Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
CarmenAlbu spune:
Crispo varifica urina, daca are suficienta nu e deshidratat! Cu kk de 9 ori insa se poate deshidrata de aia trebuie sa fii atenta
Otiliav spune:
Pufescule zau ca ma oftic ca nu m-am prins ca tu ai un fomist. Eu am scris ca a mea papa in reprize ca daca se foieste are aer. Si la stilul in care suge la inceput e clar ca baga mult aer ca parca da o sticla pe gat asa se aude gall-gill.
Carmen, o sa fac si eu ca tine. O ridic la final doar daca cere, daca doarme o las asa.
Of mai fetelor cred ca de aceea nu a luat prea mult in greutate. E adevarat eu o compar cu Elisa care a luat 2.3 kg in primele 2 luni sau Ana cu 2 kg. Cred ca am gresit ca mereu dupa supt am ridicat-o sa scoata aerul sa pot eu trece la alte treburi. Ba am mai pus-o si pe burta de multe ori ca sa nu ma "strige" prea repede in caz ca stiam clar ca merg undeva cateva minute si nu o pot vedea daca regurgiteaza. Insa in ultima saptamana am lasat-o sa doarma langa mine in pat si de cazuta ce am fost nu am mai ridica-o sa scoata aerul iar ea a dormit bine mersi fara nici un regurgitat toata noaptea. Asa ca zic eu ca nu e felul ei sa regurgiteze. Pai am ajuns sa o schimb de cateva ori pe zi ca se uda toata.
Graba strica treaba. Adica mai bine mai stau cu ea in brate dupa supt, ca acum, decat sa spal rufele ei si ale mele intensiv.
Eu am tinut sa scoata aerul dupa fiecare supt ca asa m-am invatat cu Elisa care greu reusea sa scoata si putin aer daca avea nici chip sa se linisteasca. Dar Elisa o invarteam in toate pozitiile dupa supt si nu mi-a regurgitat niciodata. Am pus toate bavetelele intr-un cotlon de sifoner de unde le-am scos acum de urgenta.
Iar perioada in care a luat 100 de grame pe saptamana coincide cu cea in care a fost sotul plecat. Cand ii dadeam sa suga in timp ce ii bagam Elisei lingurita in gura. Cum sa nu fie zdruncinat copilul dupa masa
Doar dus nu i-am facut Elisei cu Iulia in brate, in rest am facut de toate prin casa cu ea in sling, aplecat-ridicat, n-am tinut cont.
Vai cat am mai scris. Oricum, nu faceti ca mine.
Sa o si laud. Am pus-o aseara la 10 in patut ca sa o adorm pe Elisa. Insa Elisa a vrut papa asa ca am plecat sa o hranesc si cand ne-am intors Iulia dormea bustean. Si s-a trezit la 6 dimineata 
A dormit ieri putin cate putin. Cum adormea venea Elisa "Iuiiiia, Iuiiiia" sa o pupe si o pupa asa cu foc si apasat ca o trezeste.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
giorgia23 spune:
Pufescu m/ai facut sa rad de dimineata...am citit sfaturile date de pediatra ta si de azi icerc sa/i fac si eu program de papa...a mancat la 10 am adormit/o si sper sa o pacalesc pana la 14 la urmatoarea masa
Offf Crispo mititelul..sper sa isi revina repede
A mea a facut dimineata kk iar singura
...e a 3 a zi la rand...sper sa o tina tot asa
GEO, mami de gogosica ANTONIA MARIA (24.06.2010)
poze Antonia
Mycya spune:
neata delfinariu!!!
eu ma pot lauda ca noi avem un program f bun facut chiar de ea.de la o luna a inceput sa pape la 4 ore iar noaptea o masa la 5 ore.ziua in caz ca sta treaza toate cele 4 ore eu nu ii bag tzitzi deloc in gurita si ea nici nu plange ca ar vrea.asa imi e bine si mie noaptea ca reusesc sa dorm cate 3ore legate dupa ii dau papa si mai avem si nopti prea frumoase in care adoarme cu tzitzi in gura dupa 10 minute de supt.
aseara de ex mia stat treaza dupa masa de la ora 19 si la 22 a atipit 10 minute doar ca am trezito eu sa ii fac baita.numai bine cu masaj cuu tot sa facut 23 i-am dat papa si la 23:30 facea nanita in patut dupa care sa trezit la 4 jumate i-am dat papica si a adormit pe pat in timp ce papa asa ca a ramas langa noi si sa trezit iar la 8 jumate.acum inca se chinuie sa adoarma dar sta totusi linistita in brate si nu face scandal.
ast sa adoarma sa ma pun si eu la nani ca sunt cam adormita si ma mai doare si burta,credca imi vin uratii si nici macar nu am apucat sa iau cerazete
sper totusi sa fie o alarmA falsa![]()
Rebeca stefania, Alexandru Radu si Giulia LA MULTI ANISORI SI LUNITE!!!!

Mami de
Andra Maria 02.08.2010
pufescu spune:
Carmen,tragic ar fi daca nu m-as intelege cu sotul...ai lui ce sa zic,m-am obisnuit cu ei si ma pricep destul de bine sa-i ignor.Am trasat niste reguli clare de la inceput cu ambele familii sa nu se bage in viata noastra.In general respecta dar si cand ies in decor :) :) :).
Ii iubim,ii respectam si ne bucuram ca sunt la 200 de km :) .
giorgia23 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mycya Rebeca stefania, Alexandru Radu si Giulia LA MULTI ANISORI SI LUNITE!!!! ![]() ![]() ![]() Mami de Andra Maria 02.08.2010 |
Si de la noi
...
GEO, mami de gogosica ANTONIA MARIA (24.06.2010)
poze Antonia
bumblebee spune:
Hello!
Otilia
, cum spunea si Cristina, grasu' meu mananca mai mult decat daca ar trebui daca ar suge numai el, plus ca e baiat. Al meu ar fi chiar putin peste grafic cu greutatea, dar se coreland cu inaltimea lui e ok. Asta a fost prima noapte dormita complet? Felicitari! 
Era mititel tare la nastere, cand ma uit in poze si vad ce picioruse avea
.
Eu pe el oricum il pun la san, dar il pun dupa ce ma pompez, ca sa traga ce-i mai gras si sa stimuleze lactatia, ca daca fac invers el ia ce-i mai subtire, cu pompa nu pot trage si nu pot stimula cum o face el.
Pufescu
, misto montajul socrilor
. Pana la urma ati mai facut ceva petrecere?
Si piciul meu are program la 4 ore. La 3 ore il avea in maternitate, pana acu' vreo luna, singurel s-a obisnuit la 4 ore, nu l-as fi fortat. Masa de noapte si-a scos-o evident tot singur.
Dar a facut vreo referire la cantitatea pe care trebuie sa o manance?
Cristinutza (crispro) tare rau imi pare sa aud cum se chinuie strumful. 

Carmen
, problema mea cea mare e ca el vomita si la 3 ore de la masa, de multe ori se aude cum ii urca pana in gat lapticul, se mai ineaca, i se umplu ochii de lacrimi, uneori mai plange, e crunt sa-l vad in situatia asta. Unde mai pun faptul ca chetsia asta il poate afecta pe termen lung (de fapt asta ma ingrijoreaza cel mai tare)
Acum incerc sa-i dau ceva mai putin de mancare, cam 150 ml la masa. Oricum il tin mult in brate dupa masa ca sa dea aerul afara, fac de fapt si pauze in timpul mesei pt acelasi lucru...
Cristina (cris2010) m-am gandit sa mai consult un pediatru, dar cel mai probabil va vrea alte lucruri, asadar, ca sa nu ma zapacesc mai tare, astept sa vad ce rezolv cu tratamentul asteia (parte din el cel putin), vad daca iese ceva la analizele noi de scaun si daca nu merge, apelez la altcineva. 
Bambo
, eu zic ca Alinanul merge, la 2 zile dupa ce l-am inceput bb meu se culca fara urletele obisnuite, face mofturi, dar incomparabil. A avut chiar o seara cand s-a culcat la 11 seara 
Cica ajuta si in perioada eruptiei dentare, chiar si pediatra mi l-a recomandat. La voi s-a vazut ceva?
Alina
Mamica fericita de
Victor Andrei - 23.07.2010
Pozici
bumblebee spune:
Noroc de Mycya, ca eu sunt tare cu pluta!
La multi ani Rebeca, Alexandru si Giulia!
Era sa uit, ieri am fost la Iasi, la sf Paraschieva, ca sa inchinam puiutul mic, a dormit tot drumul, ne-am oprit pe la niste prieteni si nu a facut scandal mai deloc![]()
Alina
Mamica fericita de
Pozici
aelita spune:
Victo-mi-a dat medicul doua sprayuri,ventolin si inca unul antiimflamator.cu masca din aia mica.
e a doua oara cand se intampla la Andres,si nici nu pare racit.ma gandesc ca e alergie laceva,am si ceva banuieli..
eu pana acum nu am folosit la copii,in toti anii astia nici nu stiam ce e..Nici nu prea au racit ei foarte tare niciodata.si acum,fara raceala,nu mai putea sa respire.
o sa iau si un aparat din ala mai mare de aerosoli,in care sa pot pune ser sau ce se mai pune..ca asta al meu mic manual e doar pt sprayuri.
of,la tine e greu si cu Stefan.
as zice merci sa mai am o gura in plus la alaptat![]()
azi noapte s-a trezit Miguel la 3,a stat o ora intre supt si ragait si agitat de burta.Apoi la 8 pana la 9 si ceva.Apoi el iar somn.inca doarme.dar nu a supt prea bine,ca nu a facut kk de vreo 2 zile ,si eu tot plina sunt,si dureroasa si curgatoare
Ma abtin cat pot de la pompa.
Sofia s-a trezit la 8 dar a stat cuminte cu mine,i-a cantat lui Miguel,s-a uitat la desene,pana cand s-a trezit Andres pe la 10.
CRISPO nu stiu la bebelusi cum se face cu aerosolii,ca eu nu am avut probleme decat acum la Andres,dupa 2 ani.la copii mari,deci,se pune pe fata bine,oricum nu e etans si se misca.dar la bebei nu stiu!!
ILINCA eu am cantar electronic in casa,dar nu sunt bune asa la suta de grame,si la noi adultii imi arata diferit...naiba sa le ia,ca am tot schimbat cantarele..asa ca dupa al meu nu ma prind.Ma duc la farmacie cu el,au cantar pt bebei,gratis,dar nici acolo nu e chiar asa sigur sigur,difera mereu de cel de la pediatru...dar orientativ macar imi dau seama cand creste ...important e sa vad ca nu stagneaza.Ar fi bine daca ai avea si tu o farmacie asa in preajma.
eu il cantaresc imbracat,nu imi arata greutatea reala,dar cum mergem mereu imbracati,ma uit doar la crestere.
Mi s-a intamplat la acelasi cantar de farmacie sa arate doar 50g intr-o saptamana,apoi in urmatoarele 3 zile sa arate 300g,ceea ce nu se poate ! deci am invatat sa nu ma panichez cand vad stagnare,de aceea nu te lua nici tu dupa cantar imediat !
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Dragaica
Si pe noi ne opresc pe strada, eu sunt cam reticenta de stat la palavre, sotu insa e in elementul lui, plus e ca un cocos umflat in pene, mandru nevoie mare. Norocu meu e ca aici nu-ti pun mana pe copii, ii admira, vorbesc cu tine dar nu ti-ii ating |
a venit soacra racita rau,si zice "nu va pup ca sunt racita",iar la 5 minute era cu bebe in brate ! Dar nu ne pupa!!

adevarul e ca noi nu am avut niciodata raceli de bebelusi,cu niciunul,si am stat cu frica,dupa atingeri si pupaturi de copii,si degete murdare pe ochi...La Sofia eram si eu disperata,imi venea sa ma arunc pe ea ca pe grenada

PUFESCU hahah tari socrii tai cu aranjamentele!!!!!!!!hahhaaa incepi al treilea razboi mondial???

Vaaaaaaaai,se pare ca scap si eu de ceva lapte,s-a trezit Miguel!!!!

bumblebee spune:
Aelita, iubita, imi pare ra pt problemele cu Andres, Ventolinul e un bronhodilatator, eu am avut astm pe fond alergic asa ca, din pacate, stiu, sa fie si la el ceva de genul asta? un astm? mititelul
dar sa stii ca s-ar rezolva cu tratamentul corespunzator. Celalalt spray ar fi cumva Seretide? Sper ca totusi nu e vorba despre astm... 
Alina
Mamica fericita de
Pozici