Probleme cu colegii

Probleme cu colegii | Autor: Madi25

Link direct la acest mesaj

Vin si eu cu o dilema legata de job. Am un nou job si noii mei colegi sunt distanti. Asta nu ar fi o problema, dar echipa cu care lucrez efectiv a facut front comun impotriva mea de la bun inceput (cand au auzit ca nu sunt italianca). Si fiind un job nou, la inceput a trebuit sa invat cum sa rezolv taskurile. Si m-am trezit ca le intrebam pe colegele mele care trebuiau sa ma invete, si imi spuneau total pe aiurea. Faceam cum ma invatau ele si rezultatul a fost ca mi-am creat probleme cu doua departamente ale firmei...Si cand am zis ca asa m-au invatat ele, ele au zis ca nu e adevarat, ca eu nu sunt italianca si nu am inteles ce au zis ele in italiana...Asa ca am hotarat sa le evit total.

Acum m-am imprietenit cu o colega din alt departament. Dar colegele mele s-au plans sefilor mei ca nu vreau sa ma integrez pentru ca mi-am facut o prietena in alt departament si mi s-a cerut sa iau pranzul si sa ies in timpul liber cu colegele mele...

Cum sa ies din situatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Eu cred ca ar trebi sa vorbesti cu ele si sa le intrebi ce nu le convine.Ca ti-ai facut o alta prietena in alt departament?Propune-le sa fiti mai apropiate deoarece petreceti jumatate de zi impreuna si ar trebui sa va ajutati reciproc.Spune-le ca facandu-ti rau gratuit nu au sa se simta mai bine.Si mai spune-le ca nu ar trebui sa te marginalizeze pentru ca esti romanca, deoarece roman sau italian tot om esti.Sper sa se rezolve si sa va imprieteniti.E greu cand vii intr-un grup deja inghegat, toti te privesc ca pe un intrus.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cauta-ti alt job. Dragoste cu de-a sila nu se poate, vei avea doar viata grea acolo. Faptul ca tu le-ai cerut ajutorul intr-o problema de servici, si nu invers, te-a pus in inferioritate, aratandu-le ca esti vulnerabila si poate mai putin pregatita pentru acest job.

Poate sefii se-ndura si te muta la un departament mai prietenos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Eu as cere sefilor sa-mi dea ghiduri/proceduri/manuale din care sa invat ce am de facut, tocmai pentru a nu ma aseza in pozitia vulnerabila de care vorbea Capcaunul. Nu este normal sa inveti de la colegi. Dupa ce vei deveni egala lor profesional, poate va veti putea apropia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madi25

Vin si eu cu o dilema legata de job. Am un nou job si noii mei colegi sunt distanti. Asta nu ar fi o problema, dar echipa cu care lucrez efectiv a facut front comun impotriva mea de la bun inceput (cand au auzit ca nu sunt italianca). Si fiind un job nou, la inceput a trebuit sa invat cum sa rezolv taskurile. Si m-am trezit ca le intrebam pe colegele mele care trebuiau sa ma invete, si imi spuneau total pe aiurea. Faceam cum ma invatau ele si rezultatul a fost ca mi-am creat probleme cu doua departamente ale firmei...Si cand am zis ca asa m-au invatat ele, ele au zis ca nu e adevarat, ca eu nu sunt italianca si nu am inteles ce au zis ele in italiana...Asa ca am hotarat sa le evit total.

Acum m-am imprietenit cu o colega din alt departament. Dar colegele mele s-au plans sefilor mei ca nu vreau sa ma integrez pentru ca mi-am facut o prietena in alt departament si mi s-a cerut sa iau pranzul si sa ies in timpul liber cu colegele mele...

Cum sa ies din situatie?

Of, Madi, tu chiar n-ai deloc noroc in Italia ... nu vrei sa te intorci in Ro ? cred ca te-ai linisti si tu ca nu poti continua cu atatea experiente nefericite in Italea asta rea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu m-as duce la sef si l=as ruga sa ma indrume spre niste protocoale, ghiduri etc, si nu le-as uita pe colegele alea, as intoarce frumos favorul.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Buna Madi,
capus sus si mult curaj.Nu este usor situatia in care esti, incearca sa nu pui la inima rautatea lor. Pe cat posibil incearca sa comunici prin e-mail cu ei, ele, daca in cazul in care vine seful la tine si te intreaba de ce ai facut gresit sa ai o dovada. Chiar daca iti vine foarte greu incearca sa mergi la masa din cand in cand cu ei, ele. Eu ce vazusem ca functioneaza cel mai bine aici si banuiesc ca si in Italia, este rasul, sa razi tot timpul, o sa zica ca razi ca o idioata tot timpul, dar functioneaza chiar daca in inima ta iti vine sa le arunci cu ceva in fata.

Mult curaj si ia ce e mai bun de pe forum si din viata,
mult noroc Sybelle nu toata lumea are parte de noroc ca tine, din experienta mea pot spune ca francezii nu sunt mai prejosi de italieni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorali_sv spune:

Cred ca ar trebui sa ai multa rabdare si sa le castigi increderea colegelor tale. Chiar daca nu-ti convin anumite situatii strange din dinti si dovedeste-le italiencelor ca se inseala in privinta ta.Cunosc pe cineva care a trecut prin situatii asemenatoare cu italienii, ca in final sa-i zica ca au testat-o si asta a durat cam 3 luni. Asa ca succes si nu te da batuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cateva ideei: comunica doar prin email, ai astfel dovada ca asa ti s-a spus. Daca comunici verbal nu intreba doar o persoana de o anumita procedura, intreb-o dar apoi confirma cu sefu/sefa ta directa ca asta e procedura inainte sa actionezi.

Ai mereu o atitudine pozitiva, fi mereu draguta chiar de iti vine sa le dai o tigaie in fata. Eu asa am avut numai de castigat. Apoi fa tu pasul spre imprietenire, analizeaza-le, vezi care e cea cu care te-ai putea imprieteni si gadila-i orgoliul aceleia. Destainuieste-te (dar nu chestii importante, ci doar nimicuri insa fa-o sa creada ca e important) complimenteaz-o, cand ii ceri sa-ti arate ceva poti incepe o fraza cu "am vazut ca esti tare buna la programul cutare poti sa imi arati..." astfel ea va dori sa iti arate ca ea este chiar buna.

Eu vorbesc engleza f bine, sotul imi zice ca nici accent prea mare nu mai am (el fiind englez) si totusi cand am intrat in colectivul asta isi facusera un obicei din a se amuza in anumite situatii cu referire la accentul meu. I-am lasat o perioada, am ras impreuna pana cand, pentru faptul ca si Anglia are limbaj cu accent, si mai ales vorbirea slang, am inceput sa-i corectez si eu in secunda doi dupa ce ma corectau ei. Chiar zilele trecute mi-a zis unu ca vai nu stiu ce cuvant se pronunta altfel, i-am spus si eu ca e din cauza ca eu vorbesc trei limbi straine si poate sunt uneori confuza, insa el n-are nicio scuza ca e nativ english si pronunta computer- compuar, water-uoar, etc. Toate zise binenteles cu zambetul pe buze.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spike spune:

Rautatea nu are nationalitate si nici varsta, deh. Asta o fi egal cu prostia generala, nu?

Mergi la inceput