Gogosari multi - caut reteta rapida!
Am luat de la mama un sac de gogosari (nu stiu ce-o fi fost in mintea mea! ) si nu am timp de ei decat seara, maxim 2-3 ore. Ce conserve rapide pot face din ei in conditiile in care e musai sa-i frabric in seara asta sau cel tarziu maine?!
Multumesc anticipat pentru sugestii!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
Raspunsuri
oana_n spune:
Se curata, ii tai in 2 sau in 4 si ii pui intr-un vas mai mare. Ii lasi din seara asta pana maine seara cu urmatoarele ingrediente peste ei. Si maine seara ii asezi in borcan, pui capacul si direct la camara.
Pt 3 kg de gogosari se pune asa:
- 450 ml de otet
- 3 linguri de sare grunjoasa
- 300 gr de zahar
- piper boabe
- foi de dafin
- o lingurita de conservant
- boabe de mustar
Important e sa NU pui apa deloc. O sa lase ei apa. Pe parcurs ii mai amesteci de vreo 2 ori. Apa ce o lasa dupa 24 h aprox o torni peste ei in borcane. Mie asa mi se pare cea mai simpla reteta. Si buna pe deasupra.
Spor sa ai si indiferent ce alegi sa faci cu ei, sa iasa
lulu77 spune:
mai poti taia din ei, cubulete sau rondele subtiri si pui in pungute la congelator ptr iarna. folosesti la ciorbe, tocanite, etc.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Alizee spune:
Ii poti pune la murat intregi.
Am gasit o reteta pe net :
"""""""""""""""""""""""""""""
10 kg de gogosari,
1 l otet de 9 grade,
3 l de apa,
4 aspirine (câte una de fiecare litru de lichid),
200 g de miere,
200 g de zahar,
câteva foi de dafin,
frunze de telina,
câte 10 g sare la fiecare litru de lichid (40g),
piper boabe.
Preparare:
Spalati gogosari si lasati-i sa se zvinte fara sa îi stergeti de apa. Puneti într-un vas mare la fiert otetul, apa, zaharul, sarea, aspirinele zdrobite, aromele si mierea si lasati sa dea în clocot pe foc potrivit. Gogosarii intregi sau taiati în felii opariti-i câteva minute în otetul fierbinte - pâna incep sa îsi schimbe usor culoarea. Pe masura ce îi opariti, puneti gogosarii în borcan, acoperiti si când cantitatea este la o treime din volumul borcanului, turnati lichidul în care au fost opariti gogosarii, astfel incat sa îi acopere lejer.
Completati cu restul de gogosari opariti în acelasi mod, puneti lichid cât sa îi acopere si presati usor cu câteva felii de hrean. Legati cu celofan dublu si puneti borcanele în camara la loc aerisit."""""""""""""""""""""""""""
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
alina023 spune:
Multumesc din suflet pentru ajutor!!
Pana la urma am facut din o parte reteta Oanei (ii pun in seara asta in borcane), o parte i-am pastrat pt umplut cu carne (imi plac mai mult decat ardeii grasi; imi par mai dulci si mai carnosi), o parte i-am "maritat" unei prietene si gata! Am mai scapat de-o grija!
Multumesc inca o data!
Aaa...intrebare: Oana, am mai vazut reteta ta pe net si acolo se punea si putin ulei. Eu nu am pus, dar ce sa fac, sa pun diseara oare?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
oana_n spune:
alina eu nu am pus niciodata ulei. reteta o stiu de la mama, si nu imi amintesc ca ea sa fi pus vreodata.
nici nu am idee ce rol are uleiul.insa poti face o incercare.
edit: stai ca acum m-am prins ca imi suna bine umpluti cu carne. ii faci exact ca si ardeii umpluti? ca n-am incercat niciodata, da imi suna tare tare bine. daca poti detalia putin . ms
alina023 spune:
Da, Oana, exact ca si pe ardeii umpluti, numai ca in loc de ardei gras folosesc gogosari. Ies o minunatie!! Si daca ii bagi si la cuptor ca sa se rumeneasca putin pe deasupra...iese bataie pe oala!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
Loma spune:
Poti sa-i coci la gratar sau cuptor, ii cureti de seminte si coaja si ii pui la congelator, in pungute mici, scoti iarna cate o punguta si daca iti plac cu otet ii manaci asa ca si garnitura la frpturi ,sau merg f. bine asa copti sa-i pui la tocanite