Cu dragoste din Iasi (98)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o si un ceai de "iasomoie si ceai verde".... Are un gust deosebit.

Carmen, ai inteles bine.

alic, vad ca ti-a explicat Carmen. La cei mici, pana in doi ani e periculoasa, ca pot face soc laringo-respirator. Adica se umfla mult amigdalele si nu mai pot respira.... si atunci trebuie urgent la spital. Prima manevra e sa-l scoti la aer rece.... Noi am trecut prin asta la un an si 4 luni si m-am speriat ingrozitor. Pur si simplu se sufoca.... Eu sper sa nu aveti parte de asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna dimineata, serviti o de dimineata?

Lacramioara, ce faci? Ce face Stefy?

Mergi la inceput

Vin si eu la ... tarziu, asa-i?

Carmen, multumim de intrebare.... Azi e bine, ar noaptea trecuta a avut ceva febra, dar ieri si noaptea ce a trecut a fost ok. Asteptam.... mai e putin pana luni....

Mergi la inceput

Slaba miscarea pe aici.

Oana tu lucrezi cu Stefan lectia urmatoare? Am pus intrebarea asta si la subiectul asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157568&whichpage=9 si va intreb si pe voi. Mai ales pe mamicile cu copii mai mari...
Am nevoie de un sfat…
In vacanta asta am aflat ca sunt copii ale caror mamici lucreaza cu ei si cateva lectii inainte. Hai sa zic ca pot sa inteleg ca face litera urmatoare sau, cifra urmatoare dar, cateva lectii? Alex nu incepuse litera 'a' la inceputul vacantei si ei erau deja la 'm'. A venit copilul luni plangand ca una din colegele lui de banca a facut in vacanta 2 pagini de 'a', 'A' si 'm'. si ca trecea saptamna asta la 'M'.
Eu nu inteleg chestia asta . Sa folosesti tu vacanta pentru asta? Cred ca sunt eu nebuna de nu inteleg.
Plus ca doamna are experienta si stie cum sa ii invete daca il invat eu as putea sa sar niste etape importante pentru el sau sa ii explic gresit ceva... Doamna respecta o programa... plus experienta... ma rog...
Acum intreb si eu… e bine asa? E normal? Asa ar trebui sa fac si eu? Asa faceti si voi?

Vreau sa imi spuneti pareri, pt ca poate gresesc eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Carmen, sper sa nu te deranjeze raspunsul avand in vedere ca puiul meu este mai mic.
Am avut posibilitatea sa discut cu o doamna invatatoare pe care o respect ft. mult despre acest aspect. Mi-a recomandat sa nu lucrez acasa cu fata nimic inainte fata de ce lucreaza la gradi sau vor lucra la scoala. Sa respect programa.
Vacanta trebuie sa fie vacanta pt. copil. Se lucreaza doar ce a dat doamna invatatoare si nimic inainte. Nu consumam timpul copilului cu lectii invatate inainte nici in vacanta de vara.
Sa intaresc ce a invatat la gradi/scoala e altceva.

Pe langa faptul ca exista riscul sa o invat gresit(tot in defavoarea ei este pt. ca trebuie sa lucreze si sa corecteze) mai poate interveni altceva: plictiseala. Scolarul este captat mai greu, nu mai are acea curiozitate.

La fel ne-au spus si la gradi, sa nu lucram inainte. Sa nu-i invatam sa citeasca ca asa vrem noi, ci doar daca insista copilul. Sa nu-i invatam sa scrie inainte.

Mergi la inceput

Daria asta cred si eu... Ideea e ca poate eu nu cred bine... Mie nu mi-ar ajunge timpul sa lucrez inainte cu el... si exact din acelasi motiv, sa nu il invat prost ezit sa il invat eu ceva inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Carmen, nu, nu lucram acasa nimic. Doamna invatatoare a spus ca ne anunta daca/cand este cazul sa mai lucram (bine, noi suntem la after school). Dar la sedinta stiu ca le-a spus parintilor sa nu ii puna pe copii sa scrie mai mult decat le da ea. Daca ea a zis 3 randuri, atunci 3 randuri sa fie.
Ai mare dreptate sa spui ca poti gresi daca lucrezi cu el. Si cea mai mare greseala o fac parintii la citit cand permit copiilor sa citeasca pe litere. Impiedica astfel formarea campului vizual de o silaba. La scris litere...nu vad de ce sa il invat eu inainte. Si poate ar trebui sa voresti cu Alex sa nu mai fie suparat ca alti copii scriu mai mult si de acasa. Si invatatoarea ar tr sa nu incurajeze asta, ca daca ea o/il lauda pe cel ce scrie...ii deruteaza pe celilalti.
A! Inca o chestie: eu gasesc total aiurea asta cu citit si pregatit lectia pe care urmeaza sa o faca maine-zi la scoala. Nu vad sensul. A! Ba da, il stiu si l-am intalnit la diversi parinti pe cand eram invatatoare: sa se dea mare copilul ca el stie. Sau mai bine zis sa se dea ei mari ca al lor copil a reusit sa memoreze ceva. Ha!!!! Ca si cum noi, cei de la catedra, nici nu ne dam seama ca el reproduce o propozitie invatata de acasa sau povesteste o imagine asa cum l-a invatat mama....Si apoi, scopul care e? Dar fiecare parinte isi ofera propriul raspuns la intrebarea asta. Din puntul meu de vedere asta nu e decat o cale de a-ti face copilul sa nu fie increzator ca va putea sa raspunda la lectie si fara sa o pregateasca de acasa. Si uite de asta ajungem mai apoi sa ii punem sa toceasca comentarii, iar daca ii ceri sa argumenteze o idee, atunci, pe loc...cei mai multi clacheaza. Ca nu au facut asta acasa, cu o zi inaite. Si aici voresc de studenti care nu au habar sa spuna de ce le-a placut sau nu o carte. Sa spuna ceva,orice...Dom'le, nu mi-a placut ca e prea groasa, sau...mi-a placut ca e cu/despre fete frumoase. Dar asta e alta poveste. Pentru alta seara.

Of.Daca m-ati provocat sa vorbesc despre invatamantul romanesc, nu ma mai opresc (si aici eu ma refer si la parinti, sau in special la ei. Ca stiu sa critice, dar ...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia-stefy

Va ofer o si un ceai de "iasomoie si ceai verde".... Are un gust deosebit.

Carmen, ai inteles bine.

alic, vad ca ti-a explicat Carmen. La cei mici, pana in doi ani e periculoasa, ca pot face soc laringo-respirator. Adica se umfla mult amigdalele si nu mai pot respira.... si atunci trebuie urgent la spital. Prima manevra e sa-l scoti la aer rece.... Noi am trecut prin asta la un an si 4 luni si m-am speriat ingrozitor. Pur si simplu se sufoca.... Eu sper sa nu aveti parte de asa ceva...

Lacramioara si Stefania Iulia (05.12.2006)
Bazar pentru SEBI

Multumesc Lacramioara! Sunt mai optimista acum. Si pe mine ma sperie laringitele astea,la fel se sufoca. El asa e un copil rezistent, nu raceste rau dar are sensibilitatea asta la gat. Sper sa se mai atenueze din gravitate si la el odata cu varsta.

Mergi la inceput

Va ofer o fierbinte....

Stefy vad ca nu a mai facut nici febra, nici de altceva nu s-a mai plans. As vrea sa cred ca a fost un episod trecator....

Interesanta discutia voastra despre "lectia de maine". Si eu sunt de aceeasi parere. Desi n-am ajuns inca la scoala. Dar depinde si de invatatoare cum pune problema.

ary, ma bucur ca ti-am fost de ajutor.

Mergi la inceput

Oana multumesc.
Deci sper ca gandesc bine...
Goana dupa FB-uri inseamna sa iti impingi copilul sa lucreze in plus, sa invete inainte, sa ii rapesti ultimii ani de copilarie!

Mergi la inceput