Moldovence aspirante sau gravidute(28)
Raspunsuri - Pagina 12
Delphinas spune:
noroc ca tb sa mai si mananc ceva ca sa citesc si sa raspund. azi am o zi super aiurea la munca si se prevede si mai si.
silc si eu vreau, inca nu am apucat sa scotocesc google-ul in lung si in lat.
aseara ne-am vazut cu bb, insa de data asta a fost foarte rusinos si a tinut mereu mana intre piciorute. poate data viitoare la morfologie.
silc cand e mai indicat sa o fac? in ce saptamana?
T
silc spune:
delphi uff, nu te stresa cu munca ca nu are rost si nici nu munci cat pentru 2 persoane ca nimeni nu-ti face statuie.
referitor la carte incerc sa o gasesc free in format electronic sa o printez. am gasit-o cu bani intr-un format destul de mare in versiune pdf si nu-mi place. tre sa fie format normal, iar daca nu o gasesc in format normal - pdf vreau sa o cumpar in formatul original. cand am noutati referitor la carte postez.
referitor la morfologie, noi am facut in saptamana 19 si atunci s-a vazut clar ca este baietel. pe urma am facut un eco la o luna si nu a mai vrut sa ne arate din prima, o trebuit doctorul sa-l zgandareasca ca sa ne arate. io cred ca ar fi bine sa lasi sa treaca o luna de la eco ca sa faci din nou. na, teoretic sunetele nu-l afecteaza pe bb dar nu exista teste facute pe o generatie de mame urmarite cu eco 4D care sa ateste cu siguranta asta.
25+
Delphinas spune:
silc sa stii ca nu ma stresez, doar ca nu vad rostu tipetelor cand totul se poate face cu mult calm. dar am invatat sa le mai pun si la spate, mai ales acum in aceasta perioada minunata pt mine.
o sa astept cam o luna sa merg la morfo. o sa sun sa ma programez totusi, ca cine stie cand oi gasi vreun loc la iliev
T
alinutz007ro spune:
Salutare, fetelor.
Am disparut de pe net ca a fost aglomerat la serviciu si cand ajung acasa nu mai am chef sa deschid calculatorul, incerc sa stau mai mult in pat, ca tot mai am contractii destul de dese...
Bebelusul este voios si miscaret, tot asa -dupa ce mananc, sau de dimineata, ba chiar si noaptea mai are chef de joaca.
Acuma iau niste antibiotic plus o groaza de alte pastile (vitamine la greu), ca am un streptococ. Eu sper ca daca mai am vreo infectie, sa fie tratata cu antibioticul asta, ca am citit ca infectiile sunt cea mai frecventa cauza a contractiilor (sper sa am colul lung si inchis pana la termen).
Oricum, de saptamana viitoare o sa fie mai lejer la serviciu si o sa fiu mai odihnita si voi avea cum sa ma menajez mai mult. Tot atunci m-as duce din nou la dr sa vad cum e bebelu si colul, ca mi-e cam frica din cauza contractiilor... Ultima oara, acuma 2 sapt cand am fost la gineco, nu a avut timp sa ma consulte, doar s-a uitat pe analize si mi-a recomandat medicamentele, zicand ca daca nu sunt mai dese contractiile, e in regula...
Voi ce stiti despre contractiile astea timpurii? (sunt nedureroase)
Delphinas, la Iliev e bine sa suni cat mai devreme, ca e f ocupat. Stiu ca e foarte vestit, dar asta nu inseamna ca e perfect. Tu la ce dr esti? La dansul?
Silc, unde ai fost la cursurile prenatale? Cand ajung la dr. mea, o s-o intreb si eu de cursuri. Ma intereseaza si pe mine cartea, daca o gasesti. Eu mi-am cumparat de curand "bebelusul -manual de utilizare" - ca sa incepem sa adunam ce ne trebuie pt bebe. :)
Marig, ce mai faci?
Pogonici, mult succes!
Alinushali, sarcina usoara iti doresc!
Delphinas spune:
alintza nu cred ca sunt bune contractiile atat de devreme. cred ca ar tb sa te menajezi mai mult. si mie mi-a zis aseara ca as avea colul deschis, insa la eco endovaginala s-a vazut ca e inchis si luuunnngggg, deci de bine. in schimb mi-a zis ca am inca placenta jos, dar mi-a zis ca nu ar fi o problema ca mai e timp sa urce.
nu sunt pacienta lui iliev, insa vreau sa fac morfofetala cu el. stiu ca numeni nu e sfant, dar cred ca e cel mai bun pe zona moldovei.
cartea cu pricina cred ca am gasit-o eu azi pe net. da-mi un pm cu o adresa de mail sa ti-o trimit maine.
ai grija de tine ca e mai important.
T
medeea_vs spune:
Off...am scris un mesaj si nu mi l-a luat.

Deci Delphi, spuneam sa fii pregatita cu banuti la tine ca daca nu sta bebe sa-l masoare in timpul alocat tie te trimite la plimbare si te cheama dupa o ora-doua si te taxeaza din nou.
32+
silc spune:
delphi ai PM si iti multumesc inca o data.
alinutz cursurile prenatale le-am facut la cuza-voda. suni si cand fac o noua echipa te contacteaza ei. pentru tatici se mai dau inca 10 zile de concediu, in afara de cele 5 zile obligatorii. si avantajul este ca nu dureaza mult, sunt 2 sedinte de cate o ora jumatate. plus ca discuti atat cu anestezistul cat si cu neonatologul si poti sa iei o decizie in ceea ce te priveste, ce fel de anestezie sa faci daca faci cezariana, daca nasti natural poti opta pt un gel care se gaseste in farmacie, etc, ce beneficii are laptele de mama, cum sa te protejezi dupa nastere, ce produse sa folosesti pt bb-ul tau, etc.
pupici la toate fetele si o noapte linistita.
25+
Delphinas spune:
poftim? adica am un anumit timp la dispozitie? si daca nu sta, ma trimite la o plimbare si sa revin. ii revin eu poimarti la primavara. pai sa-mi fie cu iertare, dar dr mea e super fata de ce spui despre el. a stat saraca sa-i masoare pliul nucal de credeam ca prindem radacini acolo. si de fiecare data cand ma vad cu ea, stie ca am un super agitaticus in burta care sta numai cum nu trebuie. de exemplu miercuri l-a bibilit pe toate partile pana sa-i prinda piciorusele sa i le masoare. si s-a chinuit sa-l determine sa ia manuta dintre picioruse sa vada si ea ce e acolo, insa el sanchi.
cand o sa prind legatura la cabinet la iliev o sa intreb si asta. daca imi da cu praf de plimbare atunci il salut si eu din mers.
oricum dr mea mi-a spus ca mai vine cu un coleg mai profesionist decat ea sa vada 2 perechi de ochi. si mi-a spus ca nu ma va tine legata de ea daca ceva nu stie sau o depaseste. si asta am apreciat la ea.
cam pe cand ai intelnire cu gemenii medeea? am asa emotii pt tine si ma bucur nespus.
silc ti-am lasat un link pe PM.
restu fetelor pe unde sunteti?
T
medeea_vs spune:
Da, am o prietena care a facut la el si asa a patit. Din cauza ca nu statea a platit 2 sedinte. Eu cea de 22 de sapt am facut-o la Bacau si la fel pana i-a masurat pe amandoi...s-a chinuit un pic si asta de 32 am facut-o la Nemescu la Iasi dar acum ai mei sunt cuminti ca nu mai au loc unde sa se desfasoare si stau de nevoie.![]()
Noi speram sa ajungem pana pe 20 noiembrie cand facem 37 de saptamani ca sa fim in grafic. Deocamdata nu sunt sunt semne ca ar dori sa iasa. Ca doar asa ne-am inteles de la inceput.
Mie mi-e din ce in ce mai greu...ies din casa o data la 3 zile. Burta a crescut ca ei cate 2 kg fiecare acum, plus lichid si placente...se sperie lumea care ma vede. Asa ca stam cocotati in varful patului si atat. Asta e...mai suportam noi 4 saptamani asa.
Tu cum esti? Ai un Teodor?![]()
32+