cum sa imi inteleg copilul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OCTAMI

Jasmin,ai punctat f bine ,are spirit de conservare,depune efort numai in ce-i place ,in rest e detasat dar de restul asta de care zic depinde desfasurarea vietii in viitor;e necesar sa fii punctual ,sa mergi imbracat adecvat ,sa iti faci temele-gresesc?

Octami, insoteste-l la baie, reaminteste-i ca trebuie sa va grabiti. Poate ca de rusine, sa nu-l vezi tu la baie, o sa se grabeasca sa termine repede cu toaletarea, ca sa nu vii tu peste el.
Asta cu punctualitatea o s-o invete el, cand va fi suficient de responsabil.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OCTAMI spune:

buna!
am revenit sa va spun ca problema mea ,cum ca am copil care pierde vremea si e distrat ,s-a reflectat si in efectuarea temelor ieri la after school
nu a facut tema la mate ,doar titlul l-a scris, in rest a desenat ,s-a uitat pe geam si a vorbit ,asa ca m-a intampinat invatatoarea cu reprosuri de la intrare
mi-a explicat ca i se pare prea lunga tema si nu e prima data cand se sperie de voumul de lucru inainte sa se apuce de treaba
adevarul este ca programul lor e dificil ,de la 10.30 la 14 deoarece sunt 3 serii in scoala in renovare;dimineata de la 8 cand il duc fac ceva suplimentar la mate sau romana ,iar dupa pranz fac teme pana pe la 17
am discutat cu el ,am fost intelegatoare si am colaborat bine ,intr-o ora am reusit sa facem tema restanta dar l-am supravegheat eu
ideea e ca invatatoarea nu e foarte incantata de faptul ca trebuia sa faca suplimentar cu ei dimineata si s-a prevalat de aceasta situatie sa imi reproseze ca nu vrea copilul ,ca e distrat si nu e interesat si nu ar fi cazul sa plusam pretentiile pe care le avem de la ea
sunt la mijloc ,ce parere aveti? e incarcat programul? e al meu asa de ametit si ar trebui sa-l iau mai incet?
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

OCTAMI, vorbeste cu invatatoarea si spune-i ca nu e normal ca copilului sa ii ramana teme pentru acasa.
Anul trecut am trecut prin aceeasi experienta, teme lasate pentru acasa dupa after-school. Ajunsesem sa facem lectii pina la 10 seara pentru ca nu le termina la after school.
Am sunat-o special pe invatatoare intr-o seara sa-i spun ca la ora aia facem teme (era 10 seara), evident ca nu i-a convenit, cum nu ne-a convenit nici noua.
Apoi la sedinta am ridicat aceasta problema cu teme eaxgerat de multe pe care copii mai inceti nu le fac la after school, mi s-a raspuns ca altii duc si mai mult.
Evident ca au fost parinti care mi-au tinut partea si parinti care recunoscut ca vor mai mult pentru copii lor.
Concluzia: suntem in a V-a,multi dintre copii sunt obositi, le e sila de scoala, unii-s deja panicati.
Fiecare copil are ritmul lui, asa este, dar si invatatorul sa incerce sa tina pasul cu ei , sa nu le dea mai mult decat pot duce numai pentru a i se creea nu-stiu ce renume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OCTAMI

buna!
am revenit sa va spun ca problema mea ,cum ca am copil care pierde vremea si e distrat ,s-a reflectat si in efectuarea temelor ieri la after school
nu a facut tema la mate ,doar titlul l-a scris, in rest a desenat ,s-a uitat pe geam si a vorbit ,asa ca m-a intampinat invatatoarea cu reprosuri de la intrare
mi-a explicat ca i se pare prea lunga tema si nu e prima data cand se sperie de voumul de lucru inainte sa se apuce de treaba
adevarul este ca programul lor e dificil ,de la 10.30 la 14 deoarece sunt 3 serii in scoala in renovare;dimineata de la 8 cand il duc fac ceva suplimentar la mate sau romana ,iar dupa pranz fac teme pana pe la 17
am discutat cu el ,am fost intelegatoare si am colaborat bine ,intr-o ora am reusit sa facem tema restanta dar l-am supravegheat eu
ideea e ca invatatoarea nu e foarte incantata de faptul ca trebuia sa faca suplimentar cu ei dimineata si s-a prevalat de aceasta situatie sa imi reproseze ca nu vrea copilul ,ca e distrat si nu e interesat si nu ar fi cazul sa plusam pretentiile pe care le avem de la ea
sunt la mijloc ,ce parere aveti? e incarcat programul? e al meu asa de ametit si ar trebui sa-l iau mai incet?
multumesc

la scoala 194? Ca si nepoata-mea (la scoala asta)are tot asa, un orar ciudat, ea e in schimbul 3, de la ora 15 sau 15.45
Poate pustiului nu-i place ceva la invatatoare si nu-l intereseaza ce preda ea. Poate ca nu-i place metoda ei. Si poate ca ea nu stie sa explice si nu stie cum sa se poarte cu copii de caractere atat de diferite.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OCTAMI spune:

sunt multe scoli in consolidare ,si totul se face din mers ,e neplacut dar nu avem incotro
al meu e la 49, in sect 2,
anul trecut a fost prima serie (de la 7.30)si iarna ,mai ales, a fost groaznic diminetile
invatatoarea cu siguranta nu isi adapteaza metodele,cea de la after scoool zic, ,cine se mai straduieste in vremurile astea?numai noi ,ca parinti mai visam invatatoarea ideala
imi pare rau , caci el simte ca nu e inteles si ca e nedereptatit , e un copil inteligent si de bun simt dar cu probleme de organizare si concentrare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Octami, pt. scoala nu stiu ce sa spun, pt dimineti la noi a functionat grozav sa-i "dam un scop in viata" dimineata.

In sensul ca isi dorea sa se uite la un episod din Friends sau MASH diminetile si noi nu-l lasam, sau i-l intrerupeam ca trebuia sa plece samd. Pina in ziua in care s-a prins singur ca daca nu se lalaie prinde un episod intreg. Toata clasa a patra, a cincea, acum a inceput a sasea, a functionat ca ceasul. De-atunci, pe cuvint, ii ia 5 min. sa se imbrace si sa se spele. Inca cinci sa manince. Restul, fo 10, isi aduna catrafusele de gen apa, sac de scoala, papuci, geci, caciuli la-la-la, vino, mami, sa te pup, si e gata de scos pe usa.

Bafta,
Simonna

Mergi la inceput