Sezatoarea canadiana (195)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

S-a votat legea 103! S-au certat aia 20 de ore. Apa la moara nationalistilor. Concluzia e ca tre sa inscriem copiii de pe-acum in scoli private engleze, sa faca acolo 3 ani si pe urma poa' sa mearga in scoala publica... Priceput bine?

Ce ma pot enerva, dau in gropi, frate! Eu nu vreau sa dau copilul la sc. engleza! Eu vreau sa invete engleza la scoala fraceza! Of!

Sint curioasa cine contesta ce, acum ca au votat si e gata!
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Citat:
citat din mesajul lui pitilache
Simo cel mai mult m-a enervat ca pentru pozitia la care am aplicat trebuia fluent sp dar pentru ce mi-au oferit ei pana la urma (un internship neplatit ) nu mai trebuia. Ca nu vroiau nici sa scape vrabia din mana... Le-am scris un mail aseara in spaniola... sunt curioasa daca-mi vor raspunde

Bei, tu esti o meseriasa cu mailul tau in spaniola. M-a pufnit risul! Stiu ca tie nu-ti vine a ride. Ce urma dupa internship ala si cit tinea? Cred si eu ca nu aveau chef sa te lase sa pleci... Da' daca stateai, in afara de experienta tie ce spuza iti venea pe turta?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Dupa tura prin Winners si Downtown de ieri imi vine si mie sa rad
Asta e ca nu era nici lor clar ce-mi iesea in afara de aflat lucruri noi si interesant... Daca-mi platesc macar parcarea si benzina le-am zis ca ma duc pentru o perioada ca e super interesant ce fac... Vom vedea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Simonna, imi place ca ai o atitudine sanatoasa, iti incurajezi baiatul! Mi-aduc aminte de mama, cand am dat la liceu, ca imi spunea ca sigur o sa pic si, pana nu am vazut rezultatele, am stat ca pe ghimpi, nici noaptea nu dormeam. Noroc cu bunicul care era sigur ca o sa intru. Si m-a si ascultat, dupa fiecare examen, sa ii spun detaliat ce mi-a dat si ce am facut. Mi-e dor de bunicul :)

Pe 19 decembrie nu stiu daca pot sa ajung

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Si iata ca avem si Mos Craciun E bun asa, ca ratoii inca nu-l recunosc. La anul nu se stie insa...

Fetelor de unde luati voi costume de Halooween mai ieftine asa... ca ma doare capul cand vad de la 20$ in sus pentru niste carpe si niste materiale infecte pe care oricum le poarta numai odata pe an. Si as vrea doua, unul pentru gradi, mai subtire, unul pentru afara, poate mergem si noi la trick or treat.

Chiar, in franceza cum se zice Trick or treat?

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 23+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Ba eu am dat 20$ pe un costum de pilot de curse pentru Victor, anul trecut, ii era un pic mare, ii vine si anul asta si e innebunit dupa el. Cum vine de la gradinita se imbraca cu el pana seara. A, si imi spune, mama sa nu uitam sa punem costumul cand vine Halloween

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ange

buna dimineata si un gand bun tuturor!

Simona,vin si eu la intalnirea din 19 dec.Sa-mi spuneti ce sa aduc iar tu Diana,te rog sa-mi trimiti adresa si sa-mi spui suma pe care trebuie sa ti-o trimit.
Apoi,FELICITARI lui Radu,BRAVO parintilor,nici nu se putea altfel! sa-mi trimiti nr. tau de tf.,as vrea sa vorbesc putin cu tine in particular.merci in avans.

Roxana,imi pare rau:( de ce nu ai spus nimic pe facebook?!tineam si eu pumnii stransi pt tine. Dar stii tu,scorpioancele sunt fete destepte si inving intotdeauna!

incerc sa va citesc putin din urma dar nu foarte mult deoarece s-au scris romane de la ultima mea vizita pe DC

pupici tuturor

Welcome back Cami !
Cu banii stai linistita, facem lista cu cine participa, impartim si vedem cat trebuie sa contribuim. Mai e pana atunci, oricum sala e arvunita.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Citat:

S-a votat legea 103! S-au certat aia 20 de ore. Apa la moara nationalistilor. Concluzia e ca tre sa inscriem copiii de pe-acum in scoli private engleze, sa faca acolo 3 ani si pe urma poa' sa mearga in scoala publica... Priceput bine?

Ce ma pot enerva, dau in gropi, frate! Eu nu vreau sa dau copilul la sc. engleza! Eu vreau sa invete engleza la scoala fraceza! Of!

S.

Ma intereseaza si pe mine care e treaba cu legea aia, unde gasim detalii asa mai pe intelesul nostru ?
Ca eu la scoala engleza cu 10 000 pe an, nu-mi permit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitilache
...
Simo cel mai mult m-a enervat ca pentru pozitia la care am aplicat trebuia fluent sp dar pentru ce mi-au oferit ei pana la urma (un internship neplatit ) nu mai trebuia. Ca nu vroiau nici sa scape vrabia din mana... Le-am scris un mail aseara in spaniola... sunt curioasa daca-mi vor raspunde

Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta.
Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare. (Mark Twain)

Roxana, te desemnez FEMEIA LUNII OCTOMBRIE!!!

Asa-mi place felul in care ripostezi, reactionezi, iei atitudine.

