mai pot alapta daca-mi puroiaza sanul?
Raspunsuri - Pagina 2
flosideea spune:
BebeBeca si la mine durerea este cumplita,insuportabila,am tipat de vreo 2 ori de durere,dar s`a uitat la mine si a inceput sa planga cand a vazut ca`mi las tricoul in jos.in rest plangeam si strangeam din dinti.dar el nu va face greva suptului,sunt sigura.ieri de ex am reusit sa`l pacalesc vreo 6 ore fara sa suga si cand am ridicat bluza,s`a catarat efectiv cu totul pe mine si cu gurita deschisa m`a "atacat" de ziceai ca ce stiu eu ce este acolo,asa disperat era.mi`au dat lacrimile cand l`am vazut si mi`a parut rau ca nu`i dadusem mai repede piept.am invatat din asta si cand cere,ii dau,chiar daca am facut`o pt a mi se face cojita la rani,nu din alt motiv.important e ca azi e a doua zi fara muscaturi,sper s`o tina asa cat mai mult.
diamat spune:
o alta metoda pentru infectiile usoare este violetul de gentiana. pui cateva picaturi pe un betigas de urechi si tamponezi zona dupa supt. speli inainte sa suga iar. numai ca trebuie sa fii f atenta, pateaza rau.
o sa treaca
dianocica cu d (3+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog
flosideea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diamat o alta metoda pentru infectiile usoare este violetul de gentiana. pui cateva picaturi pe un betigas de urechi si tamponezi zona dupa supt. speli inainte sa suga iar. numai ca trebuie sa fii f atenta, pateaza rau. o sa treaca dianocica cu d (3+) nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog |
multumesc inc`o data tuturor fetelor pt ajutor!!nu`mi ramane decat sa sper ca nu se va mai repeta.
Ilinca_M. spune:
Uof, am recitit topicul fiindca sunt intr-o situatie asemanatoare, dar nu prea sunt edificata: in afara de violet de gentiana se mai poate da cu ceva pe rana?
Pe scurt: fata mea de 20 de luni nu ma musca, dar acum 2 zile a avut muci, i se infunda nasul, si cred ca m-a muscat in timp ce incerca sa respire cand pe gura cand pe nas (spun "cred" caci n-am constientizat momentul, s-a petrecut noaptea, cred ca dormeam, ca ea se serveste singura). In fine, ieri dimineata cand a supt am simtit o durere de mi-au iesit ochii pana-n perete, m-am gandit ca o fi un canal infundat si tre' sa rezist cu stoicism. Dar apoi uitandu-ma am vazut pe areola urma unui dintisor transformata intr-o mica rana, rosie imprejur. Am incercat sa-i dau ieri doar din celalalt san, aiurea, n- pot fraieri, nici macar noaptea n-am reusit, deci am alaptat strangand din dintzi si cu lacrimi in ochi.
Revin la ce as vreasa stiu:
- cu ce pot da sa se vindece rana?
- sa incerc sa menajez sanul asta? n-o sa se stranga prea mult lapte sa dau in alte cele?
- flosideea, tie cum ti-au trecut ranile si in cat timp?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Bebe Beca spune:
Ilinca, niste bepanthen ai incercat? Si eventual niste protectii de silicon, nu stiu insa daca fetita le-ar accepta.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
daniela_b spune:
si eu, tot ...disperata
Acum o saptamina si ceva m-a muscat puiul meu drag si mi-a lasat o rana destul de mare care se largea si mai si, pe masura ce el sugea in continuare. Dupa ce m-am chinuit asa citeva zile si am facut si o infectie, a trebuit sa renunt pur si simplu la alaptat. N-a mai vrut sa suga dintr-un singur sin, eu avind unul mai productiv (cel muscat) si preferat iar pe celalalt a inceput sa-l muste din cauza frustrarii cred si il si refuza.
Sint foarte suparata si total nepregatita, eu planuiam sa-l alaptez mai mult. Rana mi-am ingrijit-o cu garmastan si curatind permanent locul cu apa curata, a trecut cit de cit dar acum ma lupt cu intarirea sinilor si niste noduli cumplit de durerosi. Am pus comprese reci, am facut masaj cu apa calda, am stors usurel ( doar putin) cit sa ma simt ceva mai confortabil dar nodulii se fac din ce in ce mai mari, de la ora la ora e mai rau.
Am cedat si am acceptat sa iau brocriptina ( desi nu as fi vrut, am inteles ca are efecte secundare), de fapt am trimis pe cineva sa cumpere, inca nu am luat dar sint cam...nehotarita. Oare chiar sa iau?
Se mai poate face ceva sa nu mai creasca nodulii astia? Nu cumva sint in pericol de mastita? Sau abces mamar?
Ce stiti despre brocriptina?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Ilinca_M. spune:
Of, daniela:(. Ce varsta are copilasul tau? De brocriptina nu stiu nimic, sper sa ti se raspunda cat mai repede.
Mie mi-a mai trecut durerea, dupa o zi si o noapte de alaptat cu dintzii stransi la propriu vad ca s-a atenuat, poate saliva e vindecatoare, ca la catzei A fost horror dar vad ca rana e pe vindecate, fara sa fi dat cu nimic pe ea.
18 luni
19 luni
Manole forever
daniela_b spune:
Are 1 an, 6 luni si 3 saptamini. M-a mai muscat si inainte dar se vindecau ranile mai usor, treceau in doua zile dar acum a fost diferit, cred ca mi-a "sfisiat" un canal de lapte pentru ca dupa aceea cind incercam sa mulg usor tisnea un suvoi pe acolo...prin areola...
L-am alaptat asa vreo doua zile dar a devenit insuportabil si rana se marea...
in fine, acum trebuie sa depasesc problema asta dpdv fizic si pe urma oi vedea eu cum ma descurc cu intarcarea brusca dpdv psihic.
Pentru puiul meu imi pare si mai rau, nu ia deloc usor ce i se intimpla...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
DianaR spune:
I-am recomandat si celei care a deschis subiectul si altor fete ptr rani simple, neinfectate lanolina pura (exista in farmacii de la Medela, Bioclin si lansinoh) iar daca exista infectie atunci unguent oftalmic TOBREX local, de 3 ori pe zi in strat subtire plus lanolina dupa fiecare supt. Nu e nevoie sa se spele sanul inainte de supt nici de lanolina nici de tobrexul dat in strat subtire.
Succes!
Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!
Ilinca_M. spune:
Daniela_b, cum mai esti, cum ati trecut peste moment?...
18 luni
19 luni
Manole forever