Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 31
flyhigher77 spune:
Fetelor mi-era dor de voi, am intrat sa va si sa va urez sanatate multa!
danezza felicitari pentru bebelina grasuta! sanatate in continuare!
tonniro iti tin pumnii, cu siguranta va fi totul bine! fata luptatoare!
dara76 spune:
Tonirro, nici eu nu stiu pe trimestre cat trebuie sa fie, mie mi-au iesit azi D-dimeri 215 (referinta 0-255 -dar nu stiu daca pentru sarcina sau pentru o persoana fara sarcina) si dna dr. Manolache, colaboratoarea dnei dr. Avram, a zis ca e o valoare buna. Dar eu cre' ca am sarcina mai mica, 15s+. Aptt 25,6 s (ref. 24,3 - 36,9), timp protrombina 9,6 s (ref 9,8-13,2), activitate protrombinica 135% (84-137), INR 0,85 (0,84-1,12). In concluzie, deocamdata niciun tratament. mai asteptam homocisteina, PAI si eventual IR si sun daca nu e vreuna in regula.
Sper sa fie bine.
Zsenia, tu la ce valoare a D-dimeri ai inceput Clexane?
15+
*MTHFR C677T Homozigot*
dara76 spune:
Am gasit niste valori pe trimestre de sarcina, sunt exprimate in felurite unitati:
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
15+
*MTHFR C677T Homozigot*
zsenia spune:
dara 76,
E super util linkul asta - ar fi ideal daca l-am putea trece si pe prima pagina pentru toate fetele.
legat de mine, eu am inceput clexane cand D-dimeri a sarit de 450 (s21), ulterior(s25) s-a stabilizat la un pic peste 500 (510-520, imi cer scuze ca nu am analizele la indemana acum). Parca asa a fost. Iar daca ma uit pe linkul de la tine, vad ca a fost tare bine. De asemenea, cresterea D-dimeri a fost corelata cu quick si APTT proaste. Ulterior s-a mentinut in intervalul 500-600+.
Ultimul D-dimeri care l-am facut recent imi crescuse ceva mai mult in jur de 850 - insa am facut ultima ecografie si bebe este in grafic toate ok. Acum urmeaza sa fac ultima oara in sarcina analizele astea si va zic cand am rezultate - probabil pe saptamana viitoare.
tonirro,
D-dimerii tai sunt super ok (uitandu-ma si la linkul gasit de dara76). Mergi pe mana dnei dr Avram si vb si cu ginecologul pentru o monitorizare mai frecventa a evolutiei lui bebe. Incearca sa nu te pierzi in griji si sa fii optmista ca asa il ajuti cel mai mult pe bebe
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Am gasit niste valori pe trimestre de sarcina, sunt exprimate in felurite unitati: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm 15+ *MTHFR C677T Homozigot* |
danezza spune:
fly, te pupam si noi si ne bucuram ca ai trecut poe la noi prin casutza
Imi pare bine ca sunteti bine amandoua fetele. Si eu onclin sa-i pun tot numele de Eva fetiteti mele
Tonirro, eu zic sa te relaxezi un pic, esti bine, Stai sa vezi ce mai e pana la urmatoarea eco. Daca diferenta ramane tot asta sau poate se micsoreaza, atunci esti tare!
in 24+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
dara76 spune:
E util ca sunt D-dimeri exprimati in mai multe unitati, ca la synevo mi i-au exprimat intr-un fel, la medcenter altfel. Merci mult, Zsenia ca mi-ai spus valorile, ca macar stau mai linistita cu 215 cat a iesit acum. Celelalte sunt f. aproape de limite, una un pic sub limita.
Cum o rog pe dna dr. ginecolog (ca dumneaei imi face si ecografia) sa-mi masoare la artere? "rezistenta arterelor uterine"? "fluxul de sange pe arterele uterine"? dna dr. Manolache mi-a zis sa o sun daca nu ies bine, dar eu nu stiu cand e bine :) sper sa gasesc ceva valori de referinta si pentru asta.
15+
*MTHFR C677T Homozigot*
danezza spune:
La 15 saptamani nu stiu exact cat sunt de relecvante aceste masuratori.
Ca idee, se masoara rezistenta pe arterele uterine (IR-uri) daca ii spui asta doctoritei tale stie ea despre ce este vorba. (stie oricum dar sa vada ca esti informata )
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 E util ca sunt D-dimeri exprimati in mai multe unitati, ca la synevo mi i-au exprimat intr-un fel, la medcenter altfel. Merci mult, Zsenia ca mi-ai spus valorile, ca macar stau mai linistita cu 215 cat a iesit acum. Celelalte sunt f. aproape de limite, una un pic sub limita. Cum o rog pe dna dr. ginecolog (ca dumneaei imi face si ecografia) sa-mi masoare la artere? "rezistenta arterelor uterine"? "fluxul de sange pe arterele uterine"? dna dr. Manolache mi-a zis sa o sun daca nu ies bine, dar eu nu stiu cand e bine :) sper sa gasesc ceva valori de referinta si pentru asta. 15+ *MTHFR C677T Homozigot* |
in 24+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
tonirro spune:
Fly pe tine si bebelina Eva - nascuta chiar de ziua mea .Multumesc pentru incurajari fetelor , super link-ul asta cu valorile d-dimerilor! Mi-a mai venit si mie inima la loc, asa e, se pare ca sunt in grafic. restul valorilor mi-au iesit bine (APTT, hemoleucograma). Nu-mi ramane decat sa ma lupt cu bautura (ieri am reusit sa beau aproape 3 l de lichide) si sa-mi prelungesc programul de somn.zsenia cum te-ai hotarat sa nasti, cezariana sau natural? sper sa nu fiu deplasata cu intrebarea . Multa sanatate si analize cu rezultat ideal! MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
zsenia spune:
dara76,
D-dimeri 215 eu zic ca sunt buni pentru varsta sarcinii tale.
tonirro,
Eu una nu m-am hotarat . Ginecologul imi recomanda natural pentru ca nu am contraindicatii (exceptand atentia la Clexane) si sincera as merge pe mana ei, pentru ca pana acum a avut numai sfaturi bune . Din ce am mai citit, e chiar mai bine daca se poate natural in cazul nostru pentru ca se reduc riscurile de a face tromboze etc dupa nasterea propriu-zisa. Vom vedea si la momentul potrivit cum va fi cred.
Voi ce stiti (desi cred ca e devreme sa va ganditi la asta)? Eu nu prea am gasit multe povesti cu nasteri naturale cu tratament pe clexane.
dara76 spune:
Danezza, merci, nu am idee daca e relevant IR acum, dar dna dr. hematolog a zis sa cer. Sa vedem daca si obtin, luni ma duc la eco de 16 sapt.
Despre nastere si eu am vazut multe cezariene, Zsenia, dar nu stiu de ce. Stiam doar ca daca nu opresti din timp heparina (sau chiar si daca o opresti, ramane rezidual) ar fi probleme cu hematoame la epidurala sau rahi-anestezie, care daca se formeaza pe coloana, pot da paralizie vreme indelungata - asta teoretic, ca practic nu am auzit la nimeni. Dar legat de nastere naturala fara epidurala, nu am auzit sa fie vreun risc din cauza heparinei. Dar nu am idee, oare sa le fie teama de sangerare a uterului netinuta sub control? In ideea ca la cezariana o vad ei cu ochii lor si o pot opri local?
15+
*MTHFR C677T Homozigot*