HSG
am si eu o intrebare,in noiembrie m-am hotarat sa merg la medic sa fac un control sa vad daca am trompele infundate,asta ar mai fi o varianta din cauza ca nu apare dar eu am o infectie urinara si candida,si citisem pe net ca daca am vreo problema nu imi poate face HSG,este adevarat?stie cineva cat se plateste aceasta procedura?(consultatie?/am bilet de trimitere si adeverinta de coasigurat.si poate stie sa imi zica si mie cineva un spital bun unde se poate face HSG si cu cat timp inainte trebuie programare.va multumesc mult
Raspunsuri
coca1978 spune:
Eu am facut HSG la Spitalul Polizu cu DR ESANU mam dus in spital la internari cu trimitere de la dr de familie si adeverinta de la servici .Dar mare grija ca daca nu te tratezi de infectie este periculos din cauza ca in timp ce impinge serul in trompe poate sa se duca si infectia pe trompe si e de rau ca devine cronica adica mai greu de tratat si poate sa si infunde trompele
Anca Wish spune:
myrellageo, candida nu are sigur nicio legatura, dar in legatura cu infectia urinara nu stiu ce sa-ti spun....
Ti-a recomdandat dr aceasta investigatie??? Te intreb pentru ca este invaziva. Poti sa afli daca trompele-ti sunt permeabile, dar nu si daca sunt functionale.
Ca sa nu mai vorbim de durere...
parerea mea: merita facuta doar ca palmares, ca bifa intr-o lista a investigatiilor. laparoscopia e sfanta!!!
Eu am facut-o la Elias, programata fiind de dr care ma supraveghea in vremea aceea.
Bafta multa!
mikado spune:
eu am facut la maternitatea Bucur, a fost ok ...trebuie sa faci analiza de secretie inainte...daca exista cumva vreo infectie(Tricomonas, Chlamidya...etc) nu se face.
cristiama spune:
Inainte de HSG trebuie sa-ti tratezi toate problemele, nici un dr onest nu-ti va face peste infectie, exita riscul sa-ti intinzi infectia in tot organismul.
Trateaza si candida, acum sunt atatea ovule de 1-3 zile cu care sa rezolvi!
Eu am facut o HSG la Giulesti si una la Sanador.
La Giulesti am dat v-o 2-3 sute de lei vechi dr care facea pozele.
La Sanador a costat acum vre-o 2 ani 5 mil.
Daca este utila sau nu? Eu dupa cea de la Giulesti am ramas imediat insarcinata.
Unde te sfatuiesc sa o faci? Clar la clinica privata.
Dupa Giulesti m-am simtit rau vre-o 3 zile, am stat pe holuri nemancata si nebauta vre-o jumate de zi, nu astea ar fi asa grave DAR rezultatul a fost eronat! Respectiv mi-au iesit ambele trompe bune,cand una era complet obturata.
La Sanador a durat toata procedura 30 de min, frumos, curat cu halat steril, asistenta care iti spune ce se intampla, si rezultate corecte.
myrellageo spune:
va multumesc mult pentru ajutor,am decis sa ma tratez mai intai de infectia urinara ,de candida m-am tratat dar apare mereu dupa 3 luni,si apoi cand o sa fiu ok o sa fac si HSG.Va pup
denisa220972 spune:
myrellageo Doctorii
trateaza bazdaganiile(infectia urina +candida)si dupa aceea sa faci HSG, fiindca in momentul in care introduce substanta de contrast impinge si bazdaganiile pe ele si dupa tragi de-ti sar capacele, sa nu cumva sa faci instilatii pe ele, mai bine le operezi laparoscopic daca cumva sunt infundate sau opturate. Eu am facut 10 sedinte de instilatii(gentamicina+laser) si le-am facut varza,daca la inceput era tropa stanga putin optura, acum sunt perfect infundate
, nu am stiut ca acesta interventie(instilatiile) le face mai sensibile la anexite.
Bine multumesc lui DD ca, nu am facut hidrosalping pe ele si numai le-am infundat
, mi-a iesit de o grija
.
Se face programarea in a 2-3 zi de CM si in a 10-11 zi de CM interventia -HSG-ul.
succes
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.