un sfat va rog

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
De ce insa cu aceasta exceptie ? Intreb din curiozitate.

Nu este exceptie reglementata - ci un motiv suficient ca sa arati ca relatiile conjugale sunt iremediabil compromise si casnicia nu mai poate continua.
Divortul de un sot care se afla in detentie este mult mai usor - la incredintarea minorului este clar, iar daca este hot dovedit, de exemplu, si a primit o pedeapsa cu inchisoarea inseamna ca nu mai prezinta trasaturile morale care sa sustina acceptarea si continuarea casniciei.
Sigur, nimic nu impiedica o nevasta sa ramana maritata cu o persoana privata de libertate, ba chiar majoritatea o fac - dar discutia era despre relevanta atitudinii profesionale in divort (sau a consecintelor acestei atitudini).

In noul cod civil insa, unde se va reglementa si divortul pe cale administrativa, detentia prelungita va constitui ea insasi motiv de divort. Deocamdata, este destul sa spui ca nu poti sa dormi singura - deci invoci consecinta, nu cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

e cam incalcita povestea asta. nu sunt nici bancher, nici jurist, asa ca ma cam depaseste toata treaba asta, nu ma pricep si nici nu inteleg cum de poate fi "furata" o asa suma de bani fara sa bata la ochi nimanui. in fine...
e greu sa iei decizia de a divorta doar bazata pe motivul minciunii, a neincrederii si a ranirii orgoliului ca ai fost dusa cu preshul la acest nivel, in conditiile in care asa-zisa siguranta financiara/materiala nu ti-a fost pusa in real pericol, insa oare se poate convietui linistit, fara griji de nici un fel, cu un om care se ascunde de atata timp si ofera astfel de "surprize"?!? maine sau saptanama viitoare, luna viitoarele, intr-o zi, nu stiu, ce vei mai descoperi?!? si oare chiar nu va veni niciodata randul tau sa platesti acele datorii care acum par sa fie acoperite/platite din activitatea firmei??? mie mi-ar fi frica sa stau intr-o astfel de situatie si viitor financiar incert. ca sa nu mai zic ca nici sentimental nu as mai putea investi intr-un asemenea om.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui Lali
De ce insa cu aceasta exceptie ? Intreb din curiozitate.

Nu este exceptie reglementata - ci un motiv suficient ca sa arati ca relatiile conjugale sunt iremediabil compromise si casnicia nu mai poate continua.
Divortul de un sot care se afla in detentie este mult mai usor - la incredintarea minorului este clar, iar daca este hot dovedit, de exemplu, si a primit o pedeapsa cu inchisoarea inseamna ca nu mai prezinta trasaturile morale care sa sustina acceptarea si continuarea casniciei.
Sigur, nimic nu impiedica o nevasta sa ramana maritata cu o persoana privata de libertate, ba chiar majoritatea o fac - dar discutia era despre relevanta atitudinii profesionale in divort (sau a consecintelor acestei atitudini).

In noul cod civil insa, unde se va reglementa si divortul pe cale administrativa, detentia prelungita va constitui ea insasi motiv de divort. Deocamdata, este destul sa spui ca nu poti sa dormi singura - deci invoci consecinta, nu cauza.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Mersi, am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Nu e vorba despre un singur credit ci de mai multe facute in intervalul 2008 - 2010.

La cumpararea unui utilaj, banii (din credit) se vireaza in baza facturii in contul vanzatorului.
Vanzatorul, daca de fapt nu vrea sa vanda, storneaza factura ( iar banca nu are de unde sa stie ce face vanzatorul in contabilitate - ce facturi pastreaza si pe care le anuleaza) iar banii sunt inapoiati ipoteticului cumparator. Daca vin inapoi in cont in transe si nu toti deodata chiar ca nu ai de unde sa realizezi ca banca acest lucru. Vanzatorul bineinteles ca are si el un comision din toata afacerea. Diabolic, nu ?
La banca la care a facut el creditul contul prin care se deruleaza activitatea curenta este singurul cont din care se fac plati. Nu se deschid pt creditele de investitii conturi separate.

Toate astea le-am descoperit cu stupoare anul acesta. Daca omul este bolnav, se preteaza la orice numai pt a pune mana pe bani.

Un alt credit este linie de credit. Pe acea firma asociat ii era fratele pe care l-a pacalit ca are nu stiu ce datorii ( datorii care NU AU EXISTAT NICIODATA).
A luat banii treptat din firma si i-a jucat pe toti.
De ce fratele nu mi-a spus si mie ? Pt ca a vrut sa-l vada distrus ? A reusit!

Mergi la inceput

Citat:
Siguranta financiara/materiala nu ti-a fost pusa in real pericol, insa oare se poate convietui linistit, fara griji de nici un fel, cu un om care se ascunde de atata timp si ofera astfel de "surprize"?!? maine sau saptanama viitoare, luna viitoarele, intr-o zi, nu stiu, ce vei mai descoperi?!? si oare chiar nu va veni niciodata randul tau sa platesti acele datorii care acum par sa fie acoperite/platite din activitatea firmei??? mie mi-ar fi frica sa stau intr-o astfel de situatie si Viitor financiar incert. ca sa nu mai zic ca nici sentimental nu as mai putea investi intr-un asemenea om

Ai sintetizat perfect ceea ce simt eu acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Mel - eu am avut credit cu cont deschis separat, tot ce am achizitionat in baza planului de afaceri pe care l-am prezentat pentru finantare a fost verificat de ofiterul de credit.
Or fi tot felul de credite - eu nu stiu din teorie asta, ci am aplicat cu mana mea.
Multa putere si intelepciune iti doresc, pentru a hotari bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marina.s spune:

In aprilie 2008 am aflat ca sotul meu juca la cazino,ne-am separat si ulterior am divortat.Unde era iubirea pt mine si fete?macar respectul?Sfatul meu este sa divortezi rapid ca nu se stie ce datorii mai are,siguranta ta si a copilului sunt mult mai importante.
Fostul meu sot cred ca si acuma joaca astia sunt obsedati de aparate.

Mergi la inceput

Marina spune-mi te rog, la divort ai adus probe legate de faptul ca este jucator ? Daca da, ce probe ?

Mergi la inceput