Castane coapte

Castane coapte | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.

Am cumparat castanele... Acum ce fac? Cum, cat le coc? Trebuie sa fac ceva special? Ce anume?

Multumesc .

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Am facut o data, in cuptor si mi-au iesit destul de bune. Le crestezi pe fiecare in parte si le pui in tava de la cuptor. Asta daca nu ai cratita de aia speciala, cu gauri. Nu mai stiu sa iti spun ca timp cat dureaza, iei cate una si o incerci.

Mamaaaaaa ce pofta mi-ai facut!!!

mamma bis - o fetita si 29s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nicoleta dar pe mess nu puteai sa intrebi? :D
Eu le fac cu un cutitas mic si ascutit cate o crestatura de cca 1 cm pe burtica (a, inainte le spal) si apoi le asez intr-o tava in cuptorul deja cald (la vreo 180 gr) si le lac cam 30 min (incepe sa miroasa si se desface coaja in dreptul crestaturii.
Radu e mare fan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Soacra (frantzuzoica) le face direct in flacara din soba intr-o cratita spaciala. Se pun castanele crestate si se coc cam 20-30 de minute,cratita se scutura zdravan din cind in cind.
Excelente cu un pahar de vin bun (rosé, de exemplu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Va multumesc mult pentru idei. Le-am bagat in cuptor, la 180 de grade, crestate putin (spalate inainte). Cred ca la foc "mai direct" se usuca mai putin (ma refer la interior). Insa nu am foc direct... si nici cratita speciala.

Dana, lasa sa mai afle si lumea ;). Nu-mi mai aminteam ca va plac asa mult castanele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Gata, le-am "gatit"! AU iesit foarte faine, cu 5 minute inainte de a le scoate le-am stropit cu apa, puuutin, si au iesit moi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Foarte bine ca le-ai stropit
se mai acopera cateva minute si cu un prosopel, asa ca sa transipre si sa se inmoaie.

Mergi la inceput