Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori-2

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Multumim mamagiuliei.

Lulu incearca sa cumperi sunca de pe os, adica e naturala, e inca pe os, ti-o feliaza pe loc (aici gasesc asa, banuiesc ca si acolo). In rest...nu stiu vreun mezel sanatos. Noi sunca consumam, in rest nu prea.

My reason

Luna
..nu cred ca gasesc asa ceva aici...am aflat acu' de la o prietena draga mie mi-a venit in ajutor cu mezeluri bune, ok ptr copii.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Lulu ce mezeluri safe pt copii ti-a recomandat prietena ta?

Eu fac "mezel" asa: piepti de pui/curcan ii pun cateva ore intr-un sos (?) din mustar/miere/busuioc/oregano sau variatiuni pe aceasta tema. vasul sta la frigider. apoi le pun in asa fel incat sa iasa un sul pe care il leg cu ata si apoi in tava la cuptor. rece, de la frigider, se feliaza fff usor si eu zic ca este un "mezel" sanatos.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

theo, in real, am inteles, cele facute/afumate de ei- muschi file, sau la noi, in Cta, la Brancovenesc, cele de la Aurora(parca daca retin sunt si in Cerffour).

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Fetelor, credeam ca v-am pierdut. La povestea cu antibioticul m-ati lovit in punctul sensibil. Nici eu nu sunt de acord sub nici o forma, dar voi stiti cat e de greu sa gasesti un dr pe care sa-l poti suna la orice ora si dr meu e acest gen. Oricum, m-ati convins sa merg mai rar la dr, adica sa nu ma mai panichez la orice raceala. Vad ca voi sunteti relaxate in privinta racelilor, eu nu prea reusesc sa fiu asa dar ma tratez. Probabil ca la al doilea copil o sa fiu si eu mai relaxata.Multumesc de sfaturi, chiar daca unele au fost mai aprinse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Elaga, noi, de exemplu, am fost mai relaxati la prima copila, decat acum. Asta poate si pentru ca distractia cu medicii a inceput la cea de-a doua mult prea devreme, respectiv din primele zile de viata, cand a avut prima raceala, continuand cu doua infectii urinare repetate, care ne-au mancat zilele. Oricum, este foarte important de retinut ca folosirea nejustificata a antibioticului duce la imposibilitatea folosirii lui atunci cand este necesar. Si sunt convinsa ca nu vrei asta. Si mie a vrut ginecologul sa imi dea antibiotic (iesise sumarul de urina aiurea) si am refuzat pana la primirea rezultatului uroculturii.Si bine am facut, nu era nevoie de niciun antibiotic. Ce-ar fi fost sa-mi otravesc organismul degeaba?

Ce facem noi acum, in caz de febra: in primele trei zile stam linistiti, dupa care, daca febra nu trece/nu scade la antitermic, incepem investigatii: ORL, urocultura, hemograma. Si, in functie de rezultatul acestora si impreuna cu medicul, vedem ce tratatament primeste. Insa, daca febra scade la antitermic, mergem numai cu panadol/nurofen/bai racite progresiv/sosetute cu otet si oscillo. Plus vibrocil, colargol, in ca de nevoie.

LULU, este interesant ce ti-a spus prietena ta. Nu stiam ca cei din hypermarket produc asa ceva, chiar as fi curioasa daca este un fapt real ca sunt mezeluri in regula... Prietena stie din surse sigure? Sau poate ai spus, insa am pierdut eu

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

elaga pentru tratamentul tau!
la inceput acceptam si eu reteta de antibiotic, odata l-am si cumparat DAR NU l-am administrat pentru ca mi-am ascultat instinctele si am realizat ca al meu pusti NU are nevoie de antibiotic. asta pana m-am prins si eu cum e hemoleucograma si alte analize. de atunci nici m-a mai convins cineva sa iau macar reteta cu antibiotic. nici antitermicele nu sunt din start servite. adica au fost cazuri cand la 39,5 era vioi si se juca in apa la chiuveta (a mai scris cineva) si nu i-am dat nimic iar alta data la 38,5 zacea si atunci i-am dat ceva paracetamol/ibuprofen. cu febra chiar nu am iesit afara dar subfebril (max 38) si stare general buna, vreme buna am iesit la plimbarici.

lulu, nu merci. afumate brrr. am crezut ca e vreo firma ceva bio, recunoscuta, certificata. merg in continuare pe rulada mea de pui/curcan sau gratar.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

theo, cand am zis afumate...m-am referit la intregul proces, nu te gandii la sunca/slanina afumata.
si cele bio le gasesti in magazine de specialitate. voi face si eu rulada ta.

Mergi la inceput

bebe beca, si eu iau din piata, dar nu vara, ca le tin pe taraba si nu la rece si nu cred ca este tocmai indicat.

Mergi la inceput

elaga, relaxeaza-te, este mai bine ptr tine si ptr puiul tau.
daca am fost mai dure, spre sa fie cu folos
cauta si vei gasi medici care nu merg pe antibiotic imediat. trebuie sa gasesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Theo, foarte buna reteta ta de "mezel". Am s-o incerc si eu.
Lulu, cand ma mai stresez, intru pe forum sa-mi faceti voi un dus rece

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Theo, foarte buna reteta ta de "mezel". Am s-o incerc si eu.
Lulu, cand ma mai stresez, intru pe forum sa-mi faceti voi un dus rece

http://mamasiiubita.blogspot.com/

suntem pe aproape.
eu stiu ce inseamna sa fii asa stresata...soacra-mea...ufff e un specimen rar in ceea ce priveste medicina. nici un dr, nici un articol, nimik nu o poate convinge pe ea ca Luca, de ex, raceste ca a luat un virus si asa este in colectivitate, a racit ca :
este tuns prea scurt- aerul ii intra in cap
in masina deschid geamul- in urechi e curent
in casa deschid geamul
sta fara vesta in casa la 26 grade si in tricou fara maieu- raceste la plamani
nu poarta dres decat tarziu spre decembrie- face reumatism
nu poarta acum caciula, la 20 grade- face sinuzita
ca il spal pe cap des
si lista continua....asta ca o paranteza, ca o destindere ptr multe persoane.
azi era suparata...de ce am lasat copilul la gradinita in tricou???
ptr ca erau peste 25 grade in clasa, ca era soare, ca transpira, etc.
si ce daca, are muci, trebuia o bluza cu maneca lunga si o vestuta
eu sunt imuna la afirmatiile ei......dar e stresanta, zau..ii explic cum sta treaba cu virusii si bacteriile si NU VREA sa inteleaga...mai si zice...nu ma convinge nimeni cu nimik, eu stiu mai bine, am crescut 2 copii si 4 nepoti ( in afara de Luca toti bolnavi non stop, din pacate )

Mergi la inceput