Operatie polipi la 1 an si 10 luni

Operatie polipi la 1 an si 10 luni | Autor: Ralukutzza

Link direct la acest mesaj

Pe scurt asta ne-a fost recomandat...dupa o luna si jumatate de sforaituri noaptea, sufocari, tuse pana la voma in fiecare noapte din cauza ca respira pe gurita, vizite la oRL in fiecare saptamana, schimbat 3 tratamente toate continand o doza mai mica sau mai mare de cortizon,usor rosu in gat constant.Urechiusele nu sunt afectate (a facut audiograma) insa nara dreapta este complet astupata.Dupa spusele medicului( Vlad Postelnicu de la Medlife) polipii sunt extremi de mari,fff inflamati si sanse sa se reduca nu prea mai sunt daca dupa atata tratament cu cortizon nu au dat inapoi.
Ne-a programat pentru noiembrie insa mi-e fff teama pentru ca este micuta, sensibila si mi-e fff teama de anestezia generala.
Cateva sfaturi de la mamici care au trecut prin asta ar fi binevenite.Exista altceva ce putem incerca ??? nu este totusi cam micuta ca varsta ? si-a operat cineva puiul atat de mititel?

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

mai cere macar o parere.
Dr Dan Gheorghe - Budimex si Sanador
Dr Adrian Tudor (printre primii sau singurul care fac audiograme la bebelusi/nou nascuti)- Gr Alexandrescu si Clinica Urechii
Dr George Mincu (mana dreapta a prof Sarafoleanu) - Sf Maria si Sanador

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Baietelul meu mijlociu are probleme de cand s-a nascut. Acm are 3 ani. Polipii si amigdalele foarte mari, raceste destul de des. Intensitatea sforaitului de noapte e variabila, in functie de cat de bolnavior e. Dar sforaie si sanatos si noaptea respira numai cu gurita deschisa. Cortizon, am luat numai pentru bronsiolite, desi ne-au mai dat ceva picaturi nazale cu cortizon. Cati pediatrii l-au vazut au zis acelasi lucru: operatie. Nu are probleme cu urechiusele, desi a facut o otita anul trecut. Insa incep sa-mi pun problema daca n-are cumva din cauza polipilor dificultati la vorbire (nu reuseste sa pronunte anumite sunete).Ce sa spun, da e mai bolnavicios decat ceilalti doi care nu au polipi, dar nu-s chiar sigura ca asta e singurul motiv.
EU n-am avut si nu am inca curajul sa-l operez. Si voi impinge cat mai mult momentul, in speranta ca nu va mai fi nevoie. Mai e ceva. Unii copii cu sau fara polipi racesc mai des decat altii, mai ales la o varsta foarte mica. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

si eu zic la fel ca theo, mai cere o parere.
Noi l-am operat pe David la 5 luni de polipi si la 4 ani de amigdale. La dr. Gheorghe, a fost cel mai mic pacient operat de polipi de pana atunci. Nu mai manca, nu luase in greutate in ultima luna asa ca pediatra a zis c-ar fi necesara parerea unui ORL-ist pt. ca dupa parerea dumneaei are polipi. Ne-am dus la dr. Gheorghe, care prima data a zis ca nu se poate sa aiba polipi, ca-i prea mic, l-a investigat si i-a dat dreptate pediatrei, a zis ca are nasucul plin, respira pe gura si de asta nu putea manca normal(nu era inca diversificat) mai mult, intr-o saptamana l-a operat. Anestezia a fost pe masca, si-a revenit repede, nu l-am scos afara vreo saptamana si cam asta a fost tot, n-am mai avut probleme, nu s-au refacut. Dupa ce-a inceput gradinita, am inceput cu amigdalele, erau oricum hipertrofe asa ca in primul an de gradi am avut mereu probleme, il pazeam noaptea pt. ca aveam impresia ca se sufoca, a facut cateva otite cu lichid incat la un moment dat s-a pus problema de tubulete si pe la 4 ani si cateva luni l-a operat si de amigdale. Acum are 7 ani si n-am mai avut probleme, poate a mai racit usor odata pe an dar atat.

sanatate multa,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri
Theo ...am sa ma duc sa mai cer o parere, doua la medicii indicati de tine.
Am uitat sa va spun ca pe langa polipi medicul mi-a spus ca fetita mea are piramida nazala "mai aplatizata" (eu am observat de mica ca nu are oasele piramidei formate bine insa toata lumea a zis ca sunt nebuna ) si sa aplatizarea asta ar agrava si mai tare in situatia in care se inflameaza polipii si ca de aceea nara dreapta este complet astupata.Acum de doua zile nu i-a mai iesit nimic din nas, nici la aspirat, nici cand plange etc nu curge nimic, deci mucozitati nu mai are acolo dar inca horcaie noaptea, respira ff greu si infunda...si atat ziua cat si noaptea respira predominant pe gurita si vorbeste "nazal"
Sa vedem ce spun si ceilalti medici...va multumesc pt raspunsuri inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Ralukutkza, cand l-am operat pe Darius (5 ani) a fost in salon cu o fetita de 2 ani si 2 luni, totul a decurs f bine, mai greu a fost pt mama, pt ca, dupa ce s-a trezit, s-a agitat continuu, nu avea stare si plangea mereu ca vrea sa plece. Asta e partea dificila la cei micuti, ca nu inteleg ca trebuie sa stea linistiti ca sa plece cat mai repede.
La Budimex anestezia este pe masca, dureaza f putin, operatia nu este traumatizanta pt copil, asa cum este operatia clasica (folosind anestezie locala). Cand s-a trezit dupa anestezie, Darius m-a intrebat de ce nu-l opereaza mai repede, ca vrea acasa. Nu-si aminteste absolut nimic dupa momentul in care i s-a asezat masca pe fata si nici din perioada de semiconstienta de dupa operatie.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

Raluca, eu sunt una dintre cei ce au operat copilul la o varsta mica (2 ani si 2 luni).Nu vreau sa intru in amanunte , vroiam doar sa te rog sa nu cumva sa o operezi la IOMC, daca chiar te hotarasti sa o faci.Imi pare rau sa spun asta, insa parerea mea e ca acolo copiii sunt tratati efectiv ca niste animale, se opereaza in cabinet, pe banda rulanta, doar cu anestesie locala si sedative foarte puternice.

Se poate sa fie avut eu ghinion, insa am vazut destul de multe cazuri nasoale cat am stat internati(7 zile, am stat pt alte probleme).Nu as dori sa mai treaca si alti copii prin ce a trecut baiatul meu.

Va doresc multa sanatate si sper sa iei cea mai buna decizie.Aaa, si mai vroiam sa adaug ca acea operatie traumatizanta nu a rezolvat nimic in sanatatea baiatului meu, ba chiar din contra.Iti doresc succes sa gasesti medici competenti, sunt convinsa ca exista.Din cauza acelei interventii, eu nu mai am acum incredere in nici un medic, si nu imi fac curaj sa-i pot face o alta interventie, necesara de altfel.

Imi pare rau, sper ca nu te-am descurajt prea mult.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Bertha
Cristina , stai linistita ca nu m-ai descurajat, daca este nevoie sa facem operatie m-am inarmat si cu bune si cu rele, dar oricum operatia cel mai sigur o vom face la Medlife si o va face cu laser...eu in spital de stat nu mai intru niciodata cu copilul meu...am fost odata cu ea cand avea 10 luni la GR.Alexandrescu si am plecat de acolo dupa 2 zile mai bolnava decat am ajuns, psihic nici acum nu este recuperata complet dupa acea experienta.

Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

cand am avut probleme cu polipii la baiat am fost la Dr.Gheorghe la Budimex. noi am scapat de operatia. aici am scris ce tratament ne-a indicat:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156891&whichpage=1

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Raluca, Dr George Mincu are lucrari / studii legate de sforait. Acum, ca am citit despre aplatizarea piramidei nazale ma gandesc ca ar fi indicat sa obtii si parerea lui.

mami de theo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Raluca, Dr George Mincu are lucrari / studii legate de sforait. Acum, ca am citit despre aplatizarea piramidei nazale ma gandesc ca ar fi indicat sa obtii si parerea lui.

mami de theo

Mercic mult de tot...maine dimineata fac programare la dansul si mergem sa vedem ce ne spune,poate ne spune si mai mult despre aplatizarea piramidei nazale, medicul de la Medlife ne-a spus doar ca nu avem ce face si daca o mai deranjeaza cand o fi mare se poate opera dupa 18 ani.

Mergi la inceput