Iepurasi Mar-Apr 2010 (68)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Din categoria "chitibusuri utile" :))

Multa vreme m-am minunat cum de nu s-a gindit nimeni sa faca un capac ceva la suzetele alea care atirna cu lant de pieptul copilului si se freaca de haine, de carucior si de cite si mai cite... Cum sa bage copilul in gura la loc o suzeta care s-a atins de tot felul?

Din cauza asta eu n-am folosit niciodata lant pt prins suzeta, cu riscul ca-mi arunca suzeta prin parc, asta e, macar cind nu o mai voia o recuperam si o bagam intr-o punguta curata.

Dar acum am vazut si eu ca exista suzeta cu capacel, care se pune usor cind copilul scapa suzeta din gura si poate dupa aia sa atirne in voie!
Banuiesc ca se gaseste si pe aici, eu am primit-o din Franta, e marca Avent, cutie cu 2 suzete din silicon transparent, fiecare cu un mic capac care se prinde usor.
In sfirsit, acum am pus si eu lant la suzeta, ca mi-a aruncat deja o multime de suzete prin parc :)

Se prea poate ca voi sa stiati deja de asta, dar mie mi s-a parut o mare descoperire :)

Mergi la inceput

Vad ca nu-s singura mama de copil care nu e linistit noaptea :)

Pai, fetelor, desi sintem minoritare, zic si eu aici ca sa va simtiti mai putin oropsite: si Floricica ma scoala noapte la fiecare ora, in cel mai bun caz la 2 ore, ca sa tzocaie un pic. Incerc sa-l pacalesc cu cai, LP, suzeta... nu prea tine! Se pare ca-l supara gazele sau dintii sau cine stie ce, ca incepe sa strige busc, se enerveaza si nu-l pot adormi la loc decit cu o gustarica la sin.
E f ciudat, ca ziua nu se da in vint dupa sin, suge ceva si ma lasa balta dupa aia, nu e prea interesat (in schimb e interesat de orice ii dau din lingurita, pina si grapefruit, orice, numai din biberon nu-i place nimic).

Bref, prgramul nostru de vreo luna e mai nasol ca ala de cind era nou nascut:
culcat la 20,00, trezit cu miriiala si tzocaiala la 22, la 23,30, la 1, la 3, la 4, la 5... si dupa aia nu mai adormim in ultima vreme, stam d evorba pina pe la 6,30, apoi adormim un pic jumatate de ora si ne trezim de tot! Dupa aia mai doarme 30 minute pina la prinz, in jur d eprinz 1,5 ore si dupa-amiaza inca 30 minute.
Si e destul de miriit, se enerveaza repede din orice si plinge...

Macar ne-a trecut bronsita, ca ne-a chinuit vreo luna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Delia13, eu incerc sa iti spun cum am invata eu de la fetele de aici, sper sa fi retinut bine: fierb laptele, il las sa se raceasca putin, pana ramane doar caldut, amestec in el 2-3 lingurite de iaurt, apoi infasor vasul intr-un prosop si il las peste noapte langa calorifer. Fac din 500 ml lapte. Sa stii ca prima data nu l-am pus langa sursa de caldura, l-am lasat pe masa si a avut o consistenta cam ciudata, desi gustul era bun.
Din comert eu folosesc pt Mara Tnuva Iaurtul meu fin, cel cu 4% grasime. Am inteles ca mai e bun si Muller, dar la noi nu am gasit simplu, iar cu fructe nu ii dau.
Stanucel, si eu o adorm in brate, dar cand e aproape adormita, o pun in pat si stau lipita de ea pana adoarme profund, apoi o las singura fara probleme, pana ma bag eu la somn. Eu dorm cu ea, asa ca nu e nevoie sa o mut in patut. Televizorul nu i-l las cand o adorm, iar lumina e stinsa ca se agita foarte tare. Pana adoarme ii cant asa, in surdina, un cantecel. Asta merge la noi...
Referitor la caciula, si eu patesc la fel. Chiar vroiam sa intreb fetele cum sa procedez. Nu suporta caciula, tipa cat poate cand i-o pun pe cap. Si daca o pacalesc, afara o apuca sa traga de ea, plange daca nu reuseste sa o dea jos. Nu stiu cum sa fac, astazi a plans tare afara, nu s-a potolit decat cand am lasat-o sa isi scoata caciula. Era si frig afara, noroc ca a acceptat gluga. Am incercat mai multe caciuli, fesuri, asta de acum e mai larguta, am zis ca poate o strange...nimik!
Vladi, ce rau imi pare ca nu poti intra mai des! Eu am mare incredere in sfaturile pe care le dai tu, te consider foarte echilibrata si o spun sincer, nu am de ce sa te perii.
Spor la treaba si multa sanatate baietilor tai minunati!
Ioanact, cum se procedeaza? Trebuie cont pe site-ul acela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Ioi, VLADI, esti o figura cu noua ta descoperire!
Eu tot de alea avent i-am luat, pe marimi, de la 0+, la 3+, nu le-a vrut de nici o culoare si apoi ai zis tu de chicco, pe care a acceptat-o destul de usor fata de avent.
Ce te faci cand copilul nu vrea decat suzeta de la chicco, care nu are protectie?
I-am luat o cutiuta speciala pentru ea, dar e mai dificil de utilizat decat capacelul acela de la avent.

child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Sunt mai multe marci de suzete care au capac, dar mie imi e teama sa il mai folosesc. Mara baga suzeta in gura pe toate partile si am vazut ca acel capac se desface usor, mi-e teama sa nu ii ramana cumva prin gura, ca e si cam micut. Cand era mica si linistita, era super, ii lasam suzeta prinsa de haine, cu capacelul pus, pana avea nevoie de ea. Apoi a mai crescut, a observat ca si lantul se desface daca trage mai tare de el... Asa ca nu ii mai dau suzeta decat in casa, inainte de somn, si asa vad ca afara nu ii mai duce lipsa.

Mergi la inceput

am vazut ca tot cautati caciulite

eu imi amintesc ca DIANAMI tricota unele foarte frumoase - imi pare tare rau ca am ratacit pagina ei web... si niste botosei as vrea si eu tricotati, ca pina merge nu vad rostul sa-i cumpar incaltaminte, zau.. iar cu botosei si caciulita asortata sint asa de dulci copilasii!

please, mai are cineva site-ul Dianei?
Dianami, mai tricotezi? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

din ce am mai retinut din cap trecut.....

MIRIA jos palaria ca aloci timp pt noi sa ne dai ideei pt mancarici de bebe.
acum fetelelor, fiecare faceti cm vreti in leg cu sarea, zaharul, ceea ce considerati voi ca e mai bine pt bb vostri, normal....insa e un gest f frumos din partea Miriei ca imparte cu noi retetele ....care pe ea au costat-o bani, alergatura

FREEDELIA eu cred ca e cu dus si intors intentia ta....adica ca vrei sa faci asa o fapta buna pt un copilas nevoias...dar...pe de-o parte ma gandesc cu groaza cum se va simti acel copil , cand va reveni iar la traiul groaznic de acasa, dupa o mini vacanta in "paradis" ...ca sa nu mai vb de drum care obositor si greu pt un adult , dapai pt un copil...
cu siguranta ca ar fi cel mai frumos craciun din viata ei....dar...nu stiu...cred ca ii va fi tare greu cand se va intoarce acasa si va pierde toate bunatatile de la voi, familie unita, jocuri, plimbari, distractii, etc... si ma gandesc ca asta o poate afecta emotional f mult...nu stiu...eu una in locul tau as intreba un psiholog
si nu uita, ca totusi e o responsabilitate eenorma pe umerii tai, pt ca orice se poate intampla cu copila, tu vei fi cea trasa la raspundere....
oricum pt intentia ta si sper sa te lumineze Dunmezeu sa iei decizia cea mai buna

CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!

http://www.flickr.com/photos/asteropipan/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

FREEDELIA normal ca m-am "aprins" imediat cum am vz mesajul tau si hop si eu sa-mi dau cu parerea
acum am vz ca ti-au raspuns si alte fete mult mai concis si mai bine ca mine dar cam in aceeasi idee...

ai suflet mare

beii, mie mi se inchid ochii de somn
la ora asta?????:(((((
ce-am patit ?????????ca eu mai devreme de 12-1 nu ma culc niciodata

CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!

http://www.flickr.com/photos/asteropipan/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyjoy spune:

Am recuperat

Diana, ce imagine de poveste. O familie fericita si linistita, acasa, intr-o zi ploioasa de toamna. Ce frumooos

Ina, e bine ca impartasesti cu noi experienta cu kinetoterapeutul (ai zis bine

Eu nu stiu cum e mai bine dar ma bazez pe instinct asa ca, o las pe Sara sa faca cum vrea.

De la 3 luni se tot ridica de cap si trunchi si vroia in fund, iar mai tarziu pe la 5 luni si un pic cand a stat singura in fund nici ca o puteam aseza culcat ca incepea plansul (nu marait ci plans cu lacrimi siroaie

Acum vrea in picioare. Daca aluneca pe o parte si ii intind mainile sa o ridic in fund se impinge in picioare si se ridica. Si e tare incantata de realizarea ei. Mi-e aiurea sa nu o las, ma gandesc ca stie ea mai bine ce poate si ce nu.
Nu o fortez dar nici nu o ingradesc. Nu zic ca e bine cum fac, fac doar ce simt ca e mai bine.

Carmen, legat de cereale, zic din proprie experienta ca si eu cand mananc cereale integrale nu ma pot opri. Nu gasesc explicatia dar cam dau iama in ele, paste, biscuiti, etc si nu e bine.

Sara inca nu primeste cereale. Prefer sa ii dau fructe crude pt fibre. Am incercat cu organix 4 cereale si nu le-a vrut... iar orezul zic ca doar ingrasa (a papat doar cateva saptamani pana a recuperat in greutate)...asa ca ce rost are? e timp pt toate

Se vede ca nu am mai iesit de mult prea departe Ce sa fac daca am stat la orizontala pe stanga cat am fost gravida De 2 ani e modernizata gradina zoologica si eu de abia acum am vazut

Oana, ce poate sa fie mai frumos decat sa auzi cum te striga puiul de drag
Pupam Ericutul minunat!

Delia 13, chiar ma gandeam daca esti bine...
Iata ce retete de iaurt am apucat sa salvez de la fete:
Varianta 1
Iti trebuie: lapte UHT Dorna 3,5% grasime si un iaurt mic Muller. Se ung peretii unui borcanel de 200g cu o lingura de iaurt apoi se umple cu lapte cald (nu fierbinte). Se infasoara intr-un prosop si se pune seara pe calorifer - dimineata va fi gata. Pentru urmatoarea data se pastreaza o lingura din iaurtul nou.

Varianta 2
Se fierbe laptele si se lasa la racit iar cand e caldut se pune in paharele de plastic, iar in fiecare paharel o lingurita de iaurt si se amesteca putin iar apoi se acopera. In 2-3 ore e gata.

Vladi, ce ma bucur ca esti/sunteti bine. Bafta multa cu event-ul.
Cum patesti tu cu Floricica asa patesc si eu cu Sara si sigur nu e nici de la dinti nici de la gaze... Asa ca e caz neelucidat, inca Astept sa mai creasca ca poate trece. Ma gandesc ca e o perioada in care acumuleaza multa informatie si evolueaza mult si atunci nopatea se "incarca" cu energie.

Tare buna ideea cu blog-ul (am uitat a cui a fost, sorry)! Putem posta acolo tot ce gasim util, nu doar retete...

Ioanact, Oana, votat!

Va pup dragelor, noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

VLADI uite aici http://diana-lucru-de-mana.blogspot.com/
Si eu sunt fan al caciulitelor/pelerinelor tricotate de Diana; are o mana de aur!!

Mami de doua minuni: Luca si Mara

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput