni, ceasurile, ghitarile si cam atat.
Nu te stresa, joaca-te cu ea asa-i cum ii place ei, oricum altceva nu ai ce face .

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Mariana, banuiesc ca vrei sa te joci cu ea in beneficiul ei, nu ca sa te distrezi tu . Atunci, cel mai bine e sa urmaresti ce o intereseaza pe ea, sa o lasi sa exploreze "subiectul" si sa intervii ca sa ii arati noi fatete, utilizari, proprietati etc. ale chestiunii respective. la un an, caratul cheilor parea o mare activitate si pentru fii-mea ... de sertare ce sa mai zic! Cu ocazia asta, de atunci am ciorapii, chilotii, esarfele si alte chestii "mici" aranjate in cutii - rasturnatul cutiilor si sortarea obiectelor ii faceau cea mai mare placere si cica e o activitate educativa.
Asa ca nu-ti mai pune problema sa o atragi tu in joaca, mai bine vezi cum sa te lasi tu atrasa in joaca ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

DAAA, normal ca in beneficiul ei vreau sa o atrag in diverse jocuri, ca doar noi mamele stim cata traba poate fi intr-o casa(curatenie, gatit etc etc)dar vreau sa petrec timpul cu ea, sa ii acord toata atentia mea...Ieri, de ex, s-a amuzat foarte tare sa ne indeplineasca "comenzile" : du la mami sticla, ia de la tati jucaria, du-o in cos ..etc etc...este asa mandra de ea cand isi indeplineste sarcinile...
Eu as fi vrut sa vad cum va petreceti timpul cu bebeiii(eu tot bebita o consider)intr-un mod cat mai util si sa mai invat cate ceva...va pup si multa multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

La un anisor, e greu sa ii atragi atentia prea mult timp. Trebuie sa tii cont sa n-o obosesti. Si noi citeam mult, chiar daca nu statea langa mine. De multe ori pleca din camera, dar daca ma opream, aparea si zicea mmmmm, adica sa citesc. Frumos era cand citea el. Lua cartea si la fiecare pagina se oprea cateva secunde, zicea mmmmmmmmmm, dupa care trecea la urmatoarea pagina. Noi ieseam foarte des la plimbare. La 1 an, se trezea la 7, la 8-9 eram deja afara. De la 10 la 12 dormea si dupa masa mai ieseam la inca o plimbare. In casa, mergeam amandoi in 4 labe, ne jucam de-a avionul, dansam, cantam, spuneam poezii, faceam teatru de papusi pe marginea patutului.

Mergi la inceput