Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Criss nu o invelesc decat cand doarme pun un pled pe ea si noaptea tot un pled, nu ii dau nici caciulita, dar e obisnuita sa nu faci ca mine decat treptat, la noi de cand am nascut a stat la temperaturaa asta, caciulita doar dupa baie. Pe sub pijama are un body cu maneca scurta ca inca nu am cumparat cu maneca lunga! si nu are mainile reci de obicei.

Lapte cat mananca bebe... Leti ar trebui sa manance 900 grame in 24 de ore la greutatea ei, ea manaca vreo 700 si urina e vreo 500 max. am cantarit pampersii de urina, o sa cantaresc si cei cu materie!
Ia corect in greutate.

umiditatea la noi cu aparat profesional abia atinge 45-50% cand e in functiune... altfel stam cu ser in nas si noi adultii. in rmania in general e mai mare, noi la 50% ne simtim confortabil, nu sangeram si nu avem dureri de cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Larisa eu pun un pled pe covor si o pun pe burtica sa faca gimnastica , medicul a zis ca e mai bine ca e mai tare si se formeaza muschii mai usor/repede, pe paturica inca nu am pus-o ca mi-a furat-o vanzatoarea de la care am cumparat-o... o sa cumpar mai tarziu dupa ce se ridica bine de caput cand incepe rostogolirea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarmenAlbu

Criss nu o invelesc decat cand doarme pun un pled pe ea si noaptea tot un pled, nu ii dau nici caciulita, dar e obisnuita sa nu faci ca mine decat treptat, la noi de cand am nascut a stat la temperaturaa asta, caciulita doar dupa baie. Pe sub pijama are un body cu maneca scurta ca inca nu am cumparat cu maneca lunga! si nu are mainile reci de obicei.

Lapte cat mananca bebe... Leti ar trebui sa manance 900 grame in 24 de ore la greutatea ei, ea manaca vreo 700 si urina e vreo 500 max. am cantarit pampersii de urina, o sa cantaresc si cei cu materie!
Ia corect in greutate.

umiditatea la noi cu aparat profesional abia atinge 45-50% cand e in functiune... altfel stam cu ser in nas si noi adultii. in rmania in general e mai mare, noi la 50% ne simtim confortabil, nu sangeram si nu avem dureri de cap!

FERICIREA SE NUMESTE LETIZIA
Doamne Ajuta-ne!!!

In cate mese mananca Leti intr-o zi?

M-a innebunit dr cu riscul lui bb de a face esofagita de reflux daca nu rezolvam problema asta, chiar nu stiu cum sa ma comport, sincer, ma ingrijoreaza, dar as vrea sa vad cam in cate mese si cam cat papa un bb de 2 luni.
Lalique, parca tu ai avut pb cu refluxul, ati rezolvat cu Humana AR? Ca la noi nu vad niciun rezultat...
Are careva vreun pont?
Al meu e obisnuit sa pape la 4 ore, cca 170. O fi prea mult de-odata?
Zau ca nu stiu ce sa incerc, nu as vrea sa-i dau mucilagiul care l-a recomandat pediatra

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Bai eu dau in depresii cand citesc la ce greutati record au ajuns delfinasii vostrii.
Nu ma refer doar la cei de 7 kilograme si ceva ci in gemeral la cei care au luat chiar si 1,5 kilograme pe luna.
bumblebee voi parca aveti 6.2 kilograme la 2 luni. Si s-a nascut cu 500 de grame mai putin decat mandra mea.
Nu inteleg de ce ia Iulia in greutate mult mai incet decat Ana sau Elisa. Ca sa nu mai zic ca acum iau si vitamine, Fe, Omega3.
Racusor stai sa vezi ca anumite persoane vor sa scuipe copilul sa nu-l deoache

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

la cate grade tineti bebeii?la mine sunt cam 24-25 ca sunt friguroasa

Carmen multumim de articol,mi se pare foarte ok ,dar mai bine spun mamicile cu experienta.La alimentatie 80% la san ,cand e momentul optim pt diversificare?eu nu as incepe mai repede de 5 luni.

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://good-times.webshots.com/album/575890611lMnMMP

La mine asta e temperatura in casa intre 23-25 de grade.
Da, ma descurc singurica cu ei, de doua ori pe saptamana vine o tanti care sta cateva ore cu copii timp in care eu dorm, fac de mancare, spal, etc.
In zilele in care-s singura ma descurc binisor, ne jucam, le dau de papica, apoi in patut la culcare, cat ei dorm eu fac curat sau de mancare, cand vine tati de la munca la 5 papim si iesim la plimbarica.
Nu e simplu dar nici imposibil, pe mama am sa o aduc la anu, vreau sa-mi termin scoala, inainte ma duceam dupa munca la cursuri, acum as vrea sa ma duc dimineata asa ca o sa am nevoie de un ajutor full time.

