Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Bia : eu ma gandeam sa ii sortez hainutele, sa le pastrez pe cele care imi plac ( pentru bebe 2 , asta in cazul in care o sa fie tot fetita ) si pe restul sa le donez ... dar ... find hainute de vara cred ca va fi mai potrivit sa le dau anul viitor, cine stie , poate intr-o actiune de binefacere aici pe site sau poate gaseste soacra pe cineva mai sarman la biserica ; iar de Craciun stiu ca se organizeaza donatii, pana atunci mai creste Sofia si macar cateva pijamalute sau bluzite cu maneca lunga pot sa donez .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Pentru fetele interesate de auto-diversificare: am trimis pe mailul comun mai multe articole/documente cu informatii utile despre subiect (luate de un yahoogroup pe tema asta).
Cine nu poate deschide mailul comun, dar doreste informatiile, dati PM cu mailul personal si re-trimit.

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Dragos Andrei de Lauriciu
[S] Alex de bia
Cristina Alexandra de iubirisca

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Neata adunare!!!
Am lipsit motivat in acest week-end,pentru ca am fost la botez,departeeee,la tare.Fuse frumos,distractie,voie buna si o printesica frumusica crestinata.Aaaa,si grasuna.
Ne-am simtit tare bine dar am avut mereu un nod in gat(eu si sotul) ca a fost prima data cand ne-am lasat prichindelul singurel,cu mamaita.Ne-am permis asta pentru ca nu mai vrea titi deloc,suntem pe Nan 1.De la cat ar trebui sa-i dau Nan2?
Am un mare regret ca nu mai alaptez,inca mai am ceva laptic(putin ce-i drept),dar ma simt implinita ca am putut alapta 4 luni si ceva,cu toata durerea si oboseala pe care am resimtit-o.M-am sacrificat cat am putut,si daca dupa intreruperea alaptatului pentru tratament ar mai fi vrut titi m-as fi sacrificat in continoare;dar e adevarat ce se spune,ca odata introdus biberonul se invata si nu mai poti da inapoi.Mai ales la varsta asta(cik varsta,parca ar fi batran)cand deja stie ce se intampla,si numai cum scoteam titi punea manutele la gurita,si daca insistam urlaaaaaa,urlaaaaa de se inneca.
Asta e,eu sunt multumita ca am insistat cat am putut
Acum sunt curioasa pe 14 cand mergem la cantar cat a mai luat in greutate cu LP ca sa ma conving daca a fost sau nu lapticul meu de vina ca lua asa putin in ultima vreme.Atunci iti spun si parerea mea exacta Crissy.
Oricum,nu cred ca exista o regula absoluta care se poate aplica la toti bebelusii,fievare mama isi cunoaste cel mai bine copilul si stie ce ii trebuie puiului ei(ca in reclama)
Cred ca am scris destul,o sa incerc sa revin cand pot si sa recuperez,sper ca sunteti bn,nu am vazut decat ca toata lumea o incurajeaza pe Crissy,tin si eu pumnii sa iei decizia perfecta pentru voi.

Ps:
fac cinste cu de toate,ieri am implinit si noi(eu si sotul) 6 anisori!!!

Pupiciei

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

cris , nan 2 il dai de la 6 luni
multi ani fericiti in continuare

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

sabina, virgi, multumesc de info legate de ap. foto, le-am salvat si cand imi fac timp, experimentez .

legat de hainute, haideti mai, fetelor, voi chiar credeti ca sunt mai putin fericiti acei copilasi ca nu au pe ei haine de firma sau care sa arate bine? eu cred ca putin le pasa de asa ceva, problema e doar la parinti daca ei asta considera ca fiind ceva important.
zau, mie nu mi-ar fi deloc mila pt haine, dar mi s-ar rupe inima in doua daca as auzi "uite, baietelul ala papa titzi, ce rau imi pare ca eu n-am putut/n-am stiut cum sa te alaptez". (a nu se intelege ca as condamna pe cineva pt alegerea pe care o face, zic doar ca asta e ceva ce chiar conteaza pt copil, atat ca hrana cat si ca afectivitate, hainele nu reprezinta absolut nimic).

Traiesc in Orasul Alandala

Vivele scuza-ma daca nu sunt de acord cu tine. Intr-adevar puiutii nu sunt mai fericiti daca sunt sau nu imbracati frumos.
Nici eu nu am haine de firma ci doar vreo 2-3 si acelea primite din Germania de la sora cumnatei mele ( au fost hainutele fetei sale ) , in rest haine obisnuite , multe primite dar asta nu inseamna ca nu imi face placere sa cumpar hainute pentru Sofia . Pana la urma toate ne dorim ce e mai bun si frumos pentru puiutii nostrii si nu vad nimic rau in a-ti dori sa ai lucrusoare frumoase pentru ei. Ce e asa de grav in asta ? Mie una mi se rupe sufletul cand ma gandesc cate mamici in tara asta nu isi permit sa cumpere un amarat de body pentru copiii lor. Tu cum te-ai simti in locul lor ???

Mergi la inceput

Si o completare la ce am scris mai sus : copilul va creste si la un moment dat se va intreba de ce hainutele lui sunt mai ponosite, mai putin stralucitoare ca a celorlalti copii si la unh moment dat va intreba de ce hainutele lui sunt in mare parte crosetate ??? Si crezi ca ti se va rupe inima atunci ? Vei incerca sa ii explici ca haina nu face pe om si ca din pacate acestea sunt posibilitatile tale, vei incerca sa il inveti sa nu fie invidios si sa nu puna la suflet va pana la urma conteaza cat il iubesti ! Dar oare nu ti se strange sufletul cand ii surprinzi privirea poposind pe hainutele altui copil, gandind numai el stie ce pentru ca nu spune ca sa nu te supere ! Am avut colegi la scoala, suflete amarate care sufereau in tacere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Buna dimineata si de la noi,

Am absentat, din nou, in weekend... Ieri am aniversat 1 an de la casatorie si am profitat de ziua libera pentru a fi doar noi 4. Ne-am petrecut jumatate de zi in parc, iar apoi tati ne-a dus pe toate la un restaurant cu specific romanesc, unde ne-am simtit excelent iar fetele au fost mai vesele si cuminti ca niciodata!

La multi ani fericiti sarbatoritelor din ultimele zile, pupici Sabinei, Ekaterinei si Iustinei!!!

am citit si articolul din EVZ, am vazut si comentariile... E cumplit ce mentalitate au oamenii in aceasta tara. Ne meritam soarta si mizeria, iar pentru mine e mai clar ca niciodata ca nu mai avem nicio sansa sa ne civilizam vreodata. Singura speranta, pentru omenire, ar fi sa disparem ca natie de pe fata pamantului!

Pe de alta parte, stiu ca toata lumea e bine intentionata si sfaturile pro-alaptare sunt priceless, atunci cand vorbiti de beneficiile incontestabile ale laptelui matern si la alaptare ca proces de suflet... E minunat sa alaptezi, dar nu e sfarsitul lumii atunci cand nu se mai poate. Medicii recomanda sa nu chinuiti si sa nu infometati copiii doar pentru ca, din ratiuni fiziologice sau medicale, laptele matern uneori chiar nu mai e de ajuns... Iar in calitate de mama care nu a reusit sa alapteze (desi si-a dorit din suflet acest lucru) va rog sa va alegeti cu mai mare grija cuvintele atunci cand formulati chestii de genul "nu exista probleme reale de alaptare, doar mame care n-au vrut suficient/n-au stiut cum", pentru ca sunt opinii fortate si nedrepte. Creati un complex de vinovatie de care mamele in cauza chiar nu au nevoie... Laura, no offence, iti admir determinarea despre care ai povestit!

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Buna fetelor!!
Uite ce am gasit, poate va ajuta:
http://medlive.hotnews.ro/alimentatia-copilului-in-primul-an-de-viata.html

Sunt de acord cu Rocsy legat de hainute...asa e...eu cand am postat ce am postat nu am facut referite la hainute musai,ci la intreg arsenalul de ustensile si lucrusoare pe care trebuie sa i le iei unui copilas.Si faptul ca in fiecare etapa a vietii lui ii mai trebuie cate ceva.Nici noi nu avem haine de firma, nu-mi doresc asa ceva pentru Ioana, am langa mine, pe Bd Dacia un intreg magazin cu hainute din Italia si alte tari,insa nu i-am luat niciodata Ioanei hainute de acolo, pt ca mi se pare scandalos sa dau prea multi bani pe niste hainute ce le va purta 2 luni.Nu am nevoie de hainute de la Zara sau mai stiu eu ce firme.I-am luat mereu ba din Carrefour sau de la Lumea Copiilor de la Ciuperca(pt cine stie zona Ion Mihalache).Sunt rezonabile, unele poate si acolo sar calul. Si cu toate ca imi permit sa ii iau hainute de la marile firme, nu o fac, pentru ca nu in asta sta valoarea iubirii si atentiei ce i-o acord.
Intrebarea mea era: dar daca nu ai bani nici pentru cel mai ieftin body?Daca e efort mare sa ii iei pampersi?Am intalnit la manastirea Pasarea o femeie in varsta la lumanari, care primea de pomana si vorbind cu ea, mi-a spus ca are si ea nepotei multi acasa, si unu mic ca Ioana mea.Si ca mai vine lumea care o cunoaste cu pampersi sa o ajute..."ca ce sa fac doamna, asta micu' face mereu pipi si caca"...saracuta, de parca nu asta fac toti copiii mici...
De asta spun,parerea mea e ca parintii care isi invata copiii prost cu valori ale vietii legate de partea materiala, procedeaza gresit.cel mai mult mi se rupe inima de cei ce nici strictul necesar nu si-l pot permite...

Fetelor, uitati-va la documentarul Babies,il gasiti pe net, daca stiti pe unde sa umblati...acolo e socanta diferenta intre cum traiesc unii copiii si altii...eu nu ma mai satur privindu-l...

Pupici!

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

Fetelor, uitati-va la documentarul Babies,il gasiti pe net, daca stiti pe unde sa umblati...acolo e socanta diferenta intre cum traiesc unii copiii si altii...eu nu ma mai satur privindu-l...

Pupici!

Virginia si Ioana(19.05.2010)

A aparut pe net?!?!?! De cand il astept! Da-mi te rog PM cu adresa unde se poate vedea, ca nu mai am rabdare sa caut

Later edit: am gasit, gata, ma pun pe uitat

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput