Murati doar foile de varza?

Murati doar foile de varza? | Autor: Laura B

Link direct la acest mesaj

Am gasit in cartea Silviei Jurcovan ca se pot mura mai rapid doar foile de varza. Am facut o data reteta acum cativa ani, tin minte ca a iesit binisor. Am incercat saptamana trecuta a doua oara sa pun doar foile de varza la murat. De data asta am dat gres, si nu stiu de ce.

Am pus capatana de varza in apa clocotita cateva minute, ca sa se inmoaie frunzele. Le-am desfacut pe rand si le-am infasurat cate 5. Asa grupate le-am asezat in borcan. Am pus marar, cimbru, foi de dafin si un hrean. Am turnat peste ele apa calduta cu sare cat sa le acopere, am tinut borcanul descoperit in bucatarie si am vanturat apa la zilnic. Am urmarit deci reteta. Si totusi, dupa a treia zi aproximativ, la suprafata apei a facut floare. Am curatat-o, am vanturat lichidul, si totusi ziua urmatoare acelasi lucru. Cand am verificat azi frunzele, s-au inmuiat atat de tare ca s-au dezintegrat si a trebuit sa le arunc

Voi puneti varza foi la murat? Ce reteta folositi?

_______________________________________________________________________________________

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

poate n-ai facut saramura destul de tare? sau varza o fi fost plina de chimicale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Eu le murez iarna pentru sarmale dar nu le infasor ci le cladesc in borcan una peste alta si printre ele pun frunze de dafin, cimbru uscat si telina . Torn peste apa care o las sa clocoteasca cu o lingura de sare mare la un litru de apa si o lingura de otet ( asta pun eu in plus fata de ce ziceai tu ) . Se mureaza foarte repede.

Mergi la inceput