Nu am facut analize copiilor , eu le mai dau si completare, Seby ia zilnic Felix doar uneori, formula are fier, eu am luat destul de mult fier spre sfarsitul sarcinii plus PreGvitul pe care-l mai iau inca contine fier. Am sa vorbesc cu pediatra, tu cum ti-ai dat seama ca sunt anemici......sau le-ai facut analize de la tine putere???????

Copii ii hranesc la cerere, nu au program, cand vad ca se foiesc ii pun la san, sunt cu tzatzele mereu pe-afara la dispozitia lor, avem open bar 24 din 24
Nu am incercat sa le impun un program, vreau sa-i las sa-si formeze ritmul lor, vad ca deja au inceput sa doarma mai mult noaptea, deja incep sa-si regleze programul.

http://community.webshots.com/user/Dragaica

Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010

Mergi la inceput

Citat:

Carmen sunt f curioasa,ii dai doar salopetica la 20 grade,sau si cu un body sub?
eu asa ii tin la 24gr

Eu le dau un body si o pijamaluta din aia cu totu.

Noi mergem la pediatru la data fixata de ea, ne ia 30 de min imbracatu (ne ajuta si tati desigur)sunt foarte calmi in masina, pana sa-i bagam in masina e beleaua
La plimbarica seara sunt foarte cuminti, mai greu cand ies cu mama la cumparaturi, va dati seama , ies cu 3 barbati nerabdatori prin magazine ....de unde atata
Astazi dupa ce-am intrat in 4-5 magazine de unde mi-am cuparat cate ceva pe fuga a trebuit sa plecam acasa, tati a fost mai nerabdator decat ratoii sa se intoarca acasa ........barbatii astia.

Mergi la inceput

Citat:

racusor stai relax ca eu fac asa demult inclusiv cu cunoscuti care vor sa puna mama pe manuta lor,ma uit foarte urat la ei fara sa vreau.Ce sa zic ca mai sunt unii care ii pupa pe manute,pe aia chiar ii bat

Si pe noi ne opresc pe strada, eu sunt cam reticenta de stat la palavre, sotu insa e in elementul lui, plus e ca un cocos umflat in pene, mandru nevoie mare.
Norocu meu e ca aici nu-ti pun mana pe copii, ii admira, vorbesc cu tine dar nu ti-ii ating

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Buna dimineata delfinuti!

Vineri am fost la IKEA si am cumparat multe jucarii - inclusiv salteluta de activitati (stateam pe paturica pana acum). E tare incantata de ea - de culorile ei... de jucarii ce sa zic - vulpea si rata cantatoare sunt o atractie restul ... cred ca trebuie sa mai astept un pic.

Ieri a fost foarte activa - nu a dormit mai mult de 3 ore toata ziua - iar asera nu am resut sa o adorm decat la san. O adormeam vroiam sa o pun in patut, se trezea ... si tot asa pana am zis ca mai bine dorm pe canapea cu ea pe burta. Pe la 1 a venit tati sa ne ia in pat si deatunci doarme non stop. Nici macar "car" nu a zis.

La noi in casa setam centrala la 24 de grade ziua si la 26 noaptea(in camera unde dormim e un pic mai frig decat in living unde bate soarele toata ziua). Sta imbracata in body cu maneca lunga + pantalonasi, sau boby cu maneca scurta + salopeta - adica un fel de pijamale toata ziua - eu ador salopetele de copilasi asa ca nu ma straduiesc prea mult sa o imbrac cu hainutele de plimbare in casa - acum vad ca sunt trecute la capitolul pijamale prin toate magazinele dar eu o imbrac toata ziua cu ele. Avem unele superbe de la Disney - sunt inca un strop mari (marimea 62) dar le purtam.

Intrebare - daca o pun pe burtica chiar la o ora dupa masa regurgiteaza - e normal?

Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Victo - am incercat eu sa fac proba pampersilor (LP + LM din biberon) - iese aproape dar nu foarte exact.
Si la mancatul cu bibe nu e totul super masurat - o parte din lapte sfarseste pe barbita, carpe, carpite ... o alta prin biberoane ( resturi diverse greu de masurat exact), alta parte e regurgitata ...Noi ca sa ne linistim apelam si la pusul la san. Asa ca e dificil sa spui cat mananca exact pe zi. In plus noi acum suntem in zilele cand caca nu apara la timp ... si iar intervin erori.

Cri - Imi pare tare, tare rau de Vladut! Sper sa fie puternic si sa se faca bine repede. Nu mai zice ca nu esti mama buna - fiecare dintre noi facem ce ceredem ca e cel mai bine pentru bebele ei si cu siguranta invatam din toate experientele care le avem ca sa devenim mai buni.

Mergi la inceput

Trezit copil, mancat, adormit la loc!

Anca te rog frumos sa- mi zici si mie ce trebuie pentru botez! Multumesc!

Mergi la inceput