Floricele de Liliac mai - iun 2010 (24)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

vivela, ai mare dreptate in ceea ce spui, si la fel gand si eu
dar nu mai stiu la ce dermato sa mai merg
am mers la budimex.

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Ale, si mie mi-a recomandat dr-ita pediatru la care am fost ieri Vitella Ictamo pt dermatita atopica - Patricia are pe picioruse o forma ft usoara. Nu are cortizon, ar trebui sa fie safe. Eu voi incerca intai remediul homeopat recomandat de Vivela si daca nu functioneaza oi lua si crema asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Buna seara!
Se pare ca este ceva in aer de atatia copilasi sunt bolnaviori, si Claudia mea a avut 3 zile la rand temperatura, din fericire Dragos nu a luat si el.
Legat de dermatita atopica, fetei mele i-a aparut la varsta de 7 luni, iar in ultima perioada i-a mai disparut. La ea s-a manifestat ca niste bubite aparute pe fata si pe manute.

Tineti-mi pumnii ca maine voi lua rezultatul de la biopsie si sper sa fie bine.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

Doamne ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monyca.C

Virgi...ce sa-ti povestesc..ptr mine e greu, destul de greu mai ales ca sunt singurica, sotul pleaca dimineata si vine seara, nu-ti mai zic si de delegatii care sunt si ele..uite spre exemplu acum sunt singura cu ei doi ..bine ca maine seara se intoarce..oricum mare lucru nu ma poate ajuta..mai o ia pe Eva si-i mai face o baita sau se uita pe carticele dar nu f des deoarece e sleit si el cand vine acasa..de parca eu as fi strong..dar ma rog..nu mai zic nimic...dimineata ne trezim ii fac in primul rand bibe cu laptic Evei, apoi trec la bebe care trebuie cremuit, schimbat, papat..apoi trec la facut papa ptr noi..mai nou si ptr el.. il pun pe masa mare din sufragerie astfel risca sa si-o ia din cand in cand de la Eva..am gasit-o o data urcata si pe masa la el..pana am ajuns in fuga la ei mi s-a parut o vesnicie..am zis ca vor cadea amandoi cu masa...il culc pe el separat intr-o camera dar f greu ca Eva urla, canta, tranteste jucarii, se baga in sifonier si-mi scoate toate hainele si fuge cu ele..dar in cele din urma mititelul s-a obisnuit in galagia asta si adoarme..apoi urmeaza ea..neaparat pe picioare altfel nu avem sanse..dar dupa cateva ture de cazut, de rostogolit, de ras in hohote apoi urlat cat o tin plamanii.....are o energie fantastica copilul asta..e o diferenta asa mare intre copii mei..sotul le zice luna si soarele..

Cu iesitul afara ..e mai complicat dar tot imi fac timp si ies cu ei daca nu in fiecare zi la doua zile tot ies..in cazul in care nu ploua..bebe este in carut..ea pe jos..nu mai sta in carut de pe la 1 an..plange si vrea pe jos..eu ma bucur ca face si ea miscare si se mai oboseste...cand nu mai poate trebuie s-o iau in brate si imping la carut..ce pot sa-i fac..
in parc alearga in toate directiile..vrea uta, tobogan, nisip, galetuse..bebe mai vrea titi si trebuie sa stau cu ochii pe ea ca dispare un' doi'

Cateodata simt ca nu mai am putere si-mi tremura picioarele, abia astept sa vina seara sa dorm..nu credeam sa ajung sa-mi doresc vreodata asta..nu mai stiu ce inseamna un film..adorm la el..sau o carte..o incep si uit unde am ramas..

Astazi cand gateam mi-a scos toti cartofii si toata ceapa si i-a insirat prin toata casa, apoi juca fotbal cu cartofii..am zis ca inebunesc..pune aspiratorul, sterge pe jos..

Faza frumoasa e ca am visat zilele trecute ca am ramas iar gravida..i-am zis sotului si a inceput sa rada..a zis ca abia asteapta sa-l intampine 3 pici la usa
si eu unde voi fi atunci ?????

Mamica fericita de EVA PARASKEVA (22.09.2008) si mic, mic NICOLAS TIMOTEI (20.04.2010)

"Nimic nu este mai mare ca omul cu Dumnezeu si nimic mai mic decat omul fara Dumnezeu"

''Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga...''

Monica, sincer... ma sperii, da' rau, nu asa... Eu nu stiu cum rezisti la ce povestesti aici, cred ca esti in permanenta franta de oboseala si cu nervii prastie, macar noaptea dormi? si eu vreau bebe 2 dar cred ca o sa las vreo 3 ani intre ei ca altfel mi-e teama ca nu m-as descurca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

Crissy sincer sunt prastie cu nervii...mi-au aparut si niste pete maronii pe piele..mama zice ca s-ar putea sa fie de la ficat..oboseala si stresul isi spun cuvantul :(

noaptea dorm si eu intre 3-4-5 treziri de alaptat..depinde de el..de multe ori vrea si din ora in ora..intr-o seara m-am trezit speriata ca nu stiam unde e..nu l-am vazut langa mine si-am sarit ca arsa la patut..cred ca prin somn m-am trezit si l-am pus la loc dar nu mai tineam minte...mai greu e in zilele cand sunt singura ca acum..trebuie s-o adorm pe ea intr-o camera, apoi s-o iau in brate si s-o mut cu mine in pat..nu va zic ca noptile se trezesc unul pe altul si incepe circul..cateodata ma pun in fund si rad singura de ce vad si eu...

azi de dimineata cand a plecat sotul, nu am mai mutat-o in camera cu mine si am lasat-o sa doarma linistita pana pe la 8 cand am auzit-o ca plange..am luat-o la mine in camera si a inceput sa se joace pe jos..am atipit cred ca 5 min..eram franta..si m-am trezit cu un pumn in ochi ..am vazut in ceata 10 min dupa..il zgaltaia pe Nicolas in patut..a trebuit sa ma ridic spasita..

sfatul meu de "patita" sa zic asa..daca nu are cine sa te ajute cu bebe..lasa un timp intre ei..macar sa te poti intelege cu unul...si sa te poti ocupa cat de cat in liniste de cel mic..
pe de-o parte e bine caci cresc impreuna..se joaca unul cu altul..scapi de-o grija sa zic asa..pe de alta parte e o munca infernala cu doi copii mici apropiati de varsta...

din cauza asta nici nu mai apuc sa scriu pe forum..doar va citesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Bun regasit!
Am absentat o zi si ati si “dat la spate” un capitol si ceva! Am teme, nu gluma pentru azi!
Ieri am facut o groaza de treburi placute, in familie, tati ne-a gatit si rasfatat si sfirsitul zilei l-am petrecut vizionind filmul The Babies, primit prin bunavointa Virginiei. Corina – multumesc si tie pentru cit de draguta ai fost!

Azi am fost la chirurg cu Mateo, in privinta fimozei ce ne-a dat batai de cap saptamina trecuta – poate ca e mai bine ca am asteptat – ni s-a infirmat vreo problema, ba chiar ni s-a recomandat sa lasam in pace zona, sa facem igiena cu grija, fara a forta, ca natura isi va face treaba si ca la 13-14 ani, in dificila perioada a pubertatii acel preput are scopul lui – cred ca am idée despre ce a vrut sa spuna doctorul… Sabina, ai avut dreptate, Aprodu nu e fixat pe operatii!

Voi incepe cu tine, NicoletaB, stiu bine cum te cheama, esti inconfundabila!
Dumnezeu a vrut sa nu am timp de forum aproape 2 zile, poate ca daca citeam si raspundeam sub impulsul momentului nu manifestam acest calm: acum insa tratez cu ignoranta si acest nou mesaj veninos si iti intorc si celalalt obraz! Ar fi nedrept din partea mea sa imi privez copilul de dragostea si atasamentul in care mi-am propus sa il cresc si sa port discutii fara scop, in mediul virtual, cu o persoana a carei fatza nu o cunosc! Am incheiat aici orice schimb de sageti, vorba Vivelei, si e ultimul mesaj la care-ti raspund - daca acesta poate constitui un raspuns.

Laura, am la favourites blogul tau!

Teuta, nici eu nu cred ca e cazul de dieta la sugar – va slabi cind scapa la picioare, spun cunoscatorii! Mateo are 7740 g la 65 cm, noutatea zilei de luni.

Corina, cred ca voi renunta la ideea de bibe, mai ales ca stiu ca se ineaca – mama e destul de slaba de inger, nu vreau sa expun pe niciunul din ei la evenimente neplacute, in lipsa mea, mai ales ca stiu cit de tare ma panichez eu cind mi se ineaca la supt…
Si noi incalzim in perioada asta casa cu un calorifer – de catre alti consultanti, ni s-a recomandat calorifer, in defavoarea aerotermei, care usuca aerul excesiv. Ne-am mai luat oricum si un umidificator – a fost in promotie la Praktiker, vreo 70 lei – insa nu l-am pus inca in folosinta pt ca nu avem higrometru – are cineva idée unde gasesc, san u fie incorporat in statie meteorologica sis a coste 5 milioane???

Cris, de ceva vreme suntem pe Pufies, la recomandarea Vivelei, Alinei – am renuntat si la Premium Care, si la Active Baby de la pampers – incearca si tu.

Nikolett – nu-ti face griji, nu mor caii cind vor ciinii;)! Eu sunt aici si voi continua sa postez!

