Cu copilul la Urgente

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

la inceputul lunii septembrie am ajuns cu fetita mea la urgenta la Elias. am plecat de acasa pe la ora 22 cu febra 40.5 tuse urata si voma.
am stat maxim 15 minute pana a fost consultata. ne-au internat imediat diagnosticul fiind pneumonie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Anya, noaptea te poti duce la urgente si la Medlife Grivitei. Eu am ajuns de doua ori cu probleme digestive, prima data cu ambele copile a doua oara doar cu cea mica si am sfirsit de fiecare data internate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu nu fac referire la cazul de fata ,dar nu va inteleg indignarea la faptul ca la urgenta trebuie sa astepti.
Si sa nu creada cineva ca vorbesc din auzite,am o copila care cu care am ajuns la urgenta de ,,n,,ori.Timpul cel mai scurt de asteptate a fost 1 ora iar cel mai lung 4,5 ore.Si avea febra 40,8,am fost intrebati daca i-am dat antitermic si lasati in continuare sa ne vina randul.
Chiar in primavara am ajuns cu ea la urgenta cu voma si diaree si am asteptat 2 ore,in timpul asta copila a vomat de 7 ori si in scutec tot de atea ori a facut.Si pentru ca nu mai aveam scutece am cerut si primit,iar tavite pt vomitat erau pe hol din belsug.
Si sa nu credeti ca mi-a fost usor sa-mi vad copila cum sufera dar cine venise la urgenta avea aceeasi problema ca si noi si intram in functie de bon..adica tragi un bon,te inregistrezi si esti strigat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna Trischa , unde anume locuiesti in München, eu tot acolo sunt.Intr-adevar si eu am fost la urgente aici tot cu bon de ordine, si am asteptat, dar sa nu uitam ca nu se compara conditiile din spitalele de aici , cu cele din tara.In tara nu cred ca iti da nimeni pampersi daca ramai in pana cat astepti si nici tavite pentru vomitat nu cred ca te asteapta dornice sa fie folosite.Am nascut si aici si-n tara si nu am termeni de comparatie intre nasteri.In tara ma rugam si bagam banii in buzunar la femeia de servici sa-mi schimbe asternutul , pe cand aici nici sa apuc de capatul cerceafului sa ajut pe cea care imi schimba asternutul, pe motiv ca asta e sarcina ei si eu nu am voie , trebuie sa faca ea.Nici nu era murdara , si o schimba, nu mai vorbesc de restu conditiilor, ca nu a trebuit sa duc nimic pentru copil decat cu ce am plecat acasa dar asta e deja alta discutie si am iesit din sfera a ceea ce se discuta aici.Asa ca conditiile de la urgente de aici, sunt umane si poti chiar astepta, pe cand in tara, unde stai langa tot felul de persoane bolnave , mai te izbesti si de modul grosolan de ati vorbi care te darama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Claudia, e normal sa pleci cu masina, daca asa ajungi mai repede, dar la noi in tara nimic nu mai e normal. Cel mai bine e sa ai un dr pediatru, pe care sa-l poti suna la orice ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Noi nu am avut pana acum experiente chiar asa de urate cu urgenta. Dar am auzit destule.
Am ajuns de cateva ori la Budimex....dar, de regula, nu cu raceli, sau enteroviroze...cum sunt majoritatea...ci pt altele care necesitau ingrijirea la alt departament unde nu am prins aglomeratie niciodata.
*O data am fost cu ceva bube (erau ciupituri de insecte), si pt ca nu stiau daca sunt contagioase...am mers intr-o camera separata, unde ne-a vazut imediat un dr. De fapt vreo 3...
*de doua ori ne-au trimis direct la chrurgie, unde s-au miscat f repede (inclusiv cu investigatii suplimentare...ex: ecografie)

Am fost de vreo 3 ori si u febra, sau voma...dar de data asta, nu asteptarea m-a nemultumit (nu cred ca am stat vreodata mai mult de 30 de minute), ci lipsa totala de profesionalism al dr. Niciodata nu am plecat de la ei cu un diagnostic clar si tratament adecvat. Doar cu muuuult ridicat din umeri din partea lor...

O bila alba pt SPitalul de Urgenta din Constanta.
Anul trecut la mare, fetita noastra a cazut in baie, si s-a lovit destul de urat la cap. Am fugit la spital...si, desi era o aglomeratie de nedescris...s-au miscat exceptional de bine. In mai putin de o ora am plecat de acolo...consultati de med de garda, facut radiografie (ne-au bagat in fata, desi era o coada imensa la usa, probabil a fost considerata urgenta mai mare), consultati de neurolog pediatru. Din fericire copilul a fost bine...n-a avut nimic grav, doar o sperietura imensa pt noi.

Mentionez ca nu am dat niciun baunt nicaieri.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Prima data cand am ajuns la Budimex era pe la 2 noaptea asa ca era lume putina , asta dupa ce chemasem salvarea seara si la 2 noaptea ne-am trezit ca facea febra 40 si doctorul de la spital ne-a zis sa nu mai chemam salvarea ca ei nu sunt calificati pentru copii si mai bine sa venim direct la spital.
A doua oara am asteptat acolo vreo trei ore bineinteles ca ne-am enervat dar asta era situatia -toti care erau acolo aveau probleme.
Nu este in regula sa astepti atat la urgente dar nici nu poti sa treci peste cei care sunt in fata ta si ei veniti cam cu aceleasi probleme.

A treia oara am stat vreo doua ore pe acolo si din pacate am fost martora unei adevarate URGENTE in care 4 medici se luptau sa salveze viata unui bebelus de un anisor si totul era in jur asa cum vezi prin filme inclusiv plansetele mamei.
Nimeni nu a mai comentat asteptatul la rand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu am chemat o data salvarea pt copil (avea 8 luni), pt ca s-a trezit vomitand si nu se mai oprea. N-aveam habar atunci ce-s alea enteroviroze...nu stiam nimic. M-am panicat. A venit salvarea (in 5 min) si m-au sunat din fata blocului sa vin jos cu copilul ca ne duc direct la spital. Fara sa vina nimeni sa-l vada. Au zis ca asa e procedura ca n-au medici pediatri pe ambulata. Nu stiu daca asa e procedura cu adevarat, stiu ca m-am enervat ingrozitor...am semnat ca refuz plecarea cu ei...si am plecat cu masina la Budimex. Era vreo 5 dimineata, si nu era nimeni....deci am intrat direct (ba, le-am trezit din somn pe doamnele asistente)

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Si eu am fost de destule ori la spital, din pacate.

Mi se pare normal ca urgentele sa fie tratate sparat.
La Alexandrescu, unde am mers pana acum este sectie de urgente pediatrie/orl si sectie urgente (upu) La pediatrie se asteapta, in functie de urgenta/varsta copilului.
Am fost cu jr chiar duminica, daca au venit sugari de 1-2 luni, au fost primiti inainte si nimeni nu a comentat, caci li s-a reamintit parintilor, foarte frumos de catre asistente, ca si copii lor au fost mici, iar problema la ei este mai urgenta si nimeni nu a comentat.
Sau, fiind un singur doctor (acum o luna) se lua un sugar, un copil, indiferent de ordinea in care s-a ajuns.

Insa este o diferenta intre cei ajunsi cu masina personala/taxi, pe jos sau cu ambulanta, au spus ca cei ajunsi cu ambulanta au prioritate. Asta nu inseamna ca daca chemi ambulanta, neaparat ajungi la spital, medicii de pe ambulanta sunt generalisti si uneori nu au practica la copii ( o prietena a sunat o data la ambulanta cand bebe avea vreo 4 luni, era constipat si urla de nu mai il putea linisti, ii pusese supozitor cu glicerina, iar cand ajunsese ambulanta, chiar daca i s-a spus tratamentul aplicat, dr i-a dat tratament pt diaree, supa de morcov, orez, smecta, chiar daca nu era indicat in cazul respectiv)

De tratament, nu comentez, de fiecare data am primit antibiotic, uneori mentionat clar de dr, preventiv. E rosu in gat, mai bine asa. Iar daca nu trece, mergeti la infectioase la bals, sa nu mai asteptati degeaba la rand la noi.
Nah, asta este, uneori ascult, alteori nu; daca nu m-am facut doctor, pediatru...

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

La Budimex nu am fost la urgente, ci la control la ORL. Insa voi evita spitalul de acum inainte.
Pe langa faptul ca nu s-a tinut cont in nici un fel de ordinea ajungerii, ci de cat s-a pus in buzunarul asistentei sefa, cand intr-un final am ajuns la consult la dr, a batut o asistenta la usa, spunand ca a ajuns pt control nu stiu cine, cineva prietenul unui prieten al doctorei; asa ca am fost dati afara din cabinet sa intre respectivii.
Ca si cum ar fi fost normal, deh, ce pretentii sa avem si noi, nu?

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput