BCG nu si-a facut efectul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Cu siguranta ca am sa intreb, pt linistea mea. dar de cand v-am citit pe voi aici, intreb in stanga si-n dreapta si sunt si alti copii care nu au nici un semn. Cica n-ar fi obligatoriu sa aiba semn ca sa fie imunizati. Dar cu siguranta voi ajunge la medic pt aceasta intrebare ca nu ma pot linisti daca nu-i stiu parerea.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

As vrea sa va intreb, de unde pot procura acest vaccin BCG si care este pretul lui?
Stie cineva?
Am vb cu medicul lui si a zis sa trec sa-l vada, ca nu trebuie sa fie un semn f mare, poate as fie si ceva f micut si sa nu-mi dau seaa ca este semnul de la BCG.
Acum sa vad cum imi fac timp sa ajung sa-l vada ca sa ma linistesc total. Pana atunci ma interesez de unde pot sa-l cumpar si unde as putea sa-l fac.
Va multumesc.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Am fost azi la medic si ne-a confirmat ca nu se vede nimic in uram vaccinului. Ne-a dar trimitere la un medic pneumolog si ne-a facut si prog pe 25 sa ne faca un nou IDR, iar in functie de ce iese , pe 28 refacem vaccinul (daca e cazul)
Asteptam data de 25 sa vedem ce iese.

sirimie tu ai mai facut ceva?

Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

deci BCG-ul se face la 4 zile de la nastere copiilor sanatosi, dupa 6 luni se citeste cicatricea bcg(de la umar-deltoid( prin masurare cu rigla cati mm.cicatricea de min 3 mm arata ca s-au dezv anticorpi contra bacilului koch.daca cicatricea ramasa este sub 3 mm se repeta vaccinarea -pana la vr de 1 an nu se face testatea la ppd(floricica de pe antebrat).
dupa 1 an al copilului se face testare idr la ppd, adica 0,1ml intradermic in reg mediana a antebratului pe fata interna.ppd se introduce cu vf uni acc special f fin in interiorul pielii si se formeaza o basicuta(_floricica de 5mm) ce se resoarbe.nu se strefe,tamponeaza freaca locul pt a nu scoate serul introduc cu seringa.se atinge doar putin locul de cadrul medical cu un tampon cu alcool.nu se umba in nici un fel in cele 72h la locul testarii.se face baie dar nu se insista pe locul resp.rezultatul se citeste la 72 ore de la testare.
0-9mm rosu e ok copilul are imunitate.peste 10mm in fct de cat de intins plus aspect si papula,halou ne gandim la o imunitate scazuta ,lipsa sau infectate cu koch.

in urma vaccinarii dupa1-3 luni apare reactie colecteaza puroi,semn ca anticorpii se formeaza.nu se panseaza locul nu se stoarce.granulomul format se elimina singur lasand in loc cicatricea.

Mergi la inceput

Laura multumesc mult de informatie. E bn de stiut cum sta treaba.
La noi nu a verificat nimeni nimik. Daca nu citeam aici pe forum, habar nu avream cu ce trebuie facut.
Dupa exprimare (temeni de specialitate)... esti medic?

Mergi la inceput

Am intrat sa va anunt ca am facut testarea ( IDR-ul) si a rezultat ca trebuie sa refacem vaccinul.
L-am facut acum o sapt si acum asteptam reactia.
Va multumesc celor care m-ati luminat in aceasta probl.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Buna mamici,
Eu am un bebe de 3 luni si 1 saptamana, iar vaccinul l-a facut in maternitate, initial ii trecuse bubita nu mai avea puroi si ramasese rosu, iar acum iar a facut punguta de puroi. Ce inseamna asta?

Mergi la inceput