urgentissim ajutor biscuiti simpli
Salutare -
Am cumparat niste forme "de taiat biscuiti" si ai mei ma preseaza sa le folosim - dar eu nu stiu nici o reteta (si n-am nicio idee) in afara unor biscuiti cu unt - pe care oricum nu-i mananca.
Am nevoie de un aluat de biscuiti economic , rapid, care sa se poata taia cu formele si sa fie comestibil (cat de cat) dupa ce il coc.
Please, help, diseara tre sa ma duc acasa cu lectia invatata
La comestibilitate as putea renunta la o adica...
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Raspunsuri
roxanaz spune:
ieri am facut o tura de biscuiti pentru rontaiala. din aluatul de crusta de tarta al lui Jamie
adica:
250g unt
500g faina
un praf de sare
200g zahar
arome - am pus coaja de portocale si esenta de portocale
4 galbenusuri
4 linguri lapte/apa rece
am amestecat putin untul cu sarea, galbenusurile si zaharul, am turnat apoi toata faina si am omogenizat cu ajutorul laptelui. nu dureaza mai mult de 10 minute. am facut sul aluatul si l-am lasat al frigider. se lasa minim o ora. l-am lasat de data asta 2 zile ca nu am apucat sa ii fac ieri.
dupa ce se scoate aluatul din frigider se intinde nu prea subtire, se taie in forme si se pun in cuptorul incins la 180 grade, cam 10 minute - trebuie tinuti sub observatie sa nu se arda!
daca mai aveti timp si chef ii ornati, daca nu... nu
Roxana
corap spune:
pai dak ma apuc de reteta asta, sigur si la mine dureaza 1 zi aluatul, 1 zi coptul si 1 zi ornatul ... pana-n week-end sunt gata
multam, roxana, suna yummy reteta - cred ca o sa-i fac de craciun - ca at eu fac masiv biscuiti cu copiii atunci si cadorisesc copiii de la gradinita (anul trecut am facut atat de multi ca am dus si pe la serviciu, nu numai la gradi - anul asta clar tb sa schimb reteta)
totusi sper ca azi sa ma pricopsesc cu o reteta instant
FEBRUARIE thing-a-day
roxanaz spune:
pai stai, ca o poti face si instant . adica lasi doar o ora aluatul la frigider si ii mancati neornati
R
corap spune:
pai toata distractia e cu ornarea - fi-mea are 3 ani si numai zorzonele si faramitele si ornari viseaza (de mancat nu prea :)
FEBRUARIE thing-a-day
maria_alexia spune:
www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13807/Spitzbuben/" target="_blank">fursecuri 1
www.culinar.ro/retete/gateste/3/324/7392/dulciuri/checuri/fursecuri-cu-visine" target="_blank">fursecuri 2
Sau diverse retete pentru turta dulce.
Sa ne povestesti si sa ne arati ce-a iesit
lulu77 spune:
azi am executat reteta roxanei de biscuiti, am adaugat in aluat si cioco rasa, si au iesit absolut bestiali. 3 tavi. 2 tavi s-au mancat rapid la cafeaua de dimineatza intre prieteni.maine mai execut o portie.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
lulu77 spune:
ieri am facut din coca de biscuiti, prajiturele mici, stil pachetele chinezesti, umplute cu felii de piersica si mere, cu putin zahar brun deasupra.O bunatate!!!!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Am produse la bazar umanitar