Ce ati avea nevoie pentru bebe si nu gasiti?

Ce ati avea nevoie pentru bebe si nu gasiti? | Autor: Irda

Link direct la acest mesaj

Buna!

Sunt mamica de 2 fetite scumpe si tot bombanind prin casa ca trebuie sa pun la "despetecit"(scos pete) o turma de prosoape de bucatarie, mi-am adus aminte ca am aceasta problema inca de cand s-au nasut galustile! Asa ca am zis sa va intreb si pe voi.....ce ati avea nevoie pentru bebe/copil, dar nu gasiti de cumparat?

Eu aveam nevoie de scutece din acelea universale , din bumbac, de pus copilul pe ele de exemplu, de scos din baita pe el si nu gaseam, sau le gaseam la dimensiuni mirifice 60/90 cm si mie-mi trebuiau mai mari
Acum inca simt nevoia de niste...hmmmm.....batistute de bumbac de sters gurite mici si mozolite si care sa poata fi spalate usor si sa se usuce repede, in strainatate le zice cumva minunilor astea, dar am uitat cum si nici n-am timp de cautat acum, dar sunt in seturi de cate 5/10 parca!
Mi se par usor de folosit si utile!

Ar mai fi cateva pe lista, dar nu mai am timp acum

Voi ce ati vrea sa mai cumparati pentru bebelusi/copilasi, dar nu gasiti?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

vrei sa-ti faci magazin?

scutecele alea de finet da, sunt excelente! nu tb sa le cumperi facute gata, noi am cumparat finet si le-a dat mama unei vecine cu masina de cusut, i-a platit manopera si gata. le avem si acum si le folosim la diverse, dupa 3 ani de zile.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irda

Buna!

Sunt mamica de 2 fetite scumpe si tot bombanind prin casa ca trebuie sa pun la "despetecit"(scos pete) o turma de prosoape de bucatarie, mi-am adus aminte ca am aceasta problema inca de cand s-au nasut galustile! Asa ca am zis sa va intreb si pe voi.....ce ati avea nevoie pentru bebe/copil, dar nu gasiti de cumparat?

Eu aveam nevoie de scutece din acelea universale , din bumbac, de pus copilul pe ele de exemplu, de scos din baita pe el si nu gaseam, sau le gaseam la dimensiuni mirifice 60/90 cm si mie-mi trebuiau mai mari
Acum inca simt nevoia de niste...hmmmm.....batistute de bumbac de sters gurite mici si mozolite si care sa poata fi spalate usor si sa se usuce repede, in strainatate le zice cumva minunilor astea, dar am uitat cum si nici n-am timp de cautat acum, dar sunt in seturi de cate 5/10 parca!
Mi se par usor de folosit si utile!

Ar mai fi cateva pe lista, dar nu mai am timp acum

Voi ce ati vrea sa mai cumparati pentru bebelusi/copilasi, dar nu gasiti?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Irda

cu Daria 13 iulie 2005 si bebe Antonia 23 mai 2008

Poze Daria si Antonia
Nasterea Antoniei

Hi, de spucktücher (batiste de scuipat.. sorry da asa iese traducerea) spui, sunt asa cusute 40X40 din tifon colorat.

cam asa, http://www.baby-walz. de/Essen-Trinken/Stillen/Spucktuecher/group/166/product/1466464/L/0/Mehrzweck-Tuecher.a833.0.html

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pentru sters manute si gurita eu am folosit cu succes niste prosopele mici, 20 x 20 cm, se gasesc la orice magazin cu produse de 3,8 ron, costa sub 1 ron bucata si iti faci treaba foarte bine cu ele

in paralel tin la indemana un pachetel de servetele umede antibacteriene, gasesti in carrefour marca proprie, costa aprox 1 ron un pachetel cu 25 de servetele

am avut si scutece de finet, dar le foloseam doar ca sa invelesc fetita sau sa le pun pe pat atunci cand mergeam in vizita la cineva sau la cabientul pediatrului; pentru schimbat bebelusul am cumparat o salteluta cu fata de musama, interiorul din burete, iar pe mijloc avea un prosopel care se prindea in capse in cele 4 colturi, salteluta avea si prosopel de rezerva.

pentru baie am cumparat cele mai moi si pufoase prosoape, de la un magazin cu tesaturi la kg, sunt excelente, singurul lor "defect" ar fi acela ca nu sunt tivite ca lumea (mai atarna fire pe margine) sau au tivul cusut stramb (probabil sunt cu defecte de fabricatie si de aceea se vand la kg); tot genul acesta de prosoape am pus pe salteluta patutului, sub lenjerie dar deasupra cearsafului absorbant, sa protejez salteaua in cazul unor scapari de pipi

pe mine m-ar fi incantat sa gasesc mai multe variante de accesorii de securizat prin casa, cand fetita mea a inceput sa mearga - nu toate modelele de aparatori de colturi, capace priza, opritor usa, etc. pot fi folosite fara sa dai gauri in mobila, iar cele care sunt cu adeziv nu prea rezista, se desprind relativ usor

sacii de dormit iarasi sunt greu de gasit sau sunt prea grosi pentru dormit, mai degraba sunt potriviti pentru plimbari in zile mai reci.

manusi impermeabile pentru copiii mai mari de 2 ani - nu se gasesc modele asa mici sau, chiar daca sunt din fas, au doar un singur deget si bietul copil nu se poate juca in voie cu zapada

o problema ar fi si paturicile de invelit (prefer fleece, e usor, pufos si calduros, nu lasa scame sau fibre), cele pentru bebelusi/carucior sunt prea mici, cele pentru adulti sunt prea mari si se incurca copilul in ele in timpul somnului

pijama gen salopeta, pentru toamna-iarna, pentru copiii mai mari de 3 ani, sa nu stau cu grija ca ramane copilul cu mijlocul gol in timpul somnului (pentru ca se dezveleste) sau ca i se racesc picioarele (fii-mea nu suporta sosetele in timp ce doarme)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

o problema ar fi si paturicile de invelit (prefer fleece, e usor, pufos si calduros, nu lasa scame sau fibre), cele pentru bebelusi/carucior sunt prea mici, cele pentru adulti sunt prea mari si se incurca copilul in ele in timpul somnului

pijama gen salopeta, pentru toamna-iarna, pentru copiii mai mari de 3 ani, sa nu stau cu grija ca ramane copilul cu mijlocul gol in timpul somnului (pentru ca se dezveleste) sau ca i se racesc picioarele (fii-mea nu suporta sosetele in timp ce doarme)

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

si mie tot astea mi-ar trebui, mai ales pijama -salopeta pt Filip ca doarme dezvelit toata noaptea

Citat:
manusi impermeabile pentru copiii mai mari de 2 ani - nu se gasesc modele asa mici sau, chiar daca sunt din fas, au doar un singur deget si bietul copil nu se poate juca in voie cu zapada

eu am cumparat manusi din astea lui Filip iarna trecuta de la Carrefour; foarte bune , micute si...cu 5 degete ; erau pe la raionul cu haine pt ski.

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

manusi impermeabile cu 5 degete ptr varsta > 3 ani am vazut ieri in leonardo, sunt cu barbie si costa 50 ron/perechea...enorm, enorm...plangi cu vorbe daca pierde kupilu una sau ambele manusi

cu paturica fleece m-am gandit sa iau una mare si s-o tai pe dimensiunea potrivita, la o adica mai stiu cum se face un tiv surfilat sau crosetat pe margine sau o rog pe mama sa ma ajute

dar pijamaua-salopeta ptr > 3 ani chiar e un must-have pentru noi, asa dorm si eu linistita ca puiului meu nu i se face frig noaptea daca se dezveleste...as cumpara pijama normala din aceea cu nasturi in fata, cu 1-2 masuri mai mare, as coase bluza de pantalon si as inchide "cracii" de la pantaloni, ar cam semana cu o pijama-salopeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Multumesc pentru raspunsuri Eseea si Cristina!

Eseea, as vrea eu bani de magazin, dar deocamdata doar voiam sa aflu daca si alte mamici au avut nevoie de niste ...chestii marunte pe care nu le-au gasit Moaaama ce exprimare, sper ca ati inteles ce-am vrut sa zic, ca sunt pe modul "avarie" din cauza de migrena uracioasa(cand am migrene am si niste ideeiiii , ca aia de mai sus)
Eu am "reciclat" scutecele si am facut de-astea mai mici, dar in 5 ani de zile s-au cam dus...
Voi unde ati gasit finet de cumparat? Era la metru ca la lenjeriile de pat, sau ati luat cantitate mai mare?
E buna ideea sa iei si sa ti le faca cineva la masina de cusut....daca cunosti o persoana care stie sa lucreze ca la o croitorie, dai pe ele cat nu face in Bucuresti(am intrebat eu, cica 1 m liniar de tighel 6 Ron)!

Cristina , despre minunile alea(traiasca limba germana cu cuvintele ei alaturate, care legate dau un nou cuvant era vorba desi 40/40 cm mi se par cam mari! Nu merge link-ul la mine.

MA duc sa zac....sau sa mai bag o cofeina, poate-mi trece!

Mergi la inceput

Corinadani, multumesc pentru raspuns!

O parte dintre ele erau si pe "lista" mea!

Pijamale -salopeta mai mari am vazut saptamana trecuta in Auchan, cred ca se inchideau la spate cumva. Sunt foarte bune pentru copilasii"plimbareti" care nu stau inveliti!

Sac de dormit avem si noi..groooos de scot copilul transpirat din el, cred ca trec si eu pe pijamalute mai groase pentru somn!

Sau gasesc pe cineva sa-mi confectioneze un sac de dormit mai subtirel( tot pe site-urile din strainatate am vazut saci de dormit bumbacosi si mai subtiri decat ce am gasit pe la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

vrei sa-ti faci magazin?

scutecele alea de finet da, sunt excelente! nu tb sa le cumperi facute gata, noi am cumparat finet si le-a dat mama unei vecine cu masina de cusut, i-a platit manopera si gata. le avem si acum si le folosim la diverse, dupa 3 ani de zile.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Se gasesc gata facute la mothercare, nu stiu insa cat costa in Romania. Eu am avut de la ei iar acum le folosesc pe post de carpe. Se numesc muslin square aici.

My reason

Mergi la inceput

Luna.....multumesc! De muslin-uri le stiam si eu, dar nu gaseam cuvantul din cauza de migrena!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Eu vreau sa cumpar si nu gasesc(in Romania):

1. Camilia (tratament homeopat de la Boiron pt. eruptii dentare, singurul care a avut efect la fetitza)

2. Sampon de corp si par Mustela (mai ales ala mare de 750ml)

3. Materiale pentru activiati de tip hobby (e un magazin la nemti, Knauber e numeste, care are tot ce vrei si ce nu vrei, zeci de tipuri de vopseluri, cartoane colorate si texturate, margele, ate, lana...etc..e un vis )..

Daca imi mai aduc aminte mai scriu..

Mergi la inceput