mutatia la ambii soti
buna fetelor.este vorba de sora mea ,a pierdut 3 sarcini,stopate din evolutie,are mutatiam thfr c677t,la ultima sarcina a facut tratament cu medyn forte,dar degeaba,a pierdut din nou, acum a facut si sotul analizele si are si el c677t si a1298.mai cunoasteti cazuri?a reusit cineva in aceasta situatie?ei sunt la dr albu dar merg abia marti la control si cu rezultatul la analizele lui care au iesit azi.
Raspunsuri
Leditia spune:
Tamara,eu nu ma pricep la genetica si cred ca numai un genetician te poate lamurii in totalitate.Daca doresti eu am nr unui genetician din Bucuresti.
Multa sanatate si sper sa reuseasca sa aiba un copil intr-o zi si sa fie sanatos.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
ariadna33 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tamara72 buna fetelor.este vorba de sora mea ,a pierdut 3 sarcini,stopate din evolutie,are mutatiam thfr c677t,la ultima sarcina a facut tratament cu medyn forte,dar degeaba,a pierdut din nou, acum a facut si sotul analizele si are si el c677t si a1298.mai cunoasteti cazuri?a reusit cineva in aceasta situatie?ei sunt la dr albu dar merg abia marti la control si cu rezultatul la analizele lui care au iesit azi. |
cred ca ai vrut sa scrii MTHFR in loc de thfr...
daca este asa, problema este ca are ea mutatia, ca are el nu este important in conceptie si in pierderea sarcinii... aceasta mutatie da predispozitie de a asimila prost vitamina B si daca se va investiga mai in amanunt s-ar putea sa mai descopere inca o mutatie (MTHFR de obicei se asociaza cu FACTOR V LEIDEN sau cu FACTOR XIII sau acu altceva) si se va alege cu diagosticul de trombofilie.
MTHFR heterozigot /homozigot singular (adica fara a fi asociat cu inca o mutatie care da diagnosticul de trombofilie) se rezolva cu COMPLEX de vitamine B (inclusiv ACID FOLIC) dar un procent mare din populatie are asa ceva si femeile nu pierd sarcini din cauza asta.
in schimb daca e vorba de trombofilie, atunci lucrurile se schimba si se pot pierde sarcini, e nevoie de tratament cu heparina pe tot parcursul sarcinii.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi 
floaredemac spune:
Tamara,imi pare rau pt sora ta ca a trecut prin asa ceva. Te invit la subiectul "Trombofilia, o cauza a infertilitatii". Vei gasi acolo foarte multe informatii legate de acest subiect si multe fete care iti pot spune parerile lor. Intr-adevar, pana acum nu stiu pe nimeni care sa isi fi testat si partenerul. Nu ai precizat daca este genotip heterozigot sau homozigot. La ce medic hematolog a mers?
13+ DPN 15 aprilie 2011FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
tamara72 spune:
ea nu a avut pozitiz decat c677t ,a facut mai multe analize genetice dar au iesit negative,si pentru asta a mers la dr uscatescu si a facut tratament,dar a pierdut din nou sarcina si atunci dr albu a spus sa faca si sotul analiza dar numai mthfr ,a spus ca asta ar putea fi cauza pirderii sarcinii in conditiile in care se trata si era tinuta sub observatie
tamara72 spune:
au discutat si cu genetician ,la genetic lab in bucuresti,dar inainte de a veni rezultatul lui,a spus ca este mai complicat deoarece genele de la ambii parinti ar fi cu mutatii.acum o vor lua de la capat dar voiam sa stiu ce sanse au si daca a fost cineva in aceasta situatie si a avut copilasi.eu am un baietel de 11 ani care la 1 an a fost diagnosticat cu leucemie. am facut chimioterapie 3 ani si sora mea a fost langa mine in tot acest timp .acum baiatul meu e mare si sanatos si ma doare enorm cand i vad pe ei disperati
floaredemac spune:
Tamara, intra si la subiectul despre care ti-am spus si intreaba si acolo. Din discutiile fetelor eu nu am aflat sa fie cineva care a facut si analiza partenerului, dupa cum ti-am zis, dar poate ca eu nu am informatia asta.
De-asemenea, mai sunt unele forumuri internationale specializate, de exemplu asta: http://mthfr.proboards.com/index.cgi
Este in limba engleza. Mie mi-a ajutat, dupa cum vezi si eu am doua mutatii...sper sa mearga bine de data asta.
Ma bucur ca baietelul tau este sanatos acum si apreciez dorinta ta de a iti sprijini sora, iti doresc sa reusesti si sa le dea Dumnezeu si lor un copil cat mai repede.
13+ DPN 15 aprilie 2011FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!