Inca mai am de citit…sper sa aduc “la zi” in noaptea asta – insa vreau sa vedeti (poate ati vazut deja) – e deschis topic intitulat “opinia publica dezavueaza alaptarea” pe DC, pe tema comentariilor din EVZ, si “disputa” s-a purtat in aceeasi zi in care s-a “fiert” si pe forumul nostru subiectul “alaptat”. Ma socheaza opiniile unui moderator – nu am citit tot, am frunzarit, ca sunt 24 pagini: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156982&whichpage=18

Back!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Mda. Nu e usor cu 2 copii. Daca sunt apropiati de varsta este f greu la inceput, apoi cand mai cresc, scapi deodata de 'povara' pt ca incep sa se joace, comunica aproape la fel, etc, etc.
La distanta mai mare...repeti aceleasi lucruri pe rand.

Dar e foarte frumos sa ai mai mult de 1 copil.
Foarte frumos.
Nici nu-mi imaginam.

Sunt la ora visarii cu ochii deschisi

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Despre imbracatul de noapte: am trecut la pijamalutze, cu labuta goala – ca doar e baiat mare si sta invelit! Avem pijamale si din 2 piese, si tip salopeta, insa mi se pare ca ii place sa isi simta picioarele goale, sa le atinga unul de altul!
Of, si ce poze dragutze am pe tema asta, insa nu reusesc nicicum sa intru pe webshots. Am incercat sa instalez Flash Playerul – imi dadea un conflict din cauza antivirusului. Am dezinstalat antivirusul, am pus flash playerul si genereaza in continuare un conflict, insa nu stiu unde…sau de ce nu ma pot conecta…

Cris - n-aveam nici o idee cum e cu apa, chiar daca as fi fost pe-aici la momentul in care ai intrebat!

Vero - singurele tetine pe care le am eu in casa (ca nu am facut achizitii inutile, sa nu ma tenteze si sa nu irosesc bani) sunt de la CHicco, 0-3 luni, gaurica micaaaa... acolo cred ca s-ar enerva...
Si pin' la urma cred ca e mai bine sa pot sa ma intorc eu de la nunta sa il alaptez daca se trezeste... pt ca are un program imprevisibil, in fiecare zi e altfel.

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Buna dimineata,

Sunt in trecere pe aici, dupa ce am lecturat toata seara, printre tipete si chiote, cate o pagina, cate doua... pana am ajuns cu cititul la zi...

S-au discutat mai multe subiecte si nu mai stiu exact la care voiam sa spun si eu ceva... Dar apropos de diversificare si BLW, vreau neaparat sa va povestesc ceva:

In seara aceasta, i-am dat Sofiei, din nou, mar (Ioana, apropos, am bagat la tartacuta recomandararea de a nu da fructele crude intr-o prima faza... dar n-am inteles de ce). Ca sa-i fie mai usor sa tina in mana bucatica, am lasat feliutele cu coaja cu tot. A fost mult mai bine, nu i-au mai alunecat din manuta si... a mancat realmente 3 felii! Adica i-au cazut din gurita tot feluld e bucatele pe jumatate ”topite” in gingii, dar restul de jumatate i s-a dus in stomacel... Dupa ce ieri ma plangeam ca fetele mele nu stiu sa inghita, azi constat ca stiu si sa sfarme in gingii mar crud, si sa-l inghita!

Si, binenteles, la un moment dat, s-a innecat. Si, pentru prima oara in viata ei, a tusit exact ca un om mare... cu putere, cu capul inainte, incercand sa-si elibereze gatul... Natura lureaza pentru protectia omului, de la nastere deja. Am lovit-o pe spate, usor, si i-a sarit bucatica de mar ca la Alba-ca-Zapada. Eram langa ea, am vazut-o, am intervenit, nu s-a intamplat nimic, din fericire nu s-a speriat nici ea.

Am vazut ca intradevar distinctia dintre felul cum s-a innecat cu marul si felul cum se inneaca cu lapte e de la cer la pamant. Citisem pe unul din siturile de autodiversificare ca, de fapt, cand sunt in pericol de a inghiti accidental o bucatica mai mare de hrana, aceasta bucatica se opreste - de fapt - foarte sus in gat, fara a pune in pericol caile respiratorii ale bebelusului. Si e suficienta o bataie scurta pe spate, pentru a-i scoate bucatica din gat.

Cu alte cuvinte vreau sa va imbarbatez pe toate si sa va indemn sa ganditi pozitiv... perioada de experimente abia acum incepe, iar inncecuri vor fi cu sutele. Important e sa ne pastram calmul si sa reactionam prompt, fara panica, fara pesimism...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Laura, te rog da-mi si mie adresa... sunt o impatimita a blogurilor!

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput