Pufusori din Ianuarie si Februarie 2010 (cap 147)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

De ex. subiectul tabu de acum Olita:

-am citit ca varsta medie la care un copil constientizeaza ce inseamna o olita,nu numai ca trebuie sa isi faca nevoile acolo ci sa isi invete organismul sa se tina pana ajunge la olita,e 2 ani....asta nu inseamna ca nu sunt copii care accepta mai repede/mai tarziu olita....era o carte aproape numai cu experientele mamicilor,e f bine sa il obisnuiesti din timp,dar acest "timp" se refera la varsta cand copilul oarecum intelege,cand comunici cu copilul.Eu am sa achizitionez olita la un an si treptat am sa o obisnuiesc cu ea,adica am sa o duc la baie cand merg si eu si atunci cand are sa se simta pregatita atunci va face si va renunta la pampers.....stiu de un caz de acasa,apropiat,ca la 1 an si 7 luni l-a lasat pe copil fara pampers pe el si a facut pipi si ii spunea la mama lui:"mami te rog ma schimbi ca sunt ud?iar raspunsul:ma anunti data viitoare cand ai nevoie?"....chiar am vb aici cu medicul Arianei despre asta si mi-a spus ca aceste chestii pot crea frustrari,care se resimt in comportamentul copilului....

Cica calea ca sa scapi mai repede de pampers(si de accidente si de scaparile de noaptea) nu e sa il pui mai repede pe olita ci o buna comunicare cu copilul,ascultarea si a copilului,dezinhibarea lui,exemple pozitive pt el(care sa il determine sa renunte la pampers),motive pozitive,recompense morale(gen pupici,imbratisari...)

Fiecare actioneaza cum doreste,este doar parerea mea(construita dupa discutii cu alte mamici,carti,discutii cu medicii ei),nu judec si nu condam pe cei care folosesc,fiecare are motivele lui de a actiona asa cum actioneaza....si bineinteles FIECARE ISI STIE COPILUL

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citisem si eu, mai demult, undeva ca dupa 1 an si jumatate copilul are control asupra sfincterului, adica poate sa se tina pana e pus pe olita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Gata, am taiat-o la culcare.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Buna fete dragi, dau de baut Baileys, bere, vin, tot ce vreti din belsug!!! Am schimbat prefixul, nu-mi vine sa cred! 30 de ani!!!

va multumesc din inima pentru urari si mai ales pentru faptul ca nu m-ati uitat, adevarul e ca ar trebui sa primesc cateva la fund ca nu am mai intrat deloc pe forum. Sa va spun cate ceva despre noi.
M-am despartit de tatal Lorenei, am crezut foarte mult in relatia noastra la inceput, dar pe masura ce trecea timpul imi dadeam seama ca ma schimbasem foarte mult, nu mai eram eu fata vesela si optimista de odionioara, asa ca am decis sa pun punct. El inca spera ca oadata si odata sa fim din nou impreuna, insa eu am incetat sa sper intr-un viitor comun, asa ca am venit impreuna cu Lorena in Belgia. Suntem bine aici, Lorena desi la inceput era confuza, se agata de mine non stop, incet, incet vad ca s-a obisnuit e vesela si totul este bine.

Am vazut ca scriati de nasuc infundat. Si Lorena are problema asta. Daca am observat eu bine, se intampla cand sunt schimbari de temperatura, cand s-a incalzit afara a avut mai tot timpul infundat si acum in toamna din nou. A fost o vreme in care foloseam pompita, apoi batista bebelusului, insa de la o vreme incoace folosesc numai serul fiziologic, ii pompez in jet, iar dupa aceea ii bag un colt de servetel in nasuc si de obicei reusesc sa scot muculetul. Pe mine asa m-au invatat in Spania, numai serul fiziologic si atat, fara pompita.

aaaa uitam sa va intreb, voi ati incercat sa va vopsiti in timp ce alaptati? Adica nu chiar in acelasi timp.. in perioada alaptatului vreau sa zic, ca eu m-am vopsit de vreo 6 ori pana acum si tot am juma de par nevopsit Inca mai alaptez, nu am de gand sa renunt pana pe la 1 an, 1 an jumate, deci probabil ca in cazul in care imi reuseste pasenta mai am de asteptat vreun an...

Va pup mult pe toate

LML printul zapezii Arthur

LML Dragos

LMA socru' (zic bine?) de Cris.m

de Lorena 03.03.2010

www.youtube.com/watch?v=c084hiyrgqs" target="_blank">In centrul de activitati
www.youtube.com/watch?v=Kw4qfVSVRJE" target="_blank"> In parc cu mami
www.youtube.com/watch?v=4ABn6JJ7oi8" target="_blank">Lorena vorbeste
www.youtube.com/watch?v=vMR8Vn-ctSk" target="_blank">Suzeta buclucasa

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Carmita wb! Ce varsta frumoasa!
Imi pare rau ca nu a mers cu tatal micutei, felicitari pt taria de caracter, sper sa va fie mult mai bine de acum inainte!
Am vazut pozele....esti o frumoasa!

Azi asa i-am rezolvat si eu nasucul Marei, cu ser fiziologic si atat. Eu degeaba trag cu batista bebelusului, nu iese nimic. Am observat ca dupa ce-i bag ser scoate ea mucisorii singura.

Am adormit-o in sfarsit dar tot tuseste rau. A trebuit sa schimb copil, mama, pat pt ca a varsat in jet lapticul din cauza tusei.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 5 kg

Mergi la inceput

LML Alena si Natalia!
LML Maia Teodora!
LML Arya-Miruna!

Sa cresteti mari printese frumoase!

AMR 5 kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

-am citit ca varsta medie la care un copil constientizeaza ce inseamna o olita,nu numai ca trebuie sa isi faca nevoile acolo ci sa isi invete organismul sa se tina pana ajunge la olita,e 2 ani....asta nu inseamna ca nu sunt copii care accepta mai repede/mai tarziu olita....era o carte aproape numai cu experientele mamicilor,e f bine sa il obisnuiesti din timp,dar acest "timp" se refera la varsta cand copilul oarecum intelege,cand comunici cu copilul.Eu am sa achizitionez olita la un an si treptat am sa o obisnuiesc cu ea,adica am sa o duc la baie cand merg si eu si atunci cand are sa se simta pregatita atunci va face si va renunta la pampers.....stiu de un caz de acasa,apropiat,ca la 1 an si 7 luni l-a lasat pe copil fara pampers pe el si a facut pipi si ii spunea la mama lui:"mami te rog ma schimbi ca sunt ud?iar raspunsul:ma anunti data viitoare cand ai nevoie?"....chiar am vb aici cu medicul Arianei despre asta si mi-a spus ca aceste chestii pot crea frustrari,care se resimt in comportamentul copilului....

Cica calea ca sa scapi mai repede de pampers(si de accidente si de scaparile de noaptea) nu e sa il pui mai repede pe olita ci o buna comunicare cu copilul,ascultarea si a copilului,dezinhibarea lui,exemple pozitive pt el(care sa il determine sa renunte la pampers),motive pozitive,recompense morale(gen pupici,imbratisari...)

Fiecare actioneaza cum doreste,este doar parerea mea(construita dupa discutii cu alte mamici,carti,discutii cu medicii ei),nu judec si nu condam pe cei care folosesc,fiecare are motivele lui de a actiona asa cum actioneaza....si bineinteles FIECARE ISI STIE COPILUL

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte."

Eu ma intreb cum mai ai timp de citit. De crosetat nu mai zic.

AMR 5 kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:

Eu ma intreb cum mai ai timp de citit. De crosetat nu mai zic.

AMR 5 kg
Chiar azi ma gandeam ca trebuie sa imi reorganizez un pic timpul,nu pot si sa crosetez si sa citesc sau ce mai vreau eu sa fac pt mine....pt ca asa fac cate putin din fiecare si numai ma enervez,va trebui sa renunt,cred,la crosetat(de ce la crosetat?pt ca ma gandeam ce imi aduce mai multe beneficii?o carte buna? sau un lucru crosetat,pe care il pot si cumpara?chiar pun in balanta doua lucruri care imi plac)....

Faza e ca eu nu pun ca voi muraturi pt iarna,am numai un copil,nu am servici si atunci lucrurile se invart asa:

-Ariana,activt cu si pt ea
-sot,discutii si etc
-casa(mancare,curatenie,cumparaturi,calcat,spalat,plati)
-eu(adevarul e ca m-am neglijat mult,fizic,psihic....dar revin cu forte proaspete)mai fac si ce imi place mie
-si mai am si alte activ. scolare....

Dar de multe ori si numai lenevesc(adica se exclude tot mai putin Ariana si sot)

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:

Mergi la inceput

La multe lunite pufilor de astazi

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:

Mergi la inceput

Carmita eu m-am vopsit(inca alaptez) si numai cu vopsea de la Wella vad ca se mentine culoarea si nu am mozaic in cap....

Miremia sper ca Mara sa aiba o noapte linistita si sa ii treaca tusea....

Noapte buna la toata lumea,ca imediat bate de ora 12 la mine si ma asteapta multiple treziri pana la 6-7 cand e cea finala....

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:

Mergi la inceput