Eu o sa-ti zic sincer asa am avut un job aici la un moment dat la inceputuri aici, dau interviul, mai dau un interviu, totul e ok, si apare un VP si zice ceva de accent si comunicarea cu partenerii.

paranteza: (Mie mi-e clar ca-l avem toate acest accent, e imposibil de sters, aici in calcul nu intra Anka si o prietena de-a nostra care au facut franceza din primara pana la evadarea din Ro, fiind profi)

Si dupa ce zice VP asta, ma uit in ochiii lui albastri direct, ma ridic si zic ca principiile contabile se scriu bine daca le sti sa le aplici, nu daca ai sau nu un accent, ca in schimbul cu partenerii conteaza cecul, cum e calculat, daca sunt platite redeventele, etc, deci zic numai din meserie, ma ambalasem prin enervare si am facut un discurs, nici eu nu eram prea sigura de ce ziceam, dar vroiam ultimul cuvant. Mi-am strans dosarul, hartiile mele, le-am aruncat ca din moment ce nu e ok nu au nevoie de referinte in acelasi timp fluturand recomandarile, am zis Bonsoir si am plecat. Nici macar nu am trantit usa.

M-au sunat dupa o spatamana, dar eu chiar inchisesem dosarul lor, i-am taiat de pe lista ca potentiali angajatori, si deci am refuzat cand au sunat. Au revenit cu o oferta mai buna, doi dolari peste ce fusese stabilit in oferta pe ora rugandu-ma sa ma gandesc...

Acum zic ca am fost nebuna, dar eu mereu am cautat dreptatea, alb sau negru, nu gri.

Deci Roxana sa ne zici ce ti-au raspuns si in ce limba si un brat de flori de la mine!

Pe de alta parte, as scrie mic, de rusine, ce meserie practici tu Roxana daca ti se cer trei limbi straine??? Stiu ca esti inteligenta, dar se cer curent trei limbi de circulatie intr-un job. Sa presupun ca esti in curs sa inveti mandarina pentru ca e urmatoarea putere mondiala si in meseria ta nu nse stie??? Pe mine m-ai facut K.O.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Diana si eu sper sa-i placa si sa-l poarte mai multa vreme, sa ne jucam cu el, ca zau ca mi-ar parea rau sa dau 20$ pe el si sa stea aruncat mai apoi. Ei, oricum i-l pastrez pentru frate-su.

Multumesc mult fetelor pentru idei, ma duc si eu la Maxi si la Walmart, la Winners am fost si n-am gasit nimic frumos si mai ieftin pentru baieti. Pentru fete sunt super, alea de printese, as scapa repede, insa de baieti...

Iselin pai eu voiam sa ma protejez, sa nu-mi iau o bomboana in cap de la vreun nationalist quebecos, ai vazut ce s-au zburlit cu legea aia votata azi? Simona si eu zic ca de cat sa starneasca toata nebunia asta mai bine ar investi in mai multe ore de enlgeza in scolile franceze, eu am colegi care nu sunt in stare sa lege doua cuvinte in engleza, mi-e si mila de ei, sunt baieti destepti insa nu pot trece de un anumit nivel. Acuma, e drept, cine vrea invata pana la urma.

Ailed eu sunt fan genti, toata ziua ma uit dupa cate una, desi am o tona. Geanta mare si incapatoare, foarte stilata, care merge si la blugi si la ceva mai elegant - de la Esprit. Am gasit-o la reducerile de iarna, sunt tare multumita de ea.

Anka pai noi ti-am zis, daca ai lucruri bune, de calitate, adu-le. Eu una mi-am adus si oale, si farfurii si tacamuri si n-am regretat deloc, cand vad preturile de aici. Ce am aruncat : pardesiul ala lung si elegant de lana, foarte fain de altfel, insa aici nu prea ai unde si cand sa-l porti. La interviu nu stai cu pardesiul pe tine. A, ba mi-a folosit la ceva: am dormit pe el in prima noapte, ca n-aveam saltea. Anul asta, dupa 6 ani m-am indurat sa-l arunc, tot il tineam acolo, poate poate s-o ivi vreo ocazie sa-l port.

Dragaica noi am facut botezul la restaurantul romanesc Authentique din Laval. E cam departe, insa a fost super. Am avut o petrecere romaneasca adevarata, cu sarmalute si ciorbita, facut de cap toata noaptea, bautura la discretie, intra in menu. Noua nu ni s-a parut chiar asa scump, poti intra pe site-ul lor sa vezi preturile si meniurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Diana deci dupa ce copilul frecventeaza 3 ani scoala engleza privata nesubventionata, poti face cerere sa treaca la scoala engleza subventionata publica. Si asa obtin dreptul asta si fratii si surorile copilului (de exemplu pe Sonia o poti da direct la aia subventionata) precum si copii copiilor.
Cererile insa se vor analiza caz dupa caz, iti trebuie un dosar, etc.
Legea a fost adoptata azi dimineata. Bineinteles ca Parti Quebecois e foarte suparat, si a zis ca prima daca cand ajung la putere o sa anuleze legea, deci a sfatuit parintii sa nu se inghesuie la scolile private engleze ca peste cativa ani s-ar putea sa nu le iasa pasienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana2007

Citat:

S.

Ma intereseaza si pe mine care e treaba cu legea aia, unde gasim detalii asa mai pe intelesul nostru ?
Ca eu la scoala engleza cu 10 000 pe an, nu-mi permit

Uite cateva detalii www.cyberpresse.ca/actualites/quebec-canada/politique-quebecoise/201010/19/01-4333811-la-loi-115-adoptee.php?utm_categorieinterne=trafficdrivers&utm_contenuinterne=cyberpresse_vous_suggere_4333573_article_POS4" target="_blank">aici, Diana.

Mergi la inceput