Sezatoarea canadiana (193)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Iselin, am vazut pozele! Iti dai seama, ca m-am dus imediat... Muntele vazut acolo, cel pe care l-ati urcat, este mont Valin? Ca ala stiu ca are vreo mie de metri. Sint si mai inalti? Oricum, sint superbe imaginile, iar micuta voastra pare in elementul ei. Le-am vazut in fuga, ma mai uit si mai intreb... Sa va fie de bine ecursia, bravo voua!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Eu sunt intre doua tavi de ardei grasi puse la copt (da, ca tot mai am cateva zile de concediu de maternitate, profit sa fac si ardei copt in otet pentru iarna, na! ) , dar e musai sa scriu repejor ceva:

Mephala, bine ai venit

Nelia, am ras de m-am prapadit la filmulet si la descrierea zilei voastre cu Ritza
Am pe undeva o poza cu Diana pe la 2 ani jumatate in care il tinea pe Totane de gat (pe atunci pisic mic si alb) ca sa-l faca sa se uite la ea... zici ca-l strange de gat
Acum Totane e ditamai motanul, si e randul Sophiei sa chiuie de bucurie si sa incerce sa-l traga de urechi cand motanul face greseala sa se apropie de asta mica.

Cum de pomenirati tocmai azi de paianjeni??? Aseara am vazut pe peretele de la capul patului conjugal cel mai mare paianjen din viata mea: 3-4 cm, cu corp si picioare groase. Am inteles cum de paralizeaza unele animale de frica. Noroc cu sotul meu cel curajos () ca i-a venit ideea sa folosim aspiratorul. Si noroc ca aspiratorul trage bine, ca monstrul nu se lasa dus. Am astupat la sfarsit gura de la aparat... Toata noaptea am avut cosmaruri ba cu 8 ochi holbadu-se amenintator la mine dinauntrul canistrei aspiratorului, ba cu animaul impingand hartia si venind peste noi sa se razbune

Mai vroiam sa raspund cuiva, dar nu mai tin minte ce-am citit. Revin cand fac pauza de ardei

_

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Condoleante simi

nelia incerc sa-mi imaginez ce e acasa la voi

cellia dar de ce duci traducerile la legalizat?
Sa stii ca nici sotul meu nu a lucrat o zi in viata lui ce scrie pe diploma si nici nu vrea sa lucreze vreodata, desi tot incerc sa-l fac sa se razgandeasca.

Diana multa bafta in continuare. Eu cred ca e de bine ce ti s-a intamplat. Uite, iti spun pe scurt o poveste..in urma cu multi ani imi povestea cineva prin ce a putut sa treaca in ziua cand avea examenul pentru rezidentiat. Era ianuarie, tocmai ninsese zdravan in Bucuresti, si ca de obicei traficul era la pamant..a asteptat zeci de min in statie sa vina un autobuz si nimic..s-a dus repede acasa, a incercat sa cheme un taxi, dar nu gasea nici unul disponibil...a iesit pana la urma in strada si intr-un final a reusit sa ia un taxi si sa ajunga la facultate. Acolo, s-a impiedicat pe scari, a cazut si toate hartiile pe care le avea puse intr-o anumita ordine s-au imprastiat. Mi-a zis ca a inceput sa planga de ciuda dar si din cauza emotiilor adunate. Cu toata ca a avut o dimineata de cacao, a reusit sa obtina cea mai mare nota la rezidentiat si dreptul de a-si alege orice specializare vrea. Acum e medic chirurg la cardiologie.

Mona_B cand concepi mailul despre profesorat, trimite-l si la mine, te rog frumos..ti-am trimis adresa mea pe privat.

maru eu aseara am manat amandina(preferata mea), sotului i-am lasat savarinele(preferatele lui)...pe la 12 noaptea am mancat..dar bunaaaaaaa

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Laura B, te rog nu mai scrie asa miiic, eu nu pot sa citesc

Nelia, m-am prapadit de ris cu Ritza voastra.Cel mai haios e Lisandru. Mai pune odata poza cu ea ca prima oara nu am reusit s-o vad.

Merci iar de urari

Iselin trims pm, ai primit, e ok? Tu cind exact ajungi in K?

Noi nu am avut decit un hamster, dupa care tare rau am plins (eu-doar ca la copiii nu le-am spus ca a murit ci ca l-am dat)cind s-a stins din viata (traiesc doar approx 3-4 ani)Copii vor ciine, dar eu nici nu vreau sa aud.

Zava, tu rizi ca esti (inca)aici sau te bucuri de ce te asteapta?

Oficial azi am inchis piscina. S-a dus si sezonul 2010

Simi, condoleante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

SIMI, condoleante!

DANA, LMA copiilor si multe succese le doresc!

NELIA sa o stapaniti sanatosi pe "duamna" Ritza! Imi imaginez cum poate sa fie la voi acasa! Have fun!
Am avut si noi una, cand l-am luat cica era baiat, apoi am descoperit ca nu se ingrasase ci era gravida! Da, da! Boris devenise Borisoaica. Si asa a ramas. A facut 4 pui carora le-am gasit familii si apoi a adoptat-o vecina cand am plecat la djibouti. A dus-o si la sterilizat. Nu stiu cum e in Ca, dar aici in Fr tare sunt scumpe vaccinurile si toate interventiile.
Cunosc faza vu studiat raionul de mancare pt. animale

MARU eu nu mai poci! Si dupa felul in care povestesti si despre ce povestesti.

Am vrut sa mai zic ceva dar ROZA!!!!

PS. E oficial, casa inca e libera de schimb pt. luna august, aviz amatorilor .

A! Nu schimb rochia caci am oroare de rochii "serioase", in culori "pas par tout" .
Sau poate mai studiez terenul, adica site-ul de rochii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Simi, condoleante pentru bunica.

Cge, ai dreptate!!! Am uitat si eu de ardeii capia de la Costco. Ufff... acum am facut deja aprovizionarea cu ardei grasi- barem i-am luat colorati, sa vad ce iese (sa nu fie prima si ultima mea incercare de a fi o gospodina ).

Am citit cumva de merdenele? Merdeneeeleeee astea nu le-am gasit aici... si nici placinta dobrogeana... A incercat cineva sa le faca in casa?

Dana, e totusi si o parte buna in povestea mea de groaza: se intampla tooocmai pe coasta de vest
Si, o fi o coincidenta sau nu, dar pana anul asta nu am vazut decat extrem de rar paienjeni in casa, desi prin curte sunt nenumarati; anul asta e primul in care Totane sta mai mult pe afara decat in casa (ma tot intreb daca nu cumva pana acum in vana el. Daca da, atunci un motiv in plus sa ne bucuram ca avem pisic- aviz celor interesati).
Si, cu intarziere, "La multi ani" copiilor tai! Sa aiba parte de fericire si numai de bine!

Pucku, tu pui varza intreaga la murat, sau o desfaci in foi si pui foile? Ca eu cu foi am incercat (nu am vas de sticla suficient de larg pentru capatani intregi. Prima data cand am incercat mi-a iesit bine, dar ultima data am dat gres cu brio. As vrea sa aflu cum sa procedez ca sa nu mai imi faca floare si sa nu se mai inmoaie frunzele pana se dezintegreaza.

Simonna, ai gasit pana la urma body-uri maieut? E posibil ca maine sa facem un drum pana la vecinii din sud si nu am uitat ce am zis.

_

Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'na seara!
Revin si eu dupa ore de petrecut prin trafic, dupa negocieri la achitat acte traduse, dupa o portie "faina" de birocratie in stil mioritic. Las' ca va zic io!

Trebuie sa va multumesc, Zavalita si Carmen! Zavalita, ce daca nu erai vizata! Chiar imi cer scuze ca te-am uitat! Merci mult de info! Legat de celalalt forum, nu iau eu litera de lege orice parere; le citesc pt a-mi oferi mie o imagine asa...de ansamblu; taman de-aia am indraznit aici, ca am incredere in fetele de aici.
Cu voia fetelor care deja se afla acolo si in acelasi timp cu miile de scuze de rigoare ca le intru in casuta cu treburi care chiar nu le privesc, eu redau aici ce am scris si dincolo; nu voi reda si raspunsurile, nici contrazicerile; cam asta e situatia noastra:
"Sotul va fi aplicant principal; in cartea de munca este trecut "tehnician proiectant in constructii" iar la job este manager de proiect; licentiat in "Inginerie si management in alimentatie publica si turism", titlul este de inginer diplomat; mai are (si eu la fel) niste diplome primite in urma unor cursuri de scurta durata in alte doua domenii agricole (horticultura si zootehnie); atestat , pe langa diploma de bacalaureat; diploma obtinuta in SUA in urma unui an si jumate printr-un program de schimb de experienta (job si cursuri), horticultura; franceza cam "nasol" ca nu a facut in scoli, dar a facut cursuri la Institutul Francez; nu mai are rabdare sa se pregateasca acum pt diploma; zice ca depunem dosarul si incearca dupa sa se pregateasca pt diploma; dc reuseste bine, dc nu, iara bine; avem niste diplome de la facultate, diplome pe care scrie ca sunt de "competenta lingvistica" pt limba franceza; noi le depunem, dc or vrea sa le ia in considerare bine.
Eu sunt aplicant secundar; in mare parte, la capitolul studii e cam identic, ca ne-am luat de manuta si am mers impreuna la scoli;aceeasi facultate, acelasi profil, licenta obtinuta, amandoi in 2008; inclusiv liceul e acelasi; doar ca el a terminat profil industrial, eu de limbi straine. In plus eu am niste diplome mai vechi de secretariat-birotica si una de operator PC;ca si el am aceleasi diplome in zootehnie si horticultura; ca si el, am si eu acea diploma obtinuta in SUA in urma acelui program de schimb de experienta; pana la intrarea in CIC incadrarea mea era secretara si asa a ramas, nu assitent manager; ca nu a vrut seful sa-mi faca incadrarea asta pana nu luam licenta; am luat licenta in august acum doi ani, iar in septembrie a fost sa fie ca tata meu sa plece dintre noi; eu eram deja gravida, nu-mi ardea de schimbat incadrarea.
La limba franceza eu stau ceva mai bine; adica inteleg, citesc, reusesc sa traduc fara dictionar, incerc sa si fac conversatie dar mare parte din vocabular si gramatica s-au cam dus in negura uitarii, eu lucrand in ultimii ani in limba engleza.
Varsta noastra: 32 ani; un pui de 1 an, 5 luni si 3 saptamani.
Vechime in munca: sotul: 2 ani, apoi pauza 2 ani din cauza de plecat in SUA, apoi neintrerupt 7 ani; eu: 3 ani cu pauza 2 ani din cauza de SUA, apoi 10 luni job, pauza iara un an din cauza de scoala, apoi reluat din 2005 pana in 2009 cand am intrat in CIC"
Acuma va las pe voi, Ankalaura, Zavalita, Carmen, Alina (si nu numai)sa dati o parere; in plus,am gasit o informatie conform careia nu stiu dc sa ma bucur; pare ca licenta noastra s-ar incadra aici: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/divers/tableau-synthese-domaines.pdf; sper sa nu-mi stearga adminii linkul! La punctul 3 "Alimentation et tourisme" , ma tot gandesc dc ne-am incadra la "Technologie des procédés et de la qualité des aliments"

Si gata cu asta! Ma stresez cu punctele pt ca acum 5 ani am mai avut o incercare desi eram la limita cu punctele; ne-au refuzat interviul pt ca eram fix la limita si nu ajungeam la baremul minim pt a ne vedea la interviu. Iar acum, desi situatia e alta, am ramas cu frica.

Ralu80, nu am legalizat traducerile, ci copiile dupa actele lasate la tradus, varianta in limba romana; de fapt, nu am mai ajuns la legalizat astea, merg maine; ca ne-am invartit in centru pt a-si schimba sotul certificat de nastere tip nou (ca sa scapam de tradusul lui cu taxa aferenta); primaria sect 1 s-a mutat, umbla; mergi inapoi, in Piata Amzei, achita la Directia Taxe si Impozite "imensa" taxa de 1 LEU (UN LEU, DA!) ; ia chitanta; mergi inapoi la Primarie; sezi la coadaaaaa pana ajungi la o tanti plictisita de viata, care vorbea intr-o mare sila; dar nu mai zic, ca stii cum e; asta fuse mai mult pt fetele de acolo, sa se distreze Ca ele acolo sigur nu au parte de asa fun!

Cge, merci! Sa fie!

Mephala, si tu? Hai ca la anul mergem peste subiectul lui Maru, dar-ar Domnul sa schimbam continentul! Vb pe privat?

Maru, Asa ceva.........!!!!!!!!!
Hohotesc aici de se uita sotul luuung; cica ziua de azi m-a facut cumva la nervi? Ca rad asa de tare si de singura in fata calculatorului! Auzi, affair intre Maru si haleala!

Iselin, si la mesajul tau am ras rau! La ala cu articolul pe care l-ai pus! Cica "Are you antisocial? Misanthropic to the max? Or just someone who generally prefers his own company to that of others? If so, finding an enjoyable career can be a bit of a challenge--especially in this service-based economy." Si in lista de ocupatii vine aia cu horticultura "mea"!!!!!! Ce aveti, frate? Fac pe mine de ras aici!

Nelia, faina povestea ! Ai asa un stil de am fost si eu acolo cu voi, in casuta voastra, in "MiauLand"; nici nu mai stiu ce sa mai spun; decat ca tare mi-a placut povestirea ta! Mi-ai amintit de vremea cand noi ne-am primit catelul care era un "amarat" ce avea o saptamana de viata, se tara si el prin casa; si fiinta asta cate lectii mi-a oferit si inca ne ofera! Si iara imi amintesc ca-l vom lasa aici...

Delphin, foarte tare faza cu Borisoaica!

Mimitete, ; sarut-mana pt gandurile de sanatate catre puiul meu!

Voi incerca sa nu mai deschid discutia despre puncte si emigrare; preferabil sa primesc pe privat eventuale detalii, pareri; aici e totusi casuta unor fete minunate iar eu nu vreau sa abuzez de bunatatea lor. Dc nu va e cu suparare, voi mai veni sa vorbesc cu voi; iar despre plecare....doar asa, ca si up-date. Parerea mea!

Va multumesc mult de tot pt bunavointa aratata si pt ca nu ati dat cu rosii!

Poftim, iar e trecut de miezul noptii! Merg la nani. Noapte buna tuturor si somn usor!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Cellia nu te mai stresa, deja copilul va da punctele necesare!

Eu una nu am nici o taina, nu ma stresez de nici o culoare si nu am nici eu si nici sotul diplome de genul. Noi ne calificam pe undeva pe la bac +2 si bac +4. Noi ne zicem ca daca D-zeu vrea sa locuim acolo, asa va fii, daca nu...inca nu avem planul B.
Dar sincer eu nu vad un motiv pt. care v-ar refuza, la fel cum nu vad nici un motiv pt. care pe noi ne-ar refuza.

Curaj! Eu inca nu am inceput dosarul. Eu nu pun nimic din Ro la dosar, poate diplomele de bac :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dana, da in click pe semnatura si te duce la albumul unde e coana Ritza.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

iselin, trimis email

simi, condoleante pentru bunicutza ta! sa aiba somnul lin

nelia, am ras cu lacrimi la servici. Mai, tu ti-ai mai luat un copkil, sper ca iti dai seama! Al nostru Tanu avea obiceiul ca in miez de noapte sa faca ture prin casa si incepea din hol, trecea prin dormitor, peste patul nostru, (faceam hac cand zdupuia pe mine) si frana in calorifer zbum! Apoi ametit venea si se culca la spatele meu, se face funie!
Cand l-am castrat, partea masculina a familiei a prostestat si nu au mai vorbit cu mine o bucata de timp...adica pan la prima masa, cand au vrut ceva bun de mancare. De fapt Andrei a vrut sa faca ceva sandviciuri, dar nu s-au priceput. Asa ca le-a trecut!

Mergi la inceput