Cu copilul la Urgente

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaiela_d spune:

Am scris mai devreme de problemele avute de noi la Sibiu.Noi nu eram nervosi ca asteptam, ci eram nervosi ca nu ne baga nimeni in seama.Nimeni nu a venit sa ne intrebe macar ce are copilul.
Poate de multe ori nu e nevoie sa astepti.Vine o asistenta, face o verificare scurta si stai mai linistit.In momentele alea toate suntem agitate si stresate(normal ca ni se pare ca bebele nostru e cel mai grav).O asistenta ne-ar calma si atunci nici asteptarea nu ar mai parea asa de lunga.(Eu dupa 2 ore aveam impresia ca stateam decel putin 4 ore)
Recunosc am avut si experiente mai placute la spital la urgente in Timisoara.Acolo am ajuns cu Andrei, au venit imediat 2 asistente si un doctor.L-au consultat imediat, i-au dat imediat perfuzii si tratament.Cred ca in final nu e doar sistemul de vina ci si oamenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Claudia...,imi pare rau ca ati trecut prin asta
si eu am avut trei experiente asemanatoare,toate f serioase in viziunea mea si luate sub observatie dupa mai mult de 2 ore petrecute la urgenta(Sp.Constanta).tot intr-o camera unde nu sant scaune,cu un singur medic consultand,cu o singura asistenta.n copiii cu simptome de enterocolita,in plin sezon cu mii de turisti veniti si din imprejurimi,in timp ce copila mea urla de crampe de burta.primul calmant i-a fost administrat la 6 ore de la venirea la urgenta si dupa internare.numai in salonul propriu am asteptat doctora 2 ore,sa vina s-o consulte,sa-i dea un tratament pe care trebuia sa ies afara din spital sa-l cumpat etc.nu calcula timpul,c-o iei razna.si dr care saraca era singura la cca 40 de copilasi.cum este posibil?este posibil!alta data,am asteptat salvarea in casa timp de 70 min,in timp ce fata mea acuza dureri in piept,tipa la orice miscare etc.m-am dus mai mult cu forta la spital.nu vroia sa ne ia dar nici n-o consulta cu nimic.s-o las ca-si revine.nu un eco,nu un stetoscop sau mai stiu eu ce!si ultima eu gravi cu burta de 7 luni si cu fata de aproape 2 ani in brate la urgenta(venita cu salvarea),asteptand la rand cu copilul cu enterocolita.norocul meu ca dupa fiecare ingrozitor inceput,au venit dr cu suflet care m-au ajutat sa trec peste.asta-i sistmeul,asta-i tara,astia-s oamenii.poate ca si noi am deveni la fel,muncind in conditiile date.greu si pt ei,uneori chiar nu din vina lor,dar greu si pt noi.ai vazut ca nici in alte parti nu-i prea ok.din afara pare...dar nu-i!din ce-am mai citit pe la alte mamici,urgentele pt ei,sant cu adevarat urgente...(vezi ex tale cu tipa cu menstra si cea cu cumparatrile).daca ar exista mai multa informatie si educatie in acest sens,probabil ca n-am mai da buzna la urgenta pt o prb minora si cei care ar avea cu adevarat urgente,n-ar mai astepta cu orele,logic.

mami de Crinuta si Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Cllaudia imi pare tare rau pentru faza patita de tine si de celelelate fete, este anormal ca si multe alte lucruri din Romania . Nu este normal sa nu se ocupe cum trebuie de copil chiar si presupunand ca nu ai asigurare, copii sa nu mai vb ca sunt toti asigurati. Din pacate nu este o solutie sau un raspuns,,este asa haos peste tot incat nici nu se stie de unde trebuie facuta ordinea. Nici vorba nu a fost vina voastra eu am mers cu copilul la urgenta aici cu temperatura sub 38 dar care nu trecea de pest eo saptamana cu antipiretice si bine am facut ca avea pneumonie deci instinctul trebuie mereu ascultat. Sistemul sanitar din Romania functioneaza extrem de prost. Poate nu ar strica sa ai un pediatru mai apropiat pe care sa iti permiti sa il chemi acasa in situatiile astea, contar cost, eu una m-as gandi si la o varianta din asta daca locuiam in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Dupa cum spuneam, nu am experienta in ale urgentei, nu am mai avut nevoie pana acum. Dar voi spuneti ca asa se face si in alte tari, va cred pe voi, dar parca nu imi vine sa cred. Urgenta nu e urgenta pana la urma? Sau care e traducerea medicala pt Urgenta? Adica va dau un exemplu. Sunt in masina cu copilul, mic, mare, nu conteaza varsta; gaseste un obiect si il baga in gura, si ii ramane in gat si nu mai poate respira. Cat poate rezista o fiinta fara sa respire, cateva minute, maxim. Deci, eu ce fac? Merg la urgente, da? Ei si acolo astept pe hol. Si pt ce astept, ca daca nu intervine cineva, URGENT copilul moare,nu? Sau ii cade copilului un dulap in cap, sau altceva, sau cade de la balcon, sau sau... eu ce fac, astept sa isi de-a sufletul, astept salvarea care oricum degeaba mai vine dupa zeci de minute, sau ore, sau imi iau copilul in brate si fug la spital? Dar sa inteleg ca merg degeaba, nu? Ca nu e ca in filme, unde se intra cu bolnavul/ranitul in brate, acolo este preluat pe targa si dus in operatie, la resuscitare, etc.. Eu asta nu inteleg, sau mai bine zis eu asta intelegeam pana acum prin termenul de Urgenta. Eu spre exemplu, ieri nu am mers cu copilul pt ca avea febra mare, ci pt ca se invinetise la fata si parea inconstient. Si din cate stiu eu, care nu sunt medic, cand un om se invineteste, devine inconstient nu e semn bun.Adica ala nu e pacient de dus cu el si asteptat la usa cu el in brate, 2 ore !!!

_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

Pai aici intervine triajul de la urgente.
Experienta noastra la primul copil, imi facea toate pocinoagele in weekend cand nu era nimeni la clinica de pediatrie. Clinica ofera un nurses line, la care suni lasi un mesaj cu problema si o asistenta specializata iti telefoneaza inapoi in max 30 de minute, ti se spune clar ca daca este "life threatening" adica urgenta maxima suna direct 911. Asta iti poti da seama si singur, adica daca are hemoragie si nu o poti stopa, daca s-a innecat cu ceva, se sufoca.
Revenind, la febra mare, copil apatic si o respiratie suieratoare am sunat nurses line, mi-au cerut sa pun copilul la telefon sa poata sa auda de cate ori respira pe minut si apoi ne-au recomandat sa mergem la ER. Am mers cu masina proprie, sa chemi salvarea aici te costa de iti iei campii, daca nu-i necesara asigurarea nu deconteaza interventia lor. La triaj ni s-au luat datele, temperatura copilului si a fost ascultata la plaman de asistenta. Am stat 1 ora pe hol, si asta doar pentru ca nu era aglomeratie, abia apoi ne-au dat camera si a ajuns sa fie vazuta de un medic.
ER-ul vazut de mine nu arata la fel cu cel din filme, insa te asigur ca daca asistenta ar fi vazut ca exista o urgenta majora ne-ar fi acordat prioritatea necesara. Nici aici nu ai destule scaune in sala de asteptare.

In US se recomanda ca primul lucru pe care il faci in caz de urgenta majora sa fie telefonul la 911. Asta datorita faptului ca timpii lor de interventie sunt buni si in felul asta dai o sansa copilului la CPR. Daca stii CPR este un plus si iti recomanda sa-i faci asta dar numai dupa ce ai anuntat serviciile de urgenta. In Ro din pacate aplica regula insa timpii de raspuns la ambulanta lasa mult de dorit.
Eu totusi cred ca nu te-au incadrat la urgenta majora, culoarea vinetie nu era de la lipsa de oxigenare ci de la efortul de a varsa. Iar copilul era constient cand ati ajuns iar asta il facea o prioritate mai mica. Sunt sigura ca daca avea ceva mai grav (Doamne Fereste!) v-ar fi bagat imediat.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 35+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 3 saptamani dar mai sigur 5
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput