Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Paula,
profit si dea aceasta ocazie sa te felicit din tot sufletul.
Noi luni am fost la eco, suntem bine, doamne ajuta .. dupa masuratori eram chiar mai mari cu vreo 2 zile si luni avem morfologia fetala cand sper sa aflam si sexul.

MTHFR C677 Homozigot
in 20+
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Sambata trebuie sa merg sa refac beta HCG-ul. Duminica avem primul nostru eco. Am inima cat un purice. O sa avem 5 saptamani si 4 zile. Sper sa fie totul ok. Sper din tot sufletul.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
in 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

BUna, fetelor si felicitari pentru sarcini!
Eu am MTHFR A1298C heterozigot (le-am facut pe toate, mai putin PAI, deci pentru asta nu stiu daca am ceva), hipotiroidie autoimuna si o sarcina oprita din ev in mai.
Sunt insarcinata in 5 sapt si 5 zile. BHCG a crescut bine, ieri era 12339. La 4 sapt am repetat PT+INR, APTT, TSH si progesteron, erau bine. O sa repet maine analizele sa vedem cum mai stam. Deocamdata iau#536; eurothyrox, femibion 1, acid folic, vitamine prenatale, cetebe si babyaspirin. NU stiu insa daca e suficient, iar dr meu nu e aici, revine abia la sf sapt viitoare.
Paula, tie cum ti-au stabilit ca e nevoie de clexane? Am vazut ca iei de la 3 sapt. Eu la 3 sapt si 5 zile aveam bHCG 45, exact inainte de plecarea dr. Mi-a zis doar ca trebuie vazut daca e nevoie de heparina si sa repet analizele de care v-am spus si sa continui tratamentul cu aspirina. Apoi insa a plecat si cand revine voi avea deja aproape 7 sapt. Sper sa nu fie tarziu. Dr Uscatescu mi-a scris sa-i trimit prima echo si vedem, deci nimic inca despre heparina. Ce peripetii ai avut in primele sapt?
Musette cum mai esti? S-au oprit sangerarile? Am avut si eu acum 2 zile mucus rozaliu pe hartia igienica, dar la o ora dupa disparusera, iar ieri nimic. Nu stiu ce a fost. Mie progesteronul mi-a iesit in limite normale pentru trim I, e drept nu maxim, dar peste jumatatea intervalului. Sper sa fie totul bine. Bafta la echo. Eu abia sapt viitoare ajung la echo, la 6 sapt si cateva zile.

Multa sanatate va doresc si sa ne ajute Dumnezeu!

mami de Demetra (24.04.2007)

Mergi la inceput

bebeta, mi s-a oprit hemoragia joia trecuta, dupa 4 zile de emotii. au mai ramas durerile vreo 2-3 zile. Apoi mi-a raspuns d-na uscatescu la e-mail si mi-a dublat toate dozele de vitamine. Iau : 4 magne B6, 4 duphaston, 4 utrogestan, 3 vitamina E, 1 Femibion, vitamina C de 1000.
Nici eu, nici medicul nu ne dam seama ce a fost, pentru ca a durat, si am eliminat si cheag maroniu... El zice ca poate a fost sarcina geminala si s-a eliminat una, pentru ca eu ovulasem pe ambele ovare. Vedem la echo daca e bebe acolo. Eu simt ca este. Chiar daca nu ma mai doare. ma invatasem sa ma necajeasca . Acum ca nu mai am dureri intru uneori in panica... Au ramas durerile de sani insa, ceea ce e de bine. Tot in pat stau. ma intor marti la lucru. Sunt un pic speriat pentru ca eu faceam o ora de jogging in fiecare seara si acum cum sunt fff. sedentara... ma cam constip. Si nu e bine deloc din cate stiu. Sorrry, stiu ca e scarbos subiectul.
Poate ar fi bine sa ai si tu grija cu miscarea daca ai sangerat un pic... Vad ca uneori repaosul chiar ajuta

in 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Bebeta eu si la prima sarcina am facut clexane, atunci am descoperit trombofilia, aveam 10 saptamani de sarcina, iar acum urma sa fac din perioada de preconcepie Clexane, insa nu a fost o sarcina planificata si asa ca nu am facut.
Peripetiile au fost faptul ca in 1-3 august trebuia sa se vada inimioara bebelusului, avand un ciclu de 23 de zile, si nimic ... Dna mea dr (ginecologa) a spus ca este posibil sa fi avut ovulatie ca si pt un ciclu de 28 de zile si sa asteptam o saptamana, am refacut ecografia si in data de 10.08 s-a vazut inimioara, iar bebe avea dimensiunile ca si pentru un bebe conceput la un ciclu de 28 de zile, adica atunci aveam 5 saptamani si 4 zile de sarcina. Avand un ciclu de 23 zile (3 saptamani si 2 zile), vazand ca nu mi-a venit menstruatia dupa-amiaza mi-am facut un test atat de pala era liniuta incat am tins sa cerd ca e negativ, doar ca 2 ore mai tarziu se vedea bine, seara fara sa consult medic stiind doar ce discutasem cu ginecologa mea (ea imi da tratamentul hematologic) am si inceput clexanul ... acum sa revin la eco cu inimioara atunci s-au sesizat 2 hematoame desi de 2 saptamani si 2 zile faceam clexane, de 2.5 ani luam acid folic, de dupa nastere tromboass, de o luna buna femibion ... asa ca dna dr mi-a recomandat sa imi fac si analizele pentru PAI si Factor XIII asa am descoperit PAI hetero, de la 5 saptamani si 4 zile, repaos mai mult la pat, la 8 saptamani deja bebe era mai mare cu o zi hematoamele s-au resorbit partial, la 9 saptamani si 3 zile, am avut o sangerare, mai bine zis s-a vazut ca am eliminat o bucatica mica de cheag si atat. Dna dr era plecata la congres, i-am trimis mesaj si am stat in pat aproape tot timpul. Ieri la 12 saptamani si 4 zile bebe era f activ, mai mare cu 2 zile, hematoame deloc. Cam asta a fost ...

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Bun, e bine ca s-a oprit. Tu nu iei nici aspirina? A, luai anticoagulant deja din cate imi amintesc. Dac durerea de sani e inca prezenta, cred ca e bine. Cand am pierdut in mai, mi se oprise brusc durerea de sani, de seara pana dimineata urmatoare. Vad ca iei progesteron destul de mult. Ti-ai facut analiza de progesteron si e mic sau din cauza sangerarii ti-e prescris?
Eu mai slabut cu miscarea, mai ales ca nu am nici dr aici... Ieri am stat in pat toata ziua, pana dupa-amiaza cand a venit fata de la scoala. Ma misc ca un ousor...
Sper sa ai rezultate super la echo. Nu-ti mai poti lua concediu?

Mergi la inceput

Paula multumesc pt detalii. Am as o strangere de inima... Eu abia pe luni pot sa fac echo, iar heparina nu mi-a prescris nimeni. Aici nu se da fara reteta. Toata lumea a zis mergi cu aspirina pana avem analizele si echo. Dar numai eu stiu ce e in sufletul meu! Par sa se bazeze pe faptul ca MTHFR heterozigota e mai putin rea... Doamne ajuta-ma!
Musette, eu am aflat un remediu pt constipatie la prima sarcina si tinea la mine. 2 kiwi dimineata, pe stomacul gol. Poate merge si la tine.

Mergi la inceput

Paula, pentru PAI hetero ti-a recomandat repaos sau pentru hematoame. Cat timp ai stat in pat? Mie imi expira concediul medical luni si nu stiu ce sa fac, iar medicul meu nu are experienta cu mutante ca mine. M-am programat la altul dar vine din concediu abia pe 10 oct.
Ma poti ajuta cu un sfat? As vizita-o chiar si pe doctorita ta daca m-ar primi in week-end. Eu sunt di Timisoara.
Multumesc.

in 5+

Mergi la inceput

Bebeta eu iau Fragmin de 5000 si am inceput de la 3 saptamani (cu 2500 initial). Nu mi-am dozat progesteronul in timpul sarcinii, mi-au dat pentru mentinere. Sambata cand refac BHCG o sa dozez si progesteronul, desi fiind pe tratament... nu stiu ce-o sa iasa.
Multumesc de sfatul cu kiwi, desi va fi un supliciu... mi se strange pielea in spate la tot ce presupune gustul acru

in 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Musette, Bebeta, P@ulici, felicitari pentru burtici!
P@ulici, ma bucur tare mult, te stiu de ceva timp, am votat proiectul tau! Ne incurajezi pe toate! Nu exagerez cand spun ca esti o adevarata inspiratie!
Danezza, ma bucur ca sunteti maricei!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput