Foaie de placinta simpla si usor de facut

Foaie de placinta simpla si usor de facut | Autor: floaredemac

Link direct la acest mesaj

Am o gramada de mere care sunt bio si din cauza asta nu tin mult. As vrea sa fac placinta, dar nu am nicio reteta simpla. Am avut candva o reteta pt o foaie care se rula, si asa intrau mai multe rulouri in tava. Tin minte ca era usor de facut, in 10 minute era gata si iesea foarte buna. E important sa fie usor de facut si rapida fiindca baietelul meu nu ma lasa deloc la bucatarie.
Aveti cumva asa ceva? Stiu ca exista site-uri speciale pt retete, dar am luat de multe ori plasa cu ele. As prefera o reteta de la niste persoane "cunoscute" - prietenele de pe DC, care au incercat-o 100% Va multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu fac reteta asta de placinta cu mere...se face usor si foaia iese f frageda si buna:

PLACINTA CU MERE

Ingrediente:
1 pachet unt, 1 ou, o ceasca lapte batut (iaurt), 2 cesti zahar,1 praf de copt, faina cit cuprinde, 1.5 kg mere, putin gris, sare, scortisoara

Mod de preparare:
Se face o coca din unt, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se dau pe razatoarea mare, se storc si se adauga scortisoara. Coca se imparte in doua. Se pune o parte in tava unsa si tapetata, se presara putin gris peste care se pun merele. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Se taie in patrate inainte de a o introduce la cuptor. Dupa ce s-a copt se mai lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput