Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Cristina, imi permit sa ma dau si eu cu parerea numai pentru ca ne cunoastem si mi-ar parea extrem de rau sa primesti sfaturi gresite care sa te determine sa renunti la alaptat.
In primul rand, ca sa mai ai termen de comparatie, Maria are 5,700 kg la 3 luni jumate, deci nu stiu daca ajungem la 6 kg spre 4 luni
Pediatra m-a avertizat inca de la 2 luni ca in luna a 3-a si a 4-a ritmul de crestere a copiilor se incetineste si sa nu ma puna pe ganduri lucrul asta. Apropo, am urmarit ce-au povestit toate fetele pe forum (dar si alte prietene cu bebelusi de aceeasi varsta) si informatia asta s-a dovedit a fi adevarata pt 95% din copilasi. Deci nu-ti mai face ganduri si griji, copila ta are greutate normala, e sanatoasa si frumoasa

In al doilea, regret asa mult ca nu ai venit si tu azi in parcul izvor, unde (cum spunea si Cata) a fost asa o atmosfera frumoasa, cu mamici relaxate si copii copii fericiti, agatati de sanul iubit.
Mai mult decat atat, ai fi putut povesti experienta ta si cere sfaturi, pentru ca au fost cateva fete care chiar se pricep la treaba asta, fiind consultante in lactatie (in comparatie cu noi, cele de aici, care vorbim doar din propria experienta, care de cele mai multe ori nu poate fi reprodusa si aplicata la alt copil).
Recomandarea mea este sa o suni pe Roxana, autoarea blogului atasatlasanulmamei (acolo gasesti si nr ei), care azi s-a plimbat printre mamici si a intrebat de fiecare daca au probleme cu alaptarea, daca au nevoie de ajutor. Sunt convinsa ca va avea sfaturi pertinente pentru tine.
Pupam fetele!

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Si noi, si noi... Am masurat-o acum pe Maya, cat de precis am putut eu... 60-60,5 cm, probabil la vreo 5,6 - 5,7 kg. Circumferinta craniana - in jur de 39,5. E mititica cu totul, pe la vreo 15% dupa standardele OMS, si in grafic din punct de vedere al raportului lungime/greutate. Nici nu ma gandesc sa ii dau LP, cel putin nu fara niste analize care sa demonstreze ca are carente importante (Doamne fereste!).
E drept, insa, ca nici nu plange de foame, as zice ca ii ajunge ce gaseste la mine, e vesela bine mersi si doarme bine. Asa ca, voi concluziona ca bebelina e bine asa cum e.

Aaa, si pentru amuzamentul vostru, doamnelor, Maya are momente cand suge cu degetul in gura! E super haioasa! Acum isi trage patura peste fata si da din maini ca gandacelul, zice in legea ei, dar nu plange. Si cand ma duc sa ii dau paturica la o parte de pe fata, are o mutrita de mori...

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

neata

Sabina a adormit la masa si acum doarme pe burta mea

Baietii joaca sah si eu pic de somn.

Mary, am incercat toate variantele dar au iesit tot miscate; si cum baietii nostri se misca non stop.... Astept sa il testez azi pe baieti, pe Sabina si pe natura pe P100;
Ma tot tin sa iti zic; cica la aparate le trebuie o intretinere constanta de 1 sau 2 ori/an in functie de conditiile in care e folosit (praf, umiditate, etc); se recomanda intretinere imediat cum apar zgomote mai altfel decat in mod normal sau cand calitatea pozei se schimba (ptr asta se face o poza din cand in cand, in acelasi mom al zilei, la un obiect care sta in acelasi loc - eventual un tablou - si se compara imaginile).

Crissy, eu as pune-o mai des la san, as incerca sa dorm mai mult, sa iau vitamine, sa beau lichide.
Nu e relevant cat are in comparatie cu alti bebei ci cum sta ea pe curba proprie de crestere (tabelele pe care le-am mai pus aici si eu si alte fete).
Succes

Vivela
de cate ori imi dau seama cat am gresit cu inceputul diversificarii baietilor la 4 luni......

Corina, Aka, R.Cata, ce mi-ar fi placut si mie in parcul izvor azi

Fetelor care va intalniti, ce mi-ar fi placut si mie; insa nu e timpul trecut

Sorana, 2kg/sapt??? e superrrrr; tine-ne la curent ca poate ma motivez si eu.
De cateva zile sun la cura nevoita; cand doarme Sabina ziua de regula e iar cocotata pe mine iar cand nu doarme daca mananc de fata cu ea se intinde sa apuce tot sa bage ea in gurita

Carla, felicitari pentru inceperea auto/diversificarii

Laura, eu am nascut la 35.5 zile tot din cauza placentei praevia

we fain

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Artu, ce a fost, a fost...
e bine ca acum avem acces la informatie si ca ne-am dat seama unde am gresit si unde nu, astfel ca macar de aici incolo sa procedam corect.
mai rau e ca si acum, cand informatia e gratis, inca e refuzata de multe mamici , nu cele de aici, desigur...

cat priveste aparatul foto, eu cred ca trebuie sa stii cum sa lucrezi cu aparatul sa reusesti sa faci o poza a unui obiect in miscare si acesta sa inghete in poza.
cu aparatul meu, de ex., am reusit (dar ce pacat ca nu stiu prin ce minune ) sa fac si poze copiilor in miscare si sa iasa foarte bine (in sensul ca nu-s sterse), dar cele mai multe sunt sterse, pt ca inca habar n-am ce trebuie sa setez. e probabil vorba de timpul de expunere, ar trebui sa fie f f mic. eu am reusit regland aparatul manual, dar pentru ca nu stiu sa corelez celelalte setari, poza pierdea sub alte aspecte.

ce vreau sa zic e ca s-ar putea sa nu fie o problema a aparatului in sine, problema pozelor miscate - ci doar de setari. cam greu sa gasesti un ap. foto care sa aiba presetari exact cum vrei tu, in orice imprejurare.

un alt argument ar fi ca am un amic care are un aparat profesional f f scump (cumparat din canada, de la voi) pt care a facut credit si inca plateste la el (un canon), si tot face pozele miscate daca nu-l regleaza manual special pt scena respectiva.

pupici, sper sa faci o alegere buna .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Noi avem un Fujifilm Finepix S9500, eu am facut multe poze cu el, Silviu il foloseste in mod profesionist, el e pasionat. In miscare am surprins si eu poze faine mai ales cu Alexandra, dar eu nu sunt experta in fotografie. Silviu si-a mai cumparat suplimentar si niste filtre. Acum 4 ani aparatul fara filtre a costat 2100 roni, iar filtrele au fost cam 80 de euro. Silviu zice ca iti trebe un ap cu fast auto focus sau sport. Daca vrei mai multe detalii vb pe pm.

Noi de miercuri suntem la Azuga si nu ne induram sa venim acasa, asa ca ne-am mai prelungit sederea pana luni, marti sper sa o ducem si noi pe Ale la gradi.

Mergi la inceput

al meu e cu super-fast autofocus , habar n-aveam, noroc cu Sabina , ca acum m-am pus si eu pe citit ce si cum.

a, si mai citisem eu ca e si problema de ISO (pt obiecte in miscare, trebuie setat la minim). ia incearca o poza setand iso la minim din cat suporta aparatul, vezi daca e vreo diferenta.

scuze de off topic. ma duc la varza mea calita cu ciolan afumat .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

al meu e cu super-fast autofocus , habar n-aveam, noroc cu Sabina , ca acum m-am pus si eu pe citit ce si cum.

a, si mai citisem eu ca e si problema de ISO (pt obiecte in miscare, trebuie setat la minim). ia incearca o poza setand iso la minim din cat suporta aparatul, vezi daca e vreo diferenta.

scuze de off topic. ma duc la varza mea calita cu ciolan afumat .

citez una bucata sot

ISO pentru obiecte in miscare in valoare mare de preferat peste 200 minim, la lumina zilei afara.

Mergi la inceput

deci clar mai am de invatat

eu m-am uitat pe pozele facute cu IA, la cele facute afara la fi-miu in alergare si cele mai reusite au fost cele cu ISO mic, 80-100 si cu expunere mica.
(datele astea le am post-fotografiere, la proprietatile pozei facute cu setarile automate, deci).
cred ca de aici am tras eu concluzia a ceea ce scriam mai sus.

uite ca mi s-a deschis apetitul sa invat ce si cum cu aparatul, nu e rau...

stiu ca abuzez, dar Sabina, poti sa ma luminezi si pe mine cum focusezi pe un obiect, astfel incat fundalul sa fie blurat? (nu stiu cum se numeste efectul asta ).
am reusit la unele poze, insa nu mereu si nici nu stiu cum de s-a intamplat cand am reusit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

deci clar mai am de invatat

eu m-am uitat pe pozele facute cu IA, la cele facute afara la fi-miu in alergare si cele mai reusite au fost cele cu ISO mic, 80-100 si cu expunere mica.
(datele astea le am post-fotografiere, la proprietatile pozei facute cu setarile automate, deci).
cred ca de aici am tras eu concluzia a ceea ce scriam mai sus.

uite ca mi s-a deschis apetitul sa invat ce si cum cu aparatul, nu e rau...

stiu ca abuzez, dar Sabina, poti sa ma luminezi si pe mine cum focusezi pe un obiect, astfel incat fundalul sa fie blurat? (nu stiu cum se numeste efectul asta ).
am reusit la unele poze, insa nu mereu si nici nu stiu cum de s-a intamplat cand am reusit.

citez pe Silviu, ca eu sunt varza

el zice sa selectezi spot focus,ptr apropiere (f f f f apropiat) se foloseste macro, ptr distanta spot focus.

eu sunt complet pe dinafara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Sorana, Alina.... Deci cum ramane cu intalnirea de maine? ramane pe dupa amiaza, pe la 5?

Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput