Petrecere colega de clasa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cornelia/Cornelia.jpg)
Vin si eu cu o rugaminte de sugestii pentru rezolvarea unei MARI "probleme" a fetitei mele de 7 ani.
Este clasa I si dupa un inceput greoi in ceea ce priveste relationarea cu colegii, acum este dornica sa se apropie de ei si sa isi faca prieteni. Ea nu este genul populara, nu isi face usor prieteni si daca ii place de cineva este foarte cicalitoare, ajungand ori sa indeparteze copilul respectiv ori sa devina dependenta de el.
Azi, cand au iesit din scoala, o fetita impreuna cu mamica ei au impartit invitatii la petrecerea fetei. Maria a fost cu ochii doar pe ele si cand a vazut ca ea nu primeste a inceput sa planga. Mi-a zis ca e singura care nu a primit, cu toate ca evident nu este asa. A vazut-o si invatatoarea si a intrebat-o de ce plange. A vorbit cu mamica fetitei si i-a spus ca ar fi fost mult mai bine daca se putea sa dea invitatii tuturor colegilor, ca ei acum se cunosc etc. Dar va dati seama ca mamica respectiva avea si ea socotelile ei, a spus ca nu a stiut cum sa evite astfel de situatii. Nici ea si nici eu nu ne-am simtit tocmai confortabil.
Acum problema e ca Maria e convinsa ca maine va primi si ea invitatie, lucru pe care nu il exclud, dar nici nu pot fi sigura de asta.
Imi propusesem sa am o discutie cu ea, sa ii spun ca e posibil sa nu fie invitata si sa ii explic de ce nu a invitat fetita toti colegii, ci doar pe cativa de care se simte ea mai apropiata. Dar era asa de entuziasmata, ca nu am avut curaj. I-am zis sa asteptam pana maine sa vedem daca primeste invitatia, dar nu mai mult
Daca o va invita maine, e rezolvata problema, cel putin din punctul de vedere al Mariei, vom merge la petrecere, cu toate ca e oarecum jenant. Totusi ma gandesc sa ii explic ca pe viitor s-ar putea sa s emai intalneasca cu situatii de acest gen si sa o pregatesc cumva. . Daca nu primeste invitatia ce sa ii spun??? Sau mai bine zis cum sa abordez situatia. Sau si mai bine
cum trebuia sa procedez azi, cand mie mi-a fost clar ca nu e pe lista de invitati si totusi am lasat lucrurile in aer pentru a nu ii rani sentimentele.
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Donia spune:
Este greu si pentru cea mica, si pentru tine.
Dar, din pacate, este o durere din care invata... stii cum se zice, no pain, no gain. Asa ne facem experienta de viata, si din bune si din rele.
Ce as face eu in locul tau, si repejor, ar fi sa organizez o petrecere de... habar n-am, de toamna, sau de inceput de scoala, sau orice alt pretext, la care as invita toti copiii din clasa. Sigur nu vor veni toti, deci nu va vor incarca prea tare, dar fetita ta va putea sa sparga gheata. Pe de o parte isi va face prieteni, pe de alta va fi mai... "vizibila" si posibil sa fie mai des luata in calcul cu ocazia altor petreceri.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Uf! Mare belea cu petrecerile astea! Sunt parinti care invita toata clasa la un loc de joaca, unde organizeaza sau nu activitati, (daca nu organizeaza iese haos), fii-mea vine dezamagita de la astfel de petreceri si sunt parinti care invita copii acasa unde au sau nu inspiratia sa tina cont de spatiul disponibil. Nu poti invita toata clasa cand locuiesti intr-un apartament impreuna cu bunicii, copiii sigur nu se vor simti bine,am vazut-o insa si pe asta! Au ajuns sa se joace in fata blocului pana la urma.
Cred ca i-ai putea explica fetitei situatiile astea si in functie de cazul vostru sa planuiti petrecerea de ziua ei. Explica-i si ca un sarbatorit poate alege sa-si petreaca ziua intr-un grup mai mare sau mai restrans de colegi si ca asta nu-i motiv de suparare. Poti fi coleg bun cu toata clasa dar prieten apropiat vei fi doar cu unii dintre copii, in functie de fire si de preocuparile fiecaruia.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Nu poti invita toata clasa cand locuiesti intr-un apartament impreuna cu bunicii, copiii sigur nu se vor simti bine,am vazut-o insa si pe asta! Au ajuns sa se joace in fata blocului pana la urma. |
E drept ca spatiul limiteaza. Dar as invita macar toate fetitele. Si stiu cum e, eu am avut 17 fetite in casa si vai de urechile mele
![](icon_smile_big.gif)
Dar le-am organizat multe activitati, vanatoare de comori, decorat dovlecei, facut coronite, ghicit personajul, s-au distrat de minune. Na, casa a fost vandalizata
![](icon_smile_big.gif)
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Deus spune:
incerca sa-i explici ca, din cauze financiare, mamica colegei nu poate sa invite toata clasa - si voi o sa faceti la fel, altii la fel. Sa inteleaga ca sunt si alte considerente nu doar simpatiile/antipatiile
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Cornelia spune:
Multumesc!
Donia, exact la petrecere m-am gandit si eu inainte de intamplarea asta, cand deja eram ingrijorata ca e prea izolata. Totusi, din diverse considerente, nu putem acum organiza o petrecere. I-am promis ca, dupa ce teminam de amenajat camera ei (acum imparte camera cu fratele mijlociu si suntem in renovari) va putea invita cate 2-3 fetite la ea la pijama party.
Olympia, da, eu pot intelege motivele si faptul ca spatiul si alte considerente limiteaza participarea tuturor copiilor. Si Maria poate intelege si ii voi explica inclusiv motivele financiare (Deus ).
Problema e de ce nu a fost invitata ea. Iar cand incercam sa ii spun ca nu a fost toata clasa invitata, ea mi-a spus ca toate fetitele au fost si chiar si baietii . Acum, din toata discutia de la scoala a inteles ca a fost omisa din greseala.
E intr-adevar prima experienta de genul asta, pentru ca la gradinita era invitata toata clasa. Si noi ii invitam pe toti, dar nu veneau decat max. 10 copii, avand in vedere ca ziua ei este si in vacanta. Bine, ca si atunci aveam ceva explicatii de dat, pentru ca la ziua fratelui ei venea aproape toata clasa (ne cam destabilizeaza financiar, dar copilul e fericit , bine Stefan e la polul opus el e "vedeta") si ea intreba mereu de ce
. Explicatia era simpla: in vacanta copii sunt plecati la bunici, in concedii etc.
Of, tare greu e, dar intr-adevar, asa ne facem mari.
Deus spune:
sporturi de echipa sau dansuri = solutia pentru socializare , prieteni, pasiuni comune:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
dandusa spune:
ce-as face eu
as incerca sa aflu exact detaliile.daca a fost singura neinvitata/daca exista vreun conflict intre ea si colega/daca au omis-o din gresala.pe baza asta,i-as explica ei totul f delicat dar sincer.daca a fost neinvitata din varii motive,macar tu ai puterea de a-i prezenta situatia cu dragoste,dandu-i poate ex ceva din experienta ta,explicandu-i una,alta despre viata/oameni.daca a fost o gresala,poti lua legatura cu mamica sau sarbatorita si pe cel mai cald ton posibil,ii poti spune cat de fericita ar fi Maria sa participe la petrecere.mi-e greu sa cred ca totul a fost facut cu rea intentie.de fapt,sper din tot sufletul!
ps:la ce scoala invata Maria?nu de alta,dar si noi santem invitati la un party asemanator si daca-i acelasi...ar fi ca si rezolvata problema
mami de Crinuta si Raducu
Cornelia spune:
Dandusa , Maria e la scoala 36. Asa a perceput ea situatia, dar mamica deja a explicat ca nu a putut sa invite toata clasa, ci doar o parte, probabil in functie de afinitatile copilului. Si ea a fost pusa intr-o situatie delicata. Dar dupa toate astea, Maria crede ca a fost o greseala, iar eu nu am fost in stare sa clarific situatia. Da, o sa incerc sa ii explic, aratandu-i toata dragostea si sustinerea mea. Pe de alta parte sper ca totusi va fi invitata maine. Nu stiu cat de corect e din partea mea si cat de realist
, dar ma doare sufletul sa o vad asa.
Deus, a fost un timp la dansuri, dar si acolo era stinghera . O sa incerc sa o duc din nou, mai ales ca au aparut niste fluturasi la scoala si posibil sa mearga si cateva colege.
Anka74 spune:
E zic ca si mamica sarbatoritei a gresit, daca nu putea invita toata clasa (de inteles) putea sa dea invitatiile in asa fel incat ceilalti copii sa nu afle...decat poate dupa petrecereNah, complicat cu petrecerile astea! la gradi se invita toata grupa, dar vin maxim 8-10 copii...acum la scoala inca nu am ajuns, dar raman la parerea ca si mamica sarbatoritei are partea ei de vina. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar smiorcai fiimiu ca nu e invitat la vreun party!
dandusa spune:
iti propun si balet daca tot ai de gand sa incerce ceva.chiar azi am fost la o ora sa privim,sa intrebam si sa si mergem doar ca a mea balerina n-are inca 4 ani si va trebui sa amane pt o luna.a fost f dezamagita.erau fff multe fetite la ora la care am fost eu,atmosfera superba!toate imbracate frumos.nu stiu adresa exacta dar dau detalii la tel daca vrei.
ps:daca nu primeste Maria invitatie maine,spune-i ca va primi invitatie de ziua Crinutei(1 nov) si distractia...nu se compara
mami de Crinuta si Raducu