La Dovlecelu' Vesel (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Citat:
citat din mesajul lui happy_uka

Mai, daca e sa vina iarna scarboasa, eu ma gandesc sa ma nimeresc la teki acasa si sa ma prinda zapada acolo tare mi-a mai placut si poate fac schimb de experienta copiii nostri, carina il invata pe stefi sa danseze, el o invatza cuvinte elevate ..
ar fi perfect, frag si hippy aproape de noi ... zapada sa se astearna lin...bicicleta era glabena..

_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo

Vise taica, vise!

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Ai ma Alex ca esti si tu in vis, veneai pe "la noi" cu printzesa si noi stateam ca madamele la o barfa, iar copiii se jucau frumos in tarc
..nu?..sa despachetez? ...bine...am avut si eu un vis..

_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aricelul spune:

Cum alegem aparatul de aerosoli pentru copii?

In sezonul rece multi copii prezinta in timpul asa ziselor „raceli banale” si afectari ale bronsiilor care duc apoi la aparitia unui suierat sau „haraiala”, manifestari cunoscute sub denumirea de wheezing.
In acelasi context se pot produce si exacerbari la copiii cu astm bronsic.
Tratamentul recomandat in aceste situatii este de cele mai multe ori cel inhalator, cu aerosoli.

Avantajul lor este acela ca substanta medicamentoasa ajunge direct in plamani, fara sa fie nevoie ca bebelusul sau copilul sa inghita multe siropuri.
In plus particulele de aerosoli vor actiona direct acolo unde este nevoie.

Aerosolii sunt folositi de multe secole pentru tratamentul afectiunilor respiratorii, cercetarile ultimilor ani aducand insa progrese considerabile in acest domeniu.
Pentru terapia inhalatorie, s-au realizat diferite forme terapeutice, fiecare reprezentand o combinatie unica intre substanta medicamentoasa si dispozitivul folosit.

Dispozitivele si tehnica inhalatorie

Exista 3 mari categorii de dispozitive folosite pentru a elibera aerosolii terapeutici:
- nebulizatoare
- inhalatoare presurizate cu doze masurate (MDI)
- inhalatoare cu pulbere uscata (DPI).

Ca principiu, inhalatoarele presurizate cu doze masurate si nebulizatoarele genereaza particule lichide sau suspensii (lichid/solid), iar inhalatoarele cu pulbere uscata genereaza particule solide.

Pentru DPI este necesara o inhalare adanca si rapida de la inceput. Desi tehnica este relativ usor de invatat, adesea copiii mici si pacientii dispneici nu sunt capabili sa aiba un flux inspirator corespunzator.

MDI–urile sunt dispozitive care pot genera o depunere pulmonara mare, dar acest lucru necesita o tehnica extrem de buna.
Inspiratia lenta creste depunerea pulmonara pentru MDI si nebulizari.
Utilizarea MDI impreuna cu spacerele cu valva, mai ales la varsta pediatrica, permite o mai buna coordonare mana-gura si reduce foarte mult depunerea faringiana.

Nebulizatoarele pot folosi doze mari de medicatie, permit mixarea de solutii, iar la nevoie se poate administra concomitent si oxigen.
Ele pot fi folosite cu respiratie normala, fara a necesita o tehnica speciala, fara coordonare. Administrarea medicatiei inhalatorii cu nebulizatorul se poate face si in timpul somnului, mai ales la copii, stiut fiind faptul ca inhalarea de aerosoli este neglijabila la un copil care plânge, iar depunerea de aerosoli este cu 74% mai mare la un copil ,,adormit”. Consuma insa mai mult timp iar dispozitivele sunt mai putin portabile decat MDI sau DPI.

Alegerea dispozitivului care se potriveste cel mai bine nevoilor copilului

Medicatia inhalatorie poate fi administrata cu oricare din dispozitivele mentionate.
Principalul factor care influenteaza insa decizia de alegere a unui dispozitiv este folosirea corecta a acestuia de catre copil sau, cu alte cuvinte, cel mai bun ghid de prescriere al unui inhalator este de a-l alege pe cel pe care copilul poate si il va folosi corect, iar acest aspect este esential pentru eficienta terapeutica.

_

Maria (28.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Istoria umanitatii pe scurt
1. Femeia nu mai accepta sa locuiasca în copac. si plânge. Barbatul descopera pestera.

2. În pestera e frig. Femeia plânge. Barbatul descopera focul.

3. Copii tipa de foame. Femeia plânge. Barbatul descopera toporul, arcul, bâta si pleaca la vânatoare.

4. De la atâta carne, copilul se îmbolnaveste. Femeia plânge. Barbatul descopera si agricultura.

5. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plânge. Barbatul începe sa creasca animale domestice: vaca, oaiea, porcul, gaina, etc.

6. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa cu garnitura de boabe, mâncata de pe o frunza. si plânge. Barbatul descopera olaritul.

7. În pestera e curent si umezeala si din cauza asta copii racesc. Femeia plânge. Barbatul construieste mai întâi un bordei apoi o casa din lemn si piatra.

8. Iarna e frig. Femeia plânge. Barbatul descopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra si confectioneaza haine. Hainele din piele precum si alea din blana put. Femeia plînge. Barbatul descopera pe rând hainele din lâna (care sunt aspre si zgârie - Femeia plânge), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspina) si într-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare - Femeia zâmbeste). Mai târziu, Barbatul rezolva si problema mirosurilor emanate de pieile si blanurile mentionate mai sus.

9. Diverse treburi lipsite de importanta cum ar fi protectia turmelor de animale si stârpirea potentialilor pradatori tin Barbatul departe de casa. Femeia plânge. Barbatul domesticeste câinele si pisica.

10. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. si începe sa plânga. Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile.

11. Femeia se plictiseste de atâta stat în casa si vrea sa-si largeasca orizontul. Normal, începe sa planga. Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca pentru ca femeia e fragila si oboseste repede. În plus de asta, nimeni n-ar vrea sa o auda iar plângând.

12. Femeia simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispozitia pentru excursii, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urâta. Capac peste toate, ca de obicei, Barbatul nu e acasa si oricum nici el n-ar întelege mare lucru. Femeia ar avea asa... un fel de chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul si absolut totul trebuie sa fie sub control si… Pentru a nu stiu câta oara în istorie, Femeia începe sa plânga. Barbatul inventeaza forumul si blog-ul.

--------------------------------------------
Rares-Costin : 4 oct 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Bun gasit!

Citat:
citat din mesajul lui aricelul

Cum alegem aparatul de aerosoli pentru copii?

In sezonul rece multi copii prezinta in timpul asa ziselor „raceli banale” si afectari ale bronsiilor care duc apoi la aparitia unui suierat sau „haraiala”, manifestari cunoscute sub denumirea de wheezing.
In acelasi context se pot produce si exacerbari la copiii cu astm bronsic.
Tratamentul recomandat in aceste situatii este de cele mai multe ori cel inhalator, cu aerosoli.

Avantajul lor este acela ca substanta medicamentoasa ajunge direct in plamani, fara sa fie nevoie ca bebelusul sau copilul sa inghita multe siropuri.
In plus particulele de aerosoli vor actiona direct acolo unde este nevoie.

Aerosolii sunt folositi de multe secole pentru tratamentul afectiunilor respiratorii, cercetarile ultimilor ani aducand insa progrese considerabile in acest domeniu.
Pentru terapia inhalatorie, s-au realizat diferite forme terapeutice, fiecare reprezentand o combinatie unica intre substanta medicamentoasa si dispozitivul folosit.

Dispozitivele si tehnica inhalatorie

Exista 3 mari categorii de dispozitive folosite pentru a elibera aerosolii terapeutici:
- nebulizatoare
- inhalatoare presurizate cu doze masurate (MDI)
- inhalatoare cu pulbere uscata (DPI).

Ca principiu, inhalatoarele presurizate cu doze masurate si nebulizatoarele genereaza particule lichide sau suspensii (lichid/solid), iar inhalatoarele cu pulbere uscata genereaza particule solide.

Pentru DPI este necesara o inhalare adanca si rapida de la inceput. Desi tehnica este relativ usor de invatat, adesea copiii mici si pacientii dispneici nu sunt capabili sa aiba un flux inspirator corespunzator.

MDI–urile sunt dispozitive care pot genera o depunere pulmonara mare, dar acest lucru necesita o tehnica extrem de buna.
Inspiratia lenta creste depunerea pulmonara pentru MDI si nebulizari.
Utilizarea MDI impreuna cu spacerele cu valva, mai ales la varsta pediatrica, permite o mai buna coordonare mana-gura si reduce foarte mult depunerea faringiana.

Nebulizatoarele pot folosi doze mari de medicatie, permit mixarea de solutii, iar la nevoie se poate administra concomitent si oxigen.
Ele pot fi folosite cu respiratie normala, fara a necesita o tehnica speciala, fara coordonare. Administrarea medicatiei inhalatorii cu nebulizatorul se poate face si in timpul somnului, mai ales la copii, stiut fiind faptul ca inhalarea de aerosoli este neglijabila la un copil care plânge, iar depunerea de aerosoli este cu 74% mai mare la un copil ,,adormit”. Consuma insa mai mult timp iar dispozitivele sunt mai putin portabile decat MDI sau DPI.

Alegerea dispozitivului care se potriveste cel mai bine nevoilor copilului

Medicatia inhalatorie poate fi administrata cu oricare din dispozitivele mentionate.
Principalul factor care influenteaza insa decizia de alegere a unui dispozitiv este folosirea corecta a acestuia de catre copil sau, cu alte cuvinte, cel mai bun ghid de prescriere al unui inhalator este de a-l alege pe cel pe care copilul poate si il va folosi corect, iar acest aspect este esential pentru eficienta terapeutica.

_

Maria (28.08.2009)

Rezumate faceti?

Pentru puiul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

sunt trista, suparata si epuizata
ardeiasul meu are febra maricica, a sarit de 39...de la 12.30 tot plange...mi se rupe sufletul...nu stiu cum sa ma impart intre ei...i-am bagat la somn acum, dar nu leaga mai mult de 5 minute pe repriza...5 minute somn - 5 minute urla...
si nu se mai face odata ora 6 sa vina si tata lor acasa

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze

Noi suntem doi frati, în casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc,
* * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,
* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti în orice loc.
* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.

www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank">afacerea lui david

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Techi,stiu cum e sa astepti sa mai vine o pereche de brate acasa...
Pupam ardeiasul,sa se faca bine!

Uka,nu mai stiu ora egzact,dar parca era dupa-masa.

Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)
Alex & Razvi
_

"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Vaaai, am o stare asa de neprietenoasa:((( nici macar o prajitura din tara prajiturilor nu m-as face sa ma simt bine...

Pentru puiul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia0807 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madalina84

Va duamnelor,imi era un dor nebun de voi dar am fost atat de ocupata incat nici acum nu mi-am revenit cum trebuie din oboseala ca mereu apare cate ceva.
Iri si-a revenit din diaree dar a fost greu tare vreo 2-3 zile,cu dureri de nu mai stiam ce sa-i fac,cu diaree de trecea prin pampers,pantaloni si ajungea pe parchet dar Doamne-Doamne ne-a ajutat si am trecut peste si toate astea pentru un singur dinte
Dupa ce ca aveam nopti nedormite la activ aveam pe suflet si grija sa ma duc la fratele lui tata care stiti ca era bolnav si a venit inevitabil si moartea lui joi spre vineri noaptea si in acelasi timp si alergatura cu tot ce trebuie de care m-am ocupat eu cu tata.Ii multumesc lui D-zeu ca totul a fost bine dar va spun sincer ca duminica seara am vrut sa ma ridic dupa scaun sa cobor jos unde mai era de strans si nu am mai putut,am facut rani la picioare,abia abia am ajuns pana in casa.Luni nu am iesit din casa ca sa ma refac,marti am facut ardei capia pe care il batusem la cap pe Florin sa mi cumpere si incepusera sa se strice si ieri i-am terminat dar nu mi-au iesit decat 7 borcane de 400gr si unu de 800 asa ca mai astept o tura
Eu sunt bineeee,cu Florin e totul frumos si bine,ne intelegem super dar ca peste tot mai exista divergente dar amandoi suntem genul care acum ne certam si peste 5 minute radem unul la altul.
Nu stiu nimic de nimeni ca nu am mai citit de o saptamana,mi-a zis TECHILA ca ati deschis iarasi aici asa ca am venit sa va salut,sa va spun ca imi era dor de voi si sper ca toate mamicutele si toti dovlecei sunt bine
Revin mai dupa-masa,am de facut curat dar nu am nici un chef

D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
POZE CU NOI

o perioada din viata mea Rasplata a sosit

Mada,bine ai revenit!Condoleante pentru unchi si bine ca Irinelu' e bine acum!Ne bucuram sa stim ca esti bine spre foarte bine!

Iulia-mamica lui Ucu 29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia
http://bebevoios.blogspot.com/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

techi asa zic astia?? Ca vine Siberia peste noi???
Eu nu stiu pe unde naibii citeam ca se fac 20'j de grade de sapt viitoare. O fi vreo prognoza de pe vremea incalzirii globale??

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

nimic nu stii!tu nu asculti meteo? ca de uitat n-ai timp stiu...anunta astia cea mai nasoala iarna ever,vb Techilei.te pup

Bebe voios de mami Iulia

Mergi la inceput

Buna ziua la toata lumea!pe fuga asa ca plec cu copilul la controale...speram sa nu mai luam tratament si ca suntem oki!ceea ce va uram din sufletel si voua!Techila NU DISPERA-E MAI RAU APOI!

Bebe voios de mami Iulia

Mergi la inceput