Salut.
Am cumparat castanele... Acum ce fac? Cum, cat le coc? Trebuie sa fac ceva special? Ce anume?
Multumesc .
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Am facut o data, in cuptor si mi-au iesit destul de bune. Le crestezi pe fiecare in parte si le pui in tava de la cuptor. Asta daca nu ai cratita de aia speciala, cu gauri. Nu mai stiu sa iti spun ca timp cat dureaza, iei cate una si o incerci.
Mamaaaaaa ce pofta mi-ai facut!!!
mamma bis - o fetita si 29s de
Nicoleta dar pe mess nu puteai sa intrebi? :D
Eu le fac cu un cutitas mic si ascutit cate o crestatura de cca 1 cm pe burtica (a, inainte le spal) si apoi le asez intr-o tava in cuptorul deja cald (la vreo 180 gr) si le lac cam 30 min (incepe sa miroasa si se desface coaja in dreptul crestaturii.
Radu e mare fan
Soacra (frantzuzoica) le face direct in flacara din soba intr-o cratita spaciala. Se pun castanele crestate si se coc cam 20-30 de minute,cratita se scutura zdravan din cind in cind.
Excelente cu un pahar de vin bun (rosé, de exemplu).
Va multumesc mult pentru idei. Le-am bagat in cuptor, la 180 de grade, crestate putin (spalate inainte). Cred ca la foc "mai direct" se usuca mai putin (ma refer la interior). Insa nu am foc direct... si nici cratita speciala.
Dana, lasa sa mai afle si lumea ;). Nu-mi mai aminteam ca va plac asa mult castanele.
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Gata, le-am "gatit"! AU iesit foarte faine, cu 5 minute inainte de a le scoate le-am stropit cu apa, puuutin, si au iesit moi!
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Foarte bine ca le-ai stropit
se mai acopera cateva minute si cu un prosopel, asa ca sa transipre si sa se inmoaie.