Nedumerire/bebe 2 luni

Nedumerire/bebe 2 luni | Autor: Puricica

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor
am si eu nevoie de un sfat: bebele meu Luka,2 luni, are un program tare interesant pt mine: o zi este super activ(doarme doar vreo 3 ore ziua), mananca, face kaki normal...iar in cealalta zi doarme mai toata ziua si mananca f putin ....bea si de la tzitzi, bea si lapte praf...indiferent de zi, noaptea se trezeste maxim de 3-4 ori sa pape.Intrebarile mele sunt: e ceva de facut?...e ceva in neregula?....trebuie sa intervin in vreun fel?S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?e o simpla perioada care va trece?
multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mie nu mi se pare nimic in neregula. La virsta asta se tot schimba, dorm cit le trebuie, tu nu poti sa-l faci sa doarma mai mult si, in principiu, nici mai putin, adoarme cind i-e somn, si daca-i in cada :)
Lasa-l in treaba lui, abia spre sase luni incepe sa aiba ceea ce se cheama "program".
(Sigur ca sint bebei care sint ca cweasul de la nastere, dar sint exceptii)
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Si fetita mea facea la fel cu somnul:o zi dormea mai mult, alta zi dormea 1,5 sau 2 ore in total, in reprize de 30 minute.Asta pe la 2 si 3 luni.Apoi pe la 4 si 5 luni dormea in fiecare zi la fel, in reprize de jumate de ora la 2 ,5-3 ore .Parca are un ceas in cap, doarme fix juma de ora.
Cred ca o sa-si regleze somnul in timp. Tu trebuie sa-l obisnuiesti cu aceleasi lucruri la aceleasi ore zilnic si o sa-si faca program.Si-l mai schimba in timp, nevoile de somn scad pe parcursul trecerii lunilor, insa copiilor le plac ritualurile,obisnuintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna, am si eu un bebe de 4 luni si al meu e agitat zilnic si nu prea doarme decat maxim 3 ore pe zi de cand la-m adus din maternitate, noaptea se trezeste 1 sau de doua ori (am avut si nopti in care se trezea din ora in ora)si sigur vor mai fi..asa-s bebeii...fiecare doarme si papa atat cat ii trebuie...noi tre sa ne facem programul dupa ei...Poate daca cresc mai marisori se vor trezi mai rar noaptea...Hope!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza52 spune:

e greu la inceput dar te obisnuiesti...pe masura ce cresc isi schimba programul dar momentan nu ai ce sa faci...nu ai cu cine sa te certii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

mie cazurile astea mi se par parfum!!!! sa va bucurati ca aveti copii asa de cuminti! fetita mea a fost extrem de agitata de cand am nascut-o! cand avea 2 luni urla continuu, fara nici o exagerare, se oprea pt 1 min cat sa-si traga plamanii si incepea iar, din cauza colicilor am zis eu! de fapt nu se stie de ce. de la 8 dimin pana la noaptea tarziu in jur de 00.30-1, iar de dormit ziua nu pot sa zic ca doarmea, ci doar atipea cate 5-7min maxim, tinute in brate sau pe umar, nici nu apucam sa o pun jos ca se si trezea. noaptea era mai linistita si se trezea doar ca sa manance din 2 in 2 ore, in rest dormea. pana s-a mai dat pe brazda am crezut ca o iau razna. am avut marele noroc sa fie al doilea copil, si nu primul, ca altfel nici ca nu mi-ar mai fi trebuit alt copil!!!

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

ce povestesti tu mirela..mi s-a intamplat mie...si eu sunt la primul

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Draga Puricica,

E perfect normal ca bebele tau sa nu aiba program inca. Asa cum spunea si Delia, fa tu un program pe care sa il respecti pe cat posibil (masaj, baie, plimbari) ca sa ii induci si lui bebe o stare de confort (stabilitate, consecventa intr-o lume care vine navala peste el).

De asemenea, sa nu te sperii ca o sa mai fie momente ciudate cand va avea pusee de crestere si va dormi f f putin si va manca aparent non-stop si va fi marait sau cand i se mai 'aseaza' sistemul digestiv si te trezesti ca face kk de 5 ori/zi pentru ca apoi sa faca la 2-3 zile. Ce am scris mai sus e din experienta mea cu vuvuzela proprie, care nici la 5 luni nu prea are un program bine definit...

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Despre puseele de crestere gasesti mai multe info aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157308